5/15/12

Budget Singapore Trip - 7/5/2012

hari terakhir kat singapore  & johor bharu ini ,pada pagi yang hening, kami bersiap untuk ke universal studio! yahuuuu!
tak payah nak cari MRT or bus time ni, bus dah siap ada depan tune hotel,amik we all, actually, tempat untuk book or beli tiket ni, kat tepi tune hotel ni jek! nasib baik stay kat tune hotel jek,even takde TV dalam bilik.LOL!
so,start naik bus dlm kul8.30pagi, sampai sentosa island dalam kul10.30pagi..lama kan?sebab kan kastam tuh yang lama skit actually..

masa untuk roller coaster! ahaks!-maaf, takde pic roller coaster! huhu!
jom layan!

bergambar depan tune hotel johor bharu! sudah lah kau tune hotel, TV je besar dalam bilik, tapi tak leh on! huhuh tetibe!

dalam bus, nak gerak ke universal studio di sentosa island! wuhuuuu!

dalam pukul10.30 pagi, kami dah sampai di universal studio! lewat 1/2 jam! lambat bas tuh bawak, padahal sebab aku lewat sikit kat kastam, pegawai kastam tuh, cek nama aku macam mengeja! aihhh! strict giler!
wuhuuuu! dekat depan masuk universal studio ni, tak sah kalau tak bergambo! huhuh

kat sini, ada pelbagai topi,macam-macam ada! tak nak kalah,aku nak pakai topi bentuk king..hehe

key chain yang sangat banyak di sini! hey! satu key chain tuh, 10 dollar taw! mahal! RM25 satu! adehhh! tapi beli gak satu! T_T

kite orang masuk dalam ni, ingtkan ape, rupe nya, monster ni, duk menari, nyanyi bagai,rupa-rupa nya live rock musical,kalau tahu,confirm taknak masuk, huhu

transformers the ride! siyes! memang gila best! sangat-sangat best! rugi sapa tak masuk! kena pakai 3D glasses, siap ada roller coaster lagi dlm ni! GEMPAK HABIS!!! ( saje dicapslock kan ,huhu)

3 orang wanita ini menyanyi di street,nyanyi live lagi! memang best! wuhuuhu! seksi,nampak ,haha!

ok,ni saja letak! aku snap photo depan2! haha! :P
ni time beratur nak masuk transformer ride tuh, panjang ya amat, adalah satu jam lebih kot beratur dalam ni, even pergi weekdays,ramai nye umat manusia! hey! hari isnin kot,korang tak kerja ker?? cop! aku pun tak kerja! huhu!

3d glasses,pakai masa naik ride nanti! giler best! memang nampak real giler lah,yang transformers tuh berlawan-lawan bagai! awesome!

bergambar depan kenangan depan transformers! wuhuuu! ada orang tangkap'n pic sini, siap print kan lagi, tapi kene bayar 20 dollar kot tak silap! tak beli pun! mahal! T_T

aku tak kenal sape lah makhluk asing belakang ni! asyik menari je! so, layan jelah! huhu

yang ni, pun kite orang masuk,yang ni pun ride jugak, kat dalam piramid! yang ni ride yang sangat best! bayangkan korang naik roller coaster dlm gelap, langsung tak nampak ape2! siyes! ni second best!huhuh

depan jurassic park! bahaya! dalam tu ada T-rex!! jangan makan saya,saya belum kahwin! bai!

donkey live! boringgggg! dengar si donkey ni nyanyi & bebel! bosannn! sape nak datang! please! jangan masuk sini! huhu
maaf, saya nak buat muka comel macam pussy cat ni, tapi tak comel! sila jangan kritik saya dengan kerja wahai anonymous! :P

shrek 4D,ni pun best! even tak paham jalan citer,duduk dalam seat yang ada vibration,pastu air terpancut kat depan seat,huhu! sangat 4D! basah baju aku time ni!HUHU

tolong jangan terpedaya dengan keempukan badak air ni! sebenar nye tak empuk pun! menyesal peluk! huhu

madagascar's team! wuhuuuu!

yang ni we all bergambar dekat monster-monster yang nyanyi tadi! boleh lah! mummy tuh seksi! wuhuu!

tadaaaaa! hollywood sangat kan!hihi

bergambar dengan firaun ke ape ntah yang ni!

hai! saya ni bets lover,sila ngorat saya! hahaha

marilyn monroe! awat skirt tak terangkat ni, baru nak tengok! haha,ke nak tolong angkatkan! hhhaha.LOL

yang ni aktiviti masa kat MEMA aka maritime Experiental museum & aquarium Singapore.pandai kan aku buat! hihih

jualan tertinggi kat sini,best lak application ni! saya ni berseni orang nya,wakakaka!

sekali lagi nak tunjuk! huhu!

beli tumbler kat far far away sekali dengan air dalam 16 dollar! mahal nak mapuih! tak pelah!time ni, dah nak balik dah pun!huhuu




itu saja 2 hari satu malam travel kat singapore ni! bye2 johor bharu! bye2 singapore!
nanti jumpa lagi ek!huhuhu!


p/s : maaf takdapat nak beli sourviners kat kawan-kawan,tengok bukti kat gambar-gambar ni, betapa mahal nye barang-barang kat singapore ni,huhu! sorry! ini bukan alasan ok! huhu

7 comments:

Chenal said...

maner la nak cari bajet jalan2 ke Singapore? huhhh

is_isaac said...

hahaha!
bajet kat gaji,huhu!

mr.syazwan said...

dari KL-Bandung..

dari Bandung-KL

dari KL-Johor

dari Johor-Singapore

aduhhyaiii SAKAN lerr berjalan kan

org banyak duit mcm tu ler..

ole2 mana? nak nak nak tak kire!

eh eh nice tali kasut tu

pink!!

awwwwwwww

haha

JaNnaH said...

wahhh.. bestnyerr

danielz said...

hai sory
kepade bloger2 pls add my blog.i br je
http://jeyadanielz.blogspot.com/

is_isaac said...

syazwan -
hahahaha..perli nampak!
dah ada peluang nk pergi, so pergi je, even mana ada byk duit! beser2 jek..uhu

xde sourveniers kan dah pesan td,xde! hhahaha..

tali kasut pinjam ah! hahha :P

is_isaac said...

jannah - hhuuhu best2!