4/19/12

Teambuilding – lost world of tambun – 15/4/2012

Third day!

Pagi-pagi bangun pergi breaksfast sambil kaki terhencut-hencut, Orang lain semua dok enjoy main waterpark! Aku?? yeay!!! Melawat zoo!  Plus main kerusi terbang ape ntah yg boleh pening2 tuh & kapal terhayun sana terhayun sini tuh,Yay! Pura2 hepyyy! Hakikat nye,kalau tak sakit,sah2 aku lah hantu air yg paling berhantu time tuh! Nak main air!! Nak main! Nak main!!!! ok enough! past is past! huwhuw!

yeay! hot spring lagik!!! haha

cantik! kalau malam,lagi cantik! tapi kalau malam,muka aku pula tak nampak

main ni pun best! haha! tapi cam kanak-kanak ribena sikit ah!

muka sebelum pening,lepas terpusing-pusing atas ni,heh!

maasuk zoo melihat flora dan fauna!jom!*muka tension xdpt main waterpark*

hi cik parrot! tolong jangan dekat dengan aku! takut tengok paruh kau! kbai!

ahhh,dilemma ,nak balik hotel ke,nak sambung tengok haiwan!! booooo

jom tengok kambingg!! tetibe! kbai lagik!

air terjun betul, belakang aku ni, ada sorang makcik ni, fefeeling paris hilton lak pose kat tepi air terjun*muntah*

wuhuuu! muka frust tak dapat mandi! yeay!

tengah tunggu train! ok sebenar nye tipu! kbai!

simbol toilet,cantik! musang jantan siap bermisai lagi!musang betina i taktahu! hati2 toilet nye open air! atas kasi nampak woooo! 

tak dpaat mandi hot spring,celup satu kaki pun BOLEHHHHH!!! ( heh! tercapslock) kbai!

lagi sekali! lepas geram!

cover majalah mangga bulan ni! kbai!

sourvniers! untuk family je! hewhew! mahal lah! nak bawk balik borong,memang kayap lah eden!

ok ini singa lapar! kbai!




After lunch, balik bilik siap2 nak balik! Dalam hati,memang aku sangat tak puas hati sebab tak dapat main air,nasib baik lah, time second day tuh,aku sempat main air kat waterpark tuh! Mcam tahu2 nak kena je kan?
Ermm, takpelah, ada hikmah disebalik kejadian ni!
Btw,i got MC for two days! Hihihi~ korang ada? Haha!

thats all kat tambun! okbai!

p/s : nampak sangat malas nak taip! heheh



Teambuilding – lost world of tambun – 14/4/2012

Second day! Fully activities by tambun’s teambuilding commities! Yeaaay, mula la activities yg extreme dan begitu menguji ketahanan mental dan fizikal!* ececeh! We all divided by 4 team! Aku dapat team no3, nama team kite orang – timber king! For sure lah juara! Lalala~


First XTVT – Amazing race! Duk cari2 klu bagai dlm tambun ni! Best! I am so over excited time ni! Kemain sume challenge nak join! Boooo!


Second XTVT – XXX challenge + water confidence! Baru je nak masuk dlm tasik, time ni tak pakai kasut! Jengg! Dapaat hambuan! Hambik kau! Kaki aku terbelah! Mula lah luka! Langsung tak dapat main XXX challenge! Giler sedihhhhh! Teruk lak tuh luka nye! Time ni rasa macam nak jerit2 + meroyan2 kat tepi tasik sebab tak dapat main!!!!!! Gerammm! ( sabar mail, sabar )

Third XTVT – flying fox! Kemain gagahkan diri nak main gak! Peduli lah kaki aku memang tersangat2 lah sakit time ni! Cekal giler hati pakai sport shoes nak main fying fox! Yeay! Dapat gak! Even kaki ni dah mula terhenjut2 tahan sakit! Damn! Sakittt!

