5/15/12

Budget Singapore Trip - 6/5/2012

yeah! untuk first day kat sini!,kite orang nak jejalan kat singapore dulu, tapi hotel kite orang sebenar nya kat johor bharu, kat tune hotel,so, terus sampai woodlands,pergi kastam dulu and masa untuk jalan! yahooo! sampai singapore dalam pukul8.00 pagi! awalkan?

tengok gambar jom!

nak bergambar jugak dekat vending machine! tengok, air tin pepsi pun 1.80 dollar convert duit malaysia,cam tak berbaloi je beli, dekat rm4 beli satu tin air! huhu! takkan beli! huhu.maaf saya berkira! huhu

bas kat singapore! panjanggg nye! tak naik pun bas ni! rugi! huhuhu..

ticketing machine kat singapore,train kat singapore called MRT, ala-ala cam LRT + KTM la,kejap train gerak kat atas macam LRT, lepas tuh gerak ke bawah pulak, macam KTM..satu singapore ada MRT ni! best kan!

dalam MRT,time ni hampir nak ramai orang la,berdiri kot, penat! dalam train macam LRT je..

dpaat reserved seat,patut nye untuk orang OKU,tapi aku degil,nk duduk jugak! takpe, nanti kalau ada orang OKU,aku bagi lh dorang duduk! singaporean kat sebelah aku ni,relax je duk kat reseved seat,siap tidur lagi! huhu

kat stesen MRT Paya Lebar,time ni nak tunggu bas,nak ke geylang serai,nak makan jek! breakfast! huhu.lapar!

dah sampai geylang serai,kalau kat singapore ni, kat geylang ni, ramai orang melayu singapore, so, kalau nak makan kat sini, dapat lah makan tanpa was-was.halal! Alhamdulillah :)

aku beli makanan kat TAKDENAMA tuh, makan nasi ayam penyet,5 dollar kalau convert malaysia hampir RM13..mahal nye! huhuh!

kalau datang singapore, tak sah kalau tak minum air mata kucing nye,dalam gelas macam ni, harga nya 1 doallar 50 cent! murahhh sangat! kata makcik kat geylang ni! 'mak cik,kalau convert duit malaysia,dekat rm4 air ni makcik,huhu'

ni, lepas makan,kite orang nk gerak ke bugis,kata nya tempat tu famous for singaporean nk shopping,barang murah,ala-ala uptown jek! murah ke ?hihi

gambr lagik! huhu!

sebenar nye kan,kite orang tak mandi,haha! cuci muka je kat toilet kastam tuh! hihi~ pssst! jangan kasi tahu orang taw! hahah

bugis square! yeay! dah sampai!

nampak tak tuh?/bugis street! ala-ala uptown tp version mahal! huhuh!

ada satu kedai menarik kat situ, try tengok atas kepala aku ada signboard nye! hihihi~

banyak nya fridge magnet!!! rembat satu buat balik rumah,bagi kat mak! hahaha

gambar kepura-puraan lagi di stesen MRT! penat Tuhan saja yang tahu! dah la beg berat! huhuh

dah sampai marina bay! cantik view kat sini, malang nya,time ni hujan renyai, so photoshoot,hanya beberapa keping gambar.LOL

belakang tuh, butik LV tak silap aku! siyes cantik butik tuh,tengok dari jauh jela,tak berminta langsung nak masuk! sah-sah barang nya semua mahal! hihih~

dua jejaka kacak berposing di bangunan pencakar langit si singapore! kacak ah! problem? hihi~ oh maaf, aku je kacak! haha

katil di tune hotel, empuk, enak! waah,tp disebabkan budget trip,,dlm hotel ni, TV je ada,tapi tak leh buka! mentang-mentanglah kite orang stay yang paling murah, takde add on banyak sangat! sampai hati kau tune hotel, tak bagi aku tengok TV,huhu

malam-malam, untuk mengurangkan budget makan, kami makan di johor bharu je, dekat restoran singgah selalu,hey! budget-budget pun, dekat RM90 abis taw! makan kat sini! nasib baik RM, bukan dollar! kalau tak! makan pasir lah aku blk shah alam nti,LOL..







p/s : first day ni, memang penat! tak sabar nak pergi universal studio hari esok nye tuh! huhu! hello roller coaster can't wait to ride on u! wuhuuuuu!

10 comments:

nor amni sarah muhammad zin said...

bestnya! ^_^

is_isaac said...

sangat best kak! nanti try lah pergi! huhuu

mr.syazwan said...

untung laaaa~~~

korang g kapel2 erk??

haha

is_isaac said...

aah kapel2, tp bukn true kapel! hihi! bilik asing2 taw! hihihi~

cimöt said...

hamboihhhhhh...berjuta gambornya....

is_isaac said...

cimot : hahahahah! byk sgt ek?hihