9/10/12

Paperless



Hi Monday blues!! Topic harini nak citer skit..siapa suka melukis?siapa pandai melukis?or siapa berbakat melukis..Alhamdulillah,aku ada bakat melukis, since aku sekolah rendah lagi, aku selalu join drawing competition, kalau bab-bab lukis jangan harap korang nak menang.aku sah-sah dapat nombor satu or dua! *bangga diri jap*

tapi ada lak aku nye weakness tuh,melukis bukan main lagi lah cantik *orang cakap lah*..mewarna FAILED! Hikhik~ serius aku memang K.O kalau aku start colour..maluu wo! Bakat konon! Ceh! Tapi hampeh! Hikhik~ kat sekolah rendah pun, cikgu bagi kepercayaan untuk melukis kat dinding sekolah secara halal*bangga kan?*

Actually..time form 4 time we all nk decide nk masuk aliran ape tuh kan, aku nak sangat masuk aliran sastera yg lukisan or graphic computer tuh,tapi sebab aku nak my future lagi cemerlang*maksud aku takde lah aliran art ni takde future* I just followed my mom’s advice to join the sains perakaunan,Alhadulillah dah jadi orang juga aku..huhu~ dah kerja beb!

Ok berbalik pada drawing-drawing ni,I memang like sangat,sampai form 5, aku ingat lagi, budak kelas sains biologi, datang kat aku, suruh aku tolong lukiskn dorang cell-cell dalam badan manusia dalam note dorang..so disebabkan aku ni minat nye pasal..aku memang tolong lukis kan! Free of charge! *nyesal tak charge,kalau tak aku dah kaya,hikhik*JOKING!..

Form 5 and form 4 time nak SPM gak lah, aku ni sambil study, aku duk melukis je kerja nye..,mak aku tengok cam study,tapi sebenornye,sebok melukis je..hikhik~  aku sanggup pergi mydin nak beli A4 paper padahal nye nk dapat duit belanja RM10 je satu minggu, 1 ream tuh, satu bulan lah abis sume kertas tuh aku conteng,aku cakap mak aku A4 paper nk buat note, padahal sume aku conteng duk lukis..hikhik~’


aku suke kartun, aku suke tgk kartun jepun, namapk cam kawaii sgt ok! Even aku tak suke k-pop!*tetibe k-pop masuk dlam ni,takde kene mengena langsung*.. kalau text book sekolah, abis sume subjek,aku conteng,haha,time nk pulang kat sekolah semula, kena padam balik..time cikgu membebel kat blkg, aku sebok duk menconteng,

Hikhik~ sekarang untuk mengurangkan penggunaan kertas yg sangat teruk dari aku,aku download application from android market called as ‘PAINT JOY untuk melukis..sekarang tak payah nk bazir-bazirkan kertas conteng-conteng kan..sgt paperless ok! Hikhik~ak xde la pandai sgt melukis, just nk try2 conteng tuh boleh la.colour tak pyh ckp, mmg hancus..huhu~sekarang guna jari pun boleh untuk melukis, ingat guna jari utk luruskan rambut je.huhu~ aku pun da boleh guna jari taw! Aha.. kalau kat office, nk lepas geram conteng, guna je PAINT kat windows tuh melukis..huhuhu~

Tapi when u started drawing ni kan, ko rasa cam seronok je..basically, ur drawings depend on your mood, kalau mood aku baik cam rasa tenang je,comel je aku lukis.LOL..huhu..bye!

kalau yang kaler2 ni, aku guna paint..guna mouse time lukis..dulu rasa susah lukis guna mouse..adik aku cakap sebenarnye senang je,janji mouse tuh and mouse pad korang tuh smooth je..huhu..

kalau yang black & white tuh, aku lukis guna paint joy android market..hikhik~
sebab tuh colour tak cantik sangat..huhu~



 
















p/s : ada banyak lagik, tapi yg lain tak cantik & tak sesuai.. ngeee~

3 comments:

nas aliff said...

SANTEKKKK!!
aku pon da lame xmaen lukis2..
hahaha..

btw, peh lama gak x jenguk blog tengku sorg nie..meletops kaw noxsss! heeee~

Cikgu Fikri said...

PERGH..
ada bakat..
tahniah.. :)

Bahrain Ramlan said...

not bad...boleh la masok melukis..