Lepas settle ni! Announce team menang! For sure lah team i menang! Timber timber timber ho!!! After abis challenge ni, Orang lain sebok duk gi hot spring lepas tuh, aku??ape lagi ,balik bilik dowh! Kaki dah parah!!! Sedihhhh!!! Padahal before aku nak dating sini, first intention aku, aku nak sgt berendam dalam hot spring,last-.last langsung tak dapat! haha

Malam2, takde ape sangat,karaoke session & prize giving, and balik tdo! Serius xde mood dah nak wat ape2 sebab kaki ni dah tempang! Huh!
Enjoy dah pics for second day!


pose tak nak kalah, buntut gajah pun boleh! pfftt

peluk kepala naga pun boleh!

cantikk pic ni! pandai firdaus amik gambar! haha

bergambo depan tasik yang telah memberi kenangan ' terindah' dlm hidupku'



my team! yg menang tu ok! lalala~

sory! saya over! LOL

tarik pelampung nk main 'cliff racer',time ni one of our task yg kene buat' aku,volunteer nk buat task ni ( padahal memang gila air) okbai!

 si kurus kering tuh ( aku lah tuh) yang berlari cepat2 siap tarik pelampung lagi! lambat sangat lah nak naik atas,hehe

yahuuu! get ready nak turun!!! hihiih~

best!! nampak muka over-excited tuh!

nak siap2 pergi pit-stop lain, muka konon nak nampak cam penat sangat lah! amazing race ni weyh!

sampai final pit -stop,second place jek! ceh! xpe2! yang penting dah juara! hamper besar..huhu

ni time malam nk gi dinner! kaki dah jalan sebelah dah actually! hihi~

dalam hotel,nak bersiap..smart lak aku pakai cmni! okbai!

depan entrace! cantik patung kucing tuh! nk bawak balik rumah! teman tdo! hehe

yeay! satu lagi kat entrance!

yeah! satu lagi! depan hot spring lak!

dan satu lagi! huwhuw! *tutup muka malu* sbb bagi photo sama jek!

tasik time nk buat flying fox & xxx challenge


naga tasik cini! eh silap! naga tasik tambun! kbai!

lama tak guna perigi! so, ada ku kesah korang nak cakap ape?hihi~

yeay! inilah yg ditunggu-tunggu! kene time aku nak masuk dlm tasik! tergelincir dlm air, maybe kene batu kapur kot, terbelah ok! kene urat kaki thats why rasa berdenyut-denyut time nak tidur! serius sakit giler!  

hahah! tak mandi nak rendam kaki! -,-'

secondy day dah habis! esok third day or last day kat sini! orang lain sebuk main waterpark..aku pulak? ermm,malas citer lahh! tengok gambar jelah yek?hihii~

Teambuilding – lost world of tambun – 13/4/2012

Last month i pergi bandung,this month pergi lost world of tambun, actually pergi pun sebab ada teambuilding,almaklumlah orang kampong cam aku mana pernah pergi sini.

lalala~ so, first day ni, just check in hotel, dapat 3 wrist bands untuk 3 days kat sini! 
and kekampungan dan kejakunan terselah bila masuk hotel, snap pic! Kampung2 pun, pergi gak! Kau hade? Takde diam! Kbai!

So, layan jela, a few piccas untuk first day ni hoccay! Lalala~

yebedabeduuu~ katil aku belah kanan tu ok! hehe..seronok,sebab tak perlu kemas katil lepas bangun tidur,hehe

3 wristband for three days kat sini! untunglahhh! FREE!! haha


ni baru sampai hotel, lepas tu terus duk atas katil,kekonon nak ngemas barang!

depan hot spring,tak sabar nak mandi hot spring ( tapi langsung tak dapat mandi! ,padan muka aku,kbai! )

ni kolam hot spring, suhu yang ni, panas skit,around 40 celcius,sebab tu takde orang! tapi lagi bagus,senang aku nak pi bergambo,hahaks!

kepura cave,dlm nye cantik,ala-ala dewan tapi bergua,tapi yang tak best, air gua ni duk menitik2 atas baju aku! 


settle first day! actually bukan whole day pun, smpi sini pun dlm pukul7 petang,masuk lost world ni pun, just for ice-breaking session & dinner jek! tunggu hari esok! over-excited!! hihihi~