1/23/13

Bangun Terkejut - Fenomena Manusia Normal

Assalamualaikum..



Aku ada satu problem dalam hidup aku dari kecik sampai sekarang, problem nya aku tak boleh bangun dalam keadaan terkejut.
Kalau bangun tidur mesti tersedar dalam keadaan tenang,sebab nya aku akan automatik kepala aku akan jadi pening,sakit berdenyut-denyut dan loya tekak sampai nak muntah.

Pagi tadi aku kena balik, aku bangun terkejut.mula la kepala ni rasa berat,tapi aku tetap bangun pergi kerja. Rasa dalam hati seriously aku nak MC, tapi bila fikir, aku ada kerja kat office yang pending, aku kena pergi kerja juga. Sebab aku tak boleh MC kalau aku ada kerja tak siap, rasa tak tenteram je.
Padahal,PM pun kalau tak sihat pun tinggalkan kerja..betul tak?

Dah sampai office,aku siapkan kerja tuh dan terus pergi klinik area office ni untuk buat checkup,selesai je ambil ubat semua,aku ingat dapat MC, rupe nye tak! Dan dengan tabah nya hati aku sambung buat kerja balik kat office & sambil menaip entry ni!huhuhu~ *muka frust*
Adeh, kepala dah ok,tapi still pening, takkan aku nak balik rumah rehat if takde MC, aku tak nak ! nanti kena potong gaji! Huuuuu~ cepatlah pukul5.30!! nak balik tidur!!

tadi nak post kat insta gambar tak sihat!,tapi nampak cam mengarut giler! kat blog jelah! hahah


doakan moga-moga aku sentiasa sihat walafiat sepanjang tahun ni!.aamiin..

9 comments:

Alif Ismail said...

siannye...cuba amalkan minum susu suam sebelum tido..insyaallah tidur akan lebih berkualiti dan sihat.

tengku ismail said...

ye ker? haha..
tapi tak leh minum susu nanti muntah..huhu..

adehh..byk mende tak leh makan..huhu..

NAL said...

NAL pernah jugak alami tapi wat tak tahu jer.. :)

tengku ismail said...

NAL_ macam mana nk buat tak tahu kalau takleh sbb dah sakit dah time tuh, hehehe..huhuhu!

Nur Amirah bt Azri bt dot dot dot said...

Mail. Betol ckp alif ismail tu.mnum susu suam sblm tidoinsyaallah tido akn kualiti. Klau xske susu milo pun boleh yg pnting brlemak dn suam.

Nur Amirah bt Azri bt dot dot dot said...

Mail. Betol ckp alif ismail tu.mnum susu suam sblm tidoinsyaallah tido akn kualiti. Klau xske susu milo pun boleh yg pnting brlemak dn suam.

Nur Amirah bt Azri bt dot dot dot said...

Mail. Betol ckp alif ismail tu.mnum susu suam sblm tidoinsyaallah tido akn kualiti. Klau xske susu milo pun boleh yg pnting brlemak dn suam.

tengku ismail said...

amirah : oh yker?boleh lah praktikan ni! huhuh

! Arjunakirana ! said...

alhamdulillah mesti sihat punya