1/24/13

Mengantuk! nak tidur!

Salam Maulidur Rasul untuk semua :)

hari ini satu malaysia cuti! jalan lengang je tadi, jem pun tak..
kalau drive terasa smooth jelah hari ini..seronok! huhu

some people macam biasa pergi perarakan maulidur rasul, kalau time sekolah aku dulu aku agak aktif jugak lah pergi perarakan, nasyid bagai..seronok!
sekarang memang tak pergi,sebab komitmen kerja.
Insha Allah, tahun-tahun berikut nya aku mahu pergi jika diizikan-Nya.

haaa, ni nak cerita ni,sebenar nye nak bagitahu yang aku pergi office harini sebab kena buat kerja..huhu
ngantuk bukan main lagi lah ni sebenar nye,semalam tidur lambat,bangun pagi tadi kalau boleh macam tak nak lepas je dari selimut tuh..huhuu..
aku datang tadi kul8.50,so aku kena lengkapkan 8jam baru aku boleh apply one replacement leave!

lagi satu jam je..cepat lah masa berlalu..huuuuuu~ *tengok jam* *hentak kepala ke dinding*



keadaan atas meja,saja buat semak,konon-konon banyak sikit kerja..hihihi~

nampak tak muka penat lagi ngantuk aku ni! haha!




1/23/13

Bangun Terkejut - Fenomena Manusia Normal

Assalamualaikum..



Aku ada satu problem dalam hidup aku dari kecik sampai sekarang, problem nya aku tak boleh bangun dalam keadaan terkejut.
Kalau bangun tidur mesti tersedar dalam keadaan tenang,sebab nya aku akan automatik kepala aku akan jadi pening,sakit berdenyut-denyut dan loya tekak sampai nak muntah.

Pagi tadi aku kena balik, aku bangun terkejut.mula la kepala ni rasa berat,tapi aku tetap bangun pergi kerja. Rasa dalam hati seriously aku nak MC, tapi bila fikir, aku ada kerja kat office yang pending, aku kena pergi kerja juga. Sebab aku tak boleh MC kalau aku ada kerja tak siap, rasa tak tenteram je.
Padahal,PM pun kalau tak sihat pun tinggalkan kerja..betul tak?

Dah sampai office,aku siapkan kerja tuh dan terus pergi klinik area office ni untuk buat checkup,selesai je ambil ubat semua,aku ingat dapat MC, rupe nye tak! Dan dengan tabah nya hati aku sambung buat kerja balik kat office & sambil menaip entry ni!huhuhu~ *muka frust*
Adeh, kepala dah ok,tapi still pening, takkan aku nak balik rumah rehat if takde MC, aku tak nak ! nanti kena potong gaji! Huuuuu~ cepatlah pukul5.30!! nak balik tidur!!

tadi nak post kat insta gambar tak sihat!,tapi nampak cam mengarut giler! kat blog jelah! hahah


doakan moga-moga aku sentiasa sihat walafiat sepanjang tahun ni!.aamiin..

1/22/13

Annual Dinner - kpop style!

Assalamuaikum

rasa-rasa kalau gi dinner dengan gaya macam ni,nampak kpop ke tak?
ke rasa cam nak cakap " poyo nye la mamat ni, dengan spek beso nye,seluar merah nye".
after the dinner, few people asked me, why i tak pakai gi office, kau giler gi office dress up camni!
i just saying, semalam tuh, saya jadi orang lain, hari ini saya jadi diri sendiri,
seriously, aku malu dress up cam tuh! ntah rasa cam ape je..
by the way, dah lepas pun, even malu-malu pun, terasa gak, biler aku nak pakai seluar merah ni lagi buat pakai harian.
kpop tak?kpop tak?
actually, seluar & spek je aku beli..yang lain..PINJAM! heheh!

gangnam jom! gangnam jom! haha

jam pun nak merah jugak! hoho





kerepot tak kan? haha



heheh!actually! red is one of my favorite colour! aku suke merah dah sekarang! hhuhu

Azam 2013

Hello mello dan Assalamualaikum..

2013 baru je start,so today aku nak list kan beberapa azam aku yang harap aku boleh capai dalam tahun ni.
memang lambat sikit update pasal azam ni, sebab kerja baru ni buat aku agak malas nk taip panjang-panjang.


ok takpe, kite teruskan dengan agenda kita hari ini!

azam tahun 2013 untuk aku antara nya ialah

jimat duit!
yeahh,ni first, bukan sebab nak kahwin ke apa,tapi sebab aku rasa aku banyak membazir tahun-tahun lepas,so tahun ni! nak kurangkan perbelanjaan,atleast every month aku ada saving sikit!

nak lebih matang
huhu..umur pun dah meningkat,dah 24 tahun dah..rasa macam tua dah,perut pun cam dah nak kedepan!
so, nak lebihkan sikap optimistik dalam setiap tingkah laku!
insha Allah boleh!

update blog atleast satu bulan satu post
huhu, tahun 2012 paling kurang aku update blog,so tahun ni nak berazam update banyak sikit!dah empat tahun blogging,atleast bila banyak entry,banyak lah kenangan tuk masa-masa tua nanti!
hehe..


Settlekan hutang -PTPTN
yang ni tak mungkin aku dapatkan settle dengan cepat, tapi atleast tahun ni nak bayar lebih sikit lah!
Alhamdulillah, tahun lepas aku dah start kena bayar bulan january, tapi aku lewat bayar bulan Mac baru bayar sampai lah sekarang bulan-bulan memang aku bayar,so tahun ni, aku nk make sure, aku nak cover balik dua bulan lewat tuh, nak settlekan cepat!
bila hutang berkurang lega lah skit.

Nak apply rumah
nak beli rumah kos rendah! takpe biarlah orang cakap ape, janji ada rumah .betul tak?
time nak beli kereta viva pun orang kata-kata jugak, kereta kecik,sempit,tak kisah langsung sebenarnye yang penting tuh je tahap kemampuan kita, dan aku selesa pakai viva,bukan orang yang berkata-kata tuh yang bayar tiap-tiap bulan,aku yang bayar..betul tak..huhuhu..



ni lah azam tahun ni! mana satu yang akan tercapai..tunggu lah hujung tahun 2013 ni nanti.InshaAllah!

1/21/13

URL changed!

hello mello assalamualaikum!

after  17624 pageview, after 266 posts ( excluded this one ) after 232 followers and after 4 years involved in bloggin' world!
 i am officially change my url blog to ombakilham.blogspot.com instead of issmyle,blogspot.com

because of......

i think issmyle.blogspot.com cam obvioulsy cam tak seswai lah sebab aku kan dah matang ( tetibe).
so, i changed to ombakilham.blogspot due to my maturity image ( eceh)..
so, this is still same blog but changed to a different name!

sah-sah ramai view nanti tulis blog not found ( ramai tak tahan ayat tuh, cam bajet ramai je, padahal takde pun,hahah) i will update my url on facebook later!
hohohoho~

bye!

nak upgrade the blog & kasi mengancam skit! tapi biler..
tunggggu! kaalu ada moooood! hahaha