3/14/13

Pulau Redang - 01/03/2013 - first day

assalamualaikum..

seterusnya nak ajak-ajak semua,gi pulau redang pulak!
pulau redang ni for me,best!
aktiviti yang kami asyik ulang sepanjang 3 hari 2 malam kat sini,adalah snorkeling! lol
huhu..
kite orang start dari shah alam pukul11 malam and sampai di terengganu pada pukul 7 pagi.
jom jalan-jalan...eh silap,jom tengok gambar! haha
 
kite orang bertolak pukul11 malam,ni nak isi minyak kat perodua rusa sewa yang sangat 'hebat' ni*nangis*

boarding pass kite orang,before masuk feri!

feri yang kite orang naik,bergoyang-goyang..1 jam tahan muntah dalam ni *nangis* hahha

ni,masa tunggu kat jetty! lama weyh tunggu feri! sabo jela! huhuu

yeaaaaaaah! bergambo lagik dan lagik!


macam mana tak pening,sempat lah aku tidur jap..satu malam tuh, aku tak dapat tidur dalam van..kene drive start dari dungun ke KT.
before bertolak ke redang

jap nak jadi yuna jap!LOL
muka dah pening semua orang tahan muntah! aku je maintain kacak.LOL

dah sampai! masa untuk turunkan beg-beg kite orang! hehehe
ini dua bijik rumah kanan and kiri itu sepanjang kite orang kat sini!kiri perempuan,kanan lelaki punya!

tadaaa! cantik kan lautnye! tak sabar nak snorkeling ni! LOL
hehehe..sambung tuk second day! PEACE!!


2 comments:

Wanie Samani said...

hye2 nak tanyelah.

u naik feri ni dari jeti syahbandar kan? ade kena tukar-tukar feri lagi tak di tengah lautan biru? ke feri sampai depan chalet?

tq for yout time :)

tengku ismail said...

hi wani!

smpi kat redang,dalam jarak 50 -10 meter dari pulau tuh, kite org kena naik satu lagi feri tuk smpi ke darat.

feri satu lg yg bawa kite org ke darat.