3/14/13

Bukit Merah Lake Town Resort - 2/2/2013

Assalamualaikum!

last month ago, kite orang pergi Bukit merah lake town resort ( BMLTR),ok lah tempat nye,not bad!penat sangat main air kat sini,huhuhu.
malas nk taip panjang-panjang!
jom aku bawak korang jalan-jalan area BMLTR ni ok!hehehe


ticket berharga RM68 for Adult  INCLUDE waterpark+Ecopark+Orang Utan Island,yang penting dapat free air tin! best sangat.LOL


muka semua orang bangun awal pagi gerak dari shah alam subuh-subuh, pukul 10 pagi baru sampai Bukit merah! Hoi,muka aku obvious gila cam tak mandi! LOL
get ready to pulau orang utan! masing-masing excited nak jumpa sedara-mara yang lama terpisah.LOL

masa untuk berlepas untuk melihat sedara-mara dorang.LOL..aku takde sedara kat sana.lalalal~



enam power ranger bersiap ke pulau! hohohoho

tadaaa! dah sampai! masa ini,kite orang dengar briefing pasal orang-orang utan kat sini.macam -macam nama ada .

ini, orang utan yang paling besar dah paling tak aktif kat sini! aku dah tak ingat nama dia!

cam manusia je kan gaya nye! comey sungguh*tangan di dada,mata ke atas* jenama ape lah pampers dia pakai ini! huhu

lepas dah balik,kite orang gi melawat eco-park pulak! yang ni ada animal show,ada dua ekor parrot ni,show dorang best gak lah! nampak tak pandai diorang naik basikal.

ni, kat pintu masuk eco-park! time ni, muka aku dah nampak cam dah mandi! hehe.baru lepas cuci muka!


ini hamster kot! tak sure! comey jekk

dengan kambing pun nak bergambar,tak nak gambar dekat,takut kena tanduk.LOL
habis je lawat eco-park + pulau orang utan,masa untuk mandi manda! kat waterpark handphone+kamera tak bawak, yelah,basah-basah tuh, sapa nak bawak, lain lah aku ada xperia Acro S,hihihi

masa untuk pulangggg,bukan ke shah alam,tapi ke villa kak misah! hahaha
villa kak misah! selesa dan best! kalau sape nak gi bukit merah boleh la call kak misah! rate RM150 untuk satu malam!



p/s : hehehe..bukit merah dah settle! nanti nak update yang pergi redang pulak! chaluuuu!


No comments: