4/5/12

Jejalan Bandung - Last day ( 24/3/2012)

akhirnye,dah masuk hari keempat kite orang kat sini!cam tak caya je, cepat je masa berlalu..
cepat je duit mengalir-alir habis ,huhu~
last sekali before ke airport,kami ke transtudio!
ala-ala genting gaklah! best! i like dorang punya roller coaster! ( sorry, takde pic roller coaster ).
kira last day ni, dah tak jutawan dah, duit dah banyak habis! huhu..
layannn~

depan transtudio! cam kanak -kanak ribena aku wat muka cam tuh!

tiket masuk! macam touch & go card!

cantikk kan?belakang tuh roller coaster actually!

nak juga tunjuk tiket! kbai!

pergi nonton special action! best!

layan jela gaya pakcik janggut ni! hewhew

beratur before nak naik kapal! beratur panjang giler! naik tak smpi  5 minit! ceh!

cma beser-pura-pura kacak! kbai!

lagi sekali! lama nye beratur!

atas kapal! boringgggg~ hehe

wall climbing! tak nak kalah tnjuk before terjatuh dari atas! hehe ;p

before nak pakai ape ntah nama nye tuh!

beratur panjang juga time nak masuk sini!

macam teater kat sini! haha! tapi best!

cam bebudak je ni game nye! tapi sini ,beratur tak panjang! so layan jela, hehe

bergambar dengan mermaid! wuhuuu!

goood bye transtudio! hehe!








habis sudah! 4 hari 3 malam kat bandung! memang best! rindu nak pergi lagi!
GOOOD BYE BANDUNGG! WELCOME MALAYSIA!  hehehe!



Jejalan Bandung - third day ( 23/3/2012)

alaaaa,third day, photos tak banyak.
takpe-takpe,citer jelah!
third day ni, masa banyak habis kat Pasar baru Trade Centre ( pasar sesak, takde masa nk amik gambar )
pastu, kite orang jejalan kat some factory outlet je!
layan these photos ok! layannn~


ni lah mutiara hotel yang we all stay! dekat je dengan hilton hotel! free breakfast taw! hehe.jimat!

kat pasar baru,just nak tengok telekung jek, bukan tengok, beli sekali,beli kat mak aku satu..huhu

ni,factory outlet for men! tak nampak gaya pun cam orang indo tak?haha

ehem-ehem! ni bukan aku! ni noh hujan! kbai!







third day,kite orang kecapekan skit! penat kot,tapi memang best lah! photos ada banyak,tapi aku pilih yang cantek di mata aku jek! haha! oklah! dah habis untuk third day! tunggu last day! tommorow! kbai! zzzzz...

Jejalan Bandung - second day ( 22/3/2012)

erkkk~ dah pagi( pura-pura cam baru bangun tidur ).masa untuk cite second day pulak!
masa banyak habis kat tangkuban perahu time ni! hehe! layan jelah! hahahaks!

apa lagiii! posingg! belakang tuh kawah gunung berapi!

seee! ramai kan orang!!! wuhuuu!

atas gunung ni serius sangat sejuk! lagi sejuk dari aircond office aku!

nampak tak kawah kat belakang! santek kan!!! hehe

hehhe! time ni sanagt sejuk! tahan je!

yeah,sekali lagik! pose berbeza,lalal~

kayu yg dipegang abang azam tuh, serius corak nye memang cam tuh! cantik kan!

gambar lagik! kbai!

gerai-gerai jualan dorang macam perkampungan korea kan?erk! cam pernah gi korea je kekdah nye tuh! lalal~

tengok gunung kat belakang tuh! cantik kan! jangan tengok yang depan! hehe

bak kata ayah ku,kalau gmbr melompat takde,memang tak sah! hehe

posing ala-ala comeyyy,lalal~ kau hade??

tadaaa! kat depan signboard! nanti cakap gi indo, orang tak caya lak! hehe

rendam kaki kat kolam air panas! panas weyh! pura-pura tak panas je tuh!

main lompat-lompat, apa ntah nama nye ni! sangat best!

get ready nak melompat dah tuh!

hoyeah! pusinggg!

posing kat kampung daun - restoran yang sangat famous amous kat bandung ni

memilih menu untuk disantap! hoho~

tadaaaa! inilah makanan-makanannye!


kawasan dalam restoran ni,menarik kan! kampongg snagt! i like! ehhe

lagi sekali! gmbr sama! kbai!

itu,itu! nampak kan!

makan smbil bersila, duk atas tilam lagi,bantal lagi ada! syiok baring!




yeahh! hari kedua dah tamat! lepas tuh, kite orang gi jejalan kat cihampilas street jeans,tak amik photo,sebab malam dan bahaya,ramai sangat pengemis kat situ! lagipun jalan nye sempit! itu sahaja for today! kbai!

sambung hari esok!

Jejalan Bandung - first day ( 21/3/2012)

seperti yang ditunggu-tunggu, ( ditunggu ker,lalala~ perasaan tul )hoho~biarlah gambar yang menceritakan segala-gala nya!ecehwah! layan! huhuu~


tadaaaaa,jutawan! pokcik kayo! ( habis duit gaji,huhuh)



kemain,nak makan chicken pai dalam flight! RM9 ok! lapar sangat time ni! hehe

pemandangan bandung dari atas,cantik kan?sawah padi tuhhh,hijauu jek! menarik!

nampak tak gunung-ganang yang terbentang luas! oh indah nya ciptaan Allah.hehe

inilah,pulau-pulau sekitar bandung.banyak kan?

time ni,kapal terbang belum turun rendah lagi, gelap skit lah time ni

senyum smpi ke telinga ( sebenar nye penat berlari kat airport,hampir terlepas flight,hehe)

tadaaaaa! dah samapai bandunggg! before pergi imegresen

bandung time! selamat datang kalian! hehe

ni pegi muzium asia afrika! motif,untuk mengenali sejarah di sini..wuhuu! -,-'

ni tak tahu nak tulis ape,hehe

mbak tudunh merah tuh yang citer2 kat muzium ni,layan jelah..aku?cam biasa! malas nak denagr, hehe

perasan sebentar!

yeah ,sekali lagi! ( even photo yang sama )

telefon lama! ala,yang time nk call, kena pusing-pusing tuh,haha!

dua jejaka kacak sedang berpura-pura kacak di kota bandung.erk! kbai!

si kacak dan si kakak santek juga berposing! erkk jugak! kbai!

muka memerak,sebab kat rumah mode,beli jeans & tshirt habis 1.5 juta! kau hado?

otw balik hotel! nak tidurr! ehhe

singgah makan sekejap kat kampong acheh! yeah sedap food nye,agak murah! 250,000 tak silap!







tamat first day! balik tidur sambung hari esok pulakk! jeng-jeng! lalalala~
eh lupa nak kasi tahu,kat sini,lewat satu jam, kalau malaysia pukul10,kat sini baru pukul9,
tapi suasana nya sama je cam pukul10 gak..itu aje ! kbai!