5/31/12

info : Awas Jangan Termakan! Steak Dari Najis Manusia.

assalamualaikum..
ok,harini aku nk update sal satu info yang aku dapat from my frens,dia ada email info pasal steak dari najis manusia! Ya Allah, baca,naik geli siott!
so, info ni sangat menarik untuk dikongsi bersama-sama.
let's cekidauttt!

ADA minuman kopi diambil diambil dari najis binatang , [Kopi Luwak (Najis Musang) Yang Lawak. Perlukah ...]
 kini steak sedap pula dibuat dari najis manusia.

Seorang pengkaji Mitsuyuki Ikeda, dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis.


Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bakteria yang banyak. Menurut beliau, setelah membuat kajian didapati bahan buangan manusia mempunyai jumlah protein yang tinggi.

Warna merah pada daging burger itu diwarnakan dengan pewarna artifisial untuk membuatkan ia nampak segar, menarik dan kelihatan seperti daging burger yang sebenar dan menggunakan perasa soya sebagai bahan tambahan untuk memberikan rasa sebenar daging kepada najis yang diproses tersebut.

Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.


63% protein, 25% karbohidrat, 3% lemak dan 9% mineral merupakan kandungan yang ada dalam daging ini. mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan bahan tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan.
   
Tambah beliau, masalah utamanya bukan dari segi kesihatan tetapi dari psikologi manusia iaitu daging ini dibuat daripada najis. Ditambah pula dengan kos pembuatannya yang rumit menjadikannya agak mahal membuatkan harganya 10 hingga 20kali ganda lebih mahal daripada daging lembu biasa.

Namun, itu hanyalah kos untuk kajian dan mungkin apabila kajian ini selesai harganya akan boleh dikurangkan supaya setanding dengan harga daging burger biasa. Jika tidak, ia tidak akan di pasarkan. Katanya lagi, daging burger daripada najis manusia ini kurang lemak dan rendah kalori. 



erkkk! jijik giler!

tengah buat research la ni..

macam mana lah,kau boleh makan! wekkkkkkk~

shittt burger??what the fish?????? bluekkkk! ( muntah lagi )




sumpah, geli gile,r time nak taip entry ni pun,rasa mual ya amat ( tapi degil nk taip gak).geli siot! nak muntahhhhhh~ nk gi toilet jap sambung muntah~ bluekkkkkkkk~








p/s : nanti ada info menarik,aku post lagi, huhu~