3/14/13

Pulau Redang - 03/03/2013 - Last day

hari terakhir..no snorkeling,
just amik2 gambar,tengok keindahan alam.
check out pukul 10 pagi.sementara tunggu feri yang memeningkan itu datang,kite orang bersantai-santai di tepian pantai..weehuuu!

sempat lagi cari bekalan makanan yang kite orang bawak dua hari lepas,hehee

ini, bot yang bawak kite orang ke feri..

bye-bye redang! jumpa lagik! erk! tak nak pergi lagi, tak sanggup nak hadapi pening-pening tuh..huhhu

ku merenung masa depan di pantai.LOL

hehhhe..opismates jek..pangkat kakak je..heheh

time nak balik ni, get ready nk pening..huhuhuh..

ni lah perodua rusa yang memberiku pengalaman drive dari shah alam ke kuala terengganu,terima kasih yek?kalau nak sewa sekali lagi, jangan harap nak lagi! cam bawak lori! hahaha











itu sahaja entry ku pasal Redang..hihih..simple, takde nk taip panjang-panjang.
sebab takde idea! bye2! nak sambung buat kerja! uhuhuu

Pulau Redang - 02/03/2013 - Second day

sambung hari kedua!
jom tengok gambar lagikkkk! hahahahah

menjadi mangsa keadaan untung menjadi seekor duyung yang gagah.eh!

masa untuk melompat!!

yeah! lompat lagik!!!

smart kan?simbolik kalau kat redang ni!

main cabutan bertuah! pemberian hadiah pada pemenang terakhir! hhehe.aku lah pemenang pertama tuh!
candid photo kat atas bukit redang! hihihi

yay! dapat first prize! coklat van houten! hehe

karaoke jom! hihihi~

muka baru lepas,hahaa.ada citer kelakar disebalik kejadian ini! hihihi



snorkeling! tiga kali snorkeling kat sini! huuhu

kami di puncak redang! yeah!
power rangers! go go go! LOL

duyung yang ternoda..hahaha

gaya nak bajet hot je even kat cerun bukit.LOL
SNORKELINGGG!!

lompat lompat dan lompat lagik!!!
kite orang stay kat redang lagoon! best! have fun! enjoy! gambar first! PEace!

ok gambar second! CHEESEEE!
Last photo for todayyy! sambung next entry! huhuhu

Pulau Redang - 01/03/2013 - first day

assalamualaikum..

seterusnya nak ajak-ajak semua,gi pulau redang pulak!
pulau redang ni for me,best!
aktiviti yang kami asyik ulang sepanjang 3 hari 2 malam kat sini,adalah snorkeling! lol
huhu..
kite orang start dari shah alam pukul11 malam and sampai di terengganu pada pukul 7 pagi.
jom jalan-jalan...eh silap,jom tengok gambar! haha
 
kite orang bertolak pukul11 malam,ni nak isi minyak kat perodua rusa sewa yang sangat 'hebat' ni*nangis*

boarding pass kite orang,before masuk feri!

feri yang kite orang naik,bergoyang-goyang..1 jam tahan muntah dalam ni *nangis* hahha

ni,masa tunggu kat jetty! lama weyh tunggu feri! sabo jela! huhuu

yeaaaaaaah! bergambo lagik dan lagik!


macam mana tak pening,sempat lah aku tidur jap..satu malam tuh, aku tak dapat tidur dalam van..kene drive start dari dungun ke KT.
before bertolak ke redang

jap nak jadi yuna jap!LOL
muka dah pening semua orang tahan muntah! aku je maintain kacak.LOL

dah sampai! masa untuk turunkan beg-beg kite orang! hehehe
ini dua bijik rumah kanan and kiri itu sepanjang kite orang kat sini!kiri perempuan,kanan lelaki punya!

tadaaa! cantik kan lautnye! tak sabar nak snorkeling ni! LOL
hehehe..sambung tuk second day! PEACE!!