3/14/13

Pulau Redang - 03/03/2013 - Last day

hari terakhir..no snorkeling,
just amik2 gambar,tengok keindahan alam.
check out pukul 10 pagi.sementara tunggu feri yang memeningkan itu datang,kite orang bersantai-santai di tepian pantai..weehuuu!

sempat lagi cari bekalan makanan yang kite orang bawak dua hari lepas,hehee

ini, bot yang bawak kite orang ke feri..

bye-bye redang! jumpa lagik! erk! tak nak pergi lagi, tak sanggup nak hadapi pening-pening tuh..huhhu

ku merenung masa depan di pantai.LOL

hehhhe..opismates jek..pangkat kakak je..heheh

time nak balik ni, get ready nk pening..huhuhuh..

ni lah perodua rusa yang memberiku pengalaman drive dari shah alam ke kuala terengganu,terima kasih yek?kalau nak sewa sekali lagi, jangan harap nak lagi! cam bawak lori! hahaha











itu sahaja entry ku pasal Redang..hihih..simple, takde nk taip panjang-panjang.
sebab takde idea! bye2! nak sambung buat kerja! uhuhuu

Pulau Redang - 02/03/2013 - Second day

sambung hari kedua!
jom tengok gambar lagikkkk! hahahahah

menjadi mangsa keadaan untung menjadi seekor duyung yang gagah.eh!

masa untuk melompat!!

yeah! lompat lagik!!!

smart kan?simbolik kalau kat redang ni!

main cabutan bertuah! pemberian hadiah pada pemenang terakhir! hhehe.aku lah pemenang pertama tuh!
candid photo kat atas bukit redang! hihihi

yay! dapat first prize! coklat van houten! hehe

karaoke jom! hihihi~

muka baru lepas,hahaa.ada citer kelakar disebalik kejadian ini! hihihi



snorkeling! tiga kali snorkeling kat sini! huuhu

kami di puncak redang! yeah!
power rangers! go go go! LOL

duyung yang ternoda..hahaha

gaya nak bajet hot je even kat cerun bukit.LOL
SNORKELINGGG!!

lompat lompat dan lompat lagik!!!
kite orang stay kat redang lagoon! best! have fun! enjoy! gambar first! PEace!

ok gambar second! CHEESEEE!
Last photo for todayyy! sambung next entry! huhuhu

Pulau Redang - 01/03/2013 - first day

assalamualaikum..

seterusnya nak ajak-ajak semua,gi pulau redang pulak!
pulau redang ni for me,best!
aktiviti yang kami asyik ulang sepanjang 3 hari 2 malam kat sini,adalah snorkeling! lol
huhu..
kite orang start dari shah alam pukul11 malam and sampai di terengganu pada pukul 7 pagi.
jom jalan-jalan...eh silap,jom tengok gambar! haha
 
kite orang bertolak pukul11 malam,ni nak isi minyak kat perodua rusa sewa yang sangat 'hebat' ni*nangis*

boarding pass kite orang,before masuk feri!

feri yang kite orang naik,bergoyang-goyang..1 jam tahan muntah dalam ni *nangis* hahha

ni,masa tunggu kat jetty! lama weyh tunggu feri! sabo jela! huhuu

yeaaaaaaah! bergambo lagik dan lagik!


macam mana tak pening,sempat lah aku tidur jap..satu malam tuh, aku tak dapat tidur dalam van..kene drive start dari dungun ke KT.
before bertolak ke redang

jap nak jadi yuna jap!LOL
muka dah pening semua orang tahan muntah! aku je maintain kacak.LOL

dah sampai! masa untuk turunkan beg-beg kite orang! hehehe
ini dua bijik rumah kanan and kiri itu sepanjang kite orang kat sini!kiri perempuan,kanan lelaki punya!

tadaaa! cantik kan lautnye! tak sabar nak snorkeling ni! LOL
hehehe..sambung tuk second day! PEACE!!


Bukit Merah Lake Town Resort - 2/2/2013

Assalamualaikum!

last month ago, kite orang pergi Bukit merah lake town resort ( BMLTR),ok lah tempat nye,not bad!penat sangat main air kat sini,huhuhu.
malas nk taip panjang-panjang!
jom aku bawak korang jalan-jalan area BMLTR ni ok!hehehe


ticket berharga RM68 for Adult  INCLUDE waterpark+Ecopark+Orang Utan Island,yang penting dapat free air tin! best sangat.LOL


muka semua orang bangun awal pagi gerak dari shah alam subuh-subuh, pukul 10 pagi baru sampai Bukit merah! Hoi,muka aku obvious gila cam tak mandi! LOL
get ready to pulau orang utan! masing-masing excited nak jumpa sedara-mara yang lama terpisah.LOL

masa untuk berlepas untuk melihat sedara-mara dorang.LOL..aku takde sedara kat sana.lalalal~



enam power ranger bersiap ke pulau! hohohoho

tadaaa! dah sampai! masa ini,kite orang dengar briefing pasal orang-orang utan kat sini.macam -macam nama ada .

ini, orang utan yang paling besar dah paling tak aktif kat sini! aku dah tak ingat nama dia!

cam manusia je kan gaya nye! comey sungguh*tangan di dada,mata ke atas* jenama ape lah pampers dia pakai ini! huhu

lepas dah balik,kite orang gi melawat eco-park pulak! yang ni ada animal show,ada dua ekor parrot ni,show dorang best gak lah! nampak tak pandai diorang naik basikal.

ni, kat pintu masuk eco-park! time ni, muka aku dah nampak cam dah mandi! hehe.baru lepas cuci muka!


ini hamster kot! tak sure! comey jekk

dengan kambing pun nak bergambar,tak nak gambar dekat,takut kena tanduk.LOL
habis je lawat eco-park + pulau orang utan,masa untuk mandi manda! kat waterpark handphone+kamera tak bawak, yelah,basah-basah tuh, sapa nak bawak, lain lah aku ada xperia Acro S,hihihi

masa untuk pulangggg,bukan ke shah alam,tapi ke villa kak misah! hahaha
villa kak misah! selesa dan best! kalau sape nak gi bukit merah boleh la call kak misah! rate RM150 untuk satu malam!



p/s : hehehe..bukit merah dah settle! nanti nak update yang pergi redang pulak! chaluuuu!