6/26/12

Entry sedih untuk saya..

Entry sedih pagi ni..actually nenek aku dah lama tak sihat since aku form 3 lagi, time tuh aku pun same-same sakit. aku panggil nenek aku wan.

tak tahu macam mana,wan aku sakit secara tiba-tiba,dia tak boleh bergerak & dan start sakit sampai lah sekarang.dulu badan nye berisi sangat,sekarang makin kurus yang sangat-sangat mendadak.

ape yang aku sedih, mak aku bagitahu yang nenek aku kena potong kaki,memang terkejut because before this wan aku dah kene potong 3 jari kaki dah.

wan aku sangat baik orang nye,since aku masih kecil aku mesti ikut wan aku kena mana je dia pergi.
bayar bil,pergi bank ambil pencen, jalan-jalan pusing malaysia,jalan-jalan cari makan, mesti wan aku bawak aku sorang.yelah, aku kan cucu sulung, dorang cakap cucu kesayangan.

lagi pun, aku cucu dia yang paling dengar kata,paling tak lawan apa dia cakap.
aku tak pernah kena marah langsung dengan wan aku! hebat kan?huhu..

sekarang bila wan aku sakit macam ni, aku tak dapat teman dia kat hospital, sebab aku dah tak rapat dengan wan aku since aku start masuk kolej kat melaka,sambung belajar kat uitm sampai lah aku kerja kat shah alam.but i still love her soo much!

semalam kaki nya dah dipotong, aku tak dapat bayangkn macam mana keadaan itu,seriously aku sedih dan hanya mampu berdoa pada Allah supaya kesihatan nya bertambah baik dan beransur pulih.

saya post pasal wan saya di facebook, ramai bagi kata-kata semangat.Alhamdulillah!
thank you so much for you concern guys :)





p/s : happy Tuesday guys :')

6/12/12

yeay! dapat nombor 9! haha

hi morning guys! lama tak update,
last update pun entry yg aku masuk contest teka duit dari MK syahir blog

yang paling tak sangka, aku dapat top10, haha..
aku orang yang kesembilan teka paling tepat! haha.

sje nak eksyen skit, kalau bab teka-teka ni, aku memang hebat ok!
dulu pernah menang hamper, sebab teka kacang taw! haha ( tetibe pulak nak berlagak,mentang-mentang dapat teka hampir betul )..huhu

 mesti tak caya aku top10,tak pe-takpe,aku tunjuk bukti nya..LOL
tengok link ni! hohoh~

klik sini! klik sini! klik sini lah!!





p/s : saje nk kecoh.ada?ada? tak de kan? wakakaka! Bye!

6/4/12

CONTEST APAKAH? : TEKA DUIT TABUNG



 hi hi..hari ni aku joined satu contest from MKSyahir
excited nk join masa blogwalking tadi..
rasa-rasa berapa jumlah nya..
aku teka ada :


RM 287.60



tagged to  > mr fuyooo



p/s : harap-harap betul,huhu..saya pakai bil..so, kalau menang kena dpt cash la..LOL :D

6/1/12

facebook saya akan di blocked!

assalamualaikum wbt.
morning semua..
ok topik yang aku nak tulis hari ni adalah berkaitan dengan facebook..
yeah,facebook..boringg kan..kenapa tak cerita sal lain, balik-balik facebook.
kalau kat facebook tuh, aku ni memang pengelike tegar, ada je post, konfem aku like.
so,semalam,aku over sangat like post orang lain,tetibe facebook bagi warning..
giler lah! siap pesan, kalau aku like lelaju lagi, aku akan di-blocked! haha! lawak giler..
tak caya?
jom usha photo ni! bye! hoho~

nampak tak?pelik ni..facebook kan sinonim dgn 'LIKE' takkan nk like lelaju pun kena blocked..huhu

luahan hati di facebook.LOL :P




p/s : itu aje! esok kerja even cuti umum! yahuu! suke! byeee~ :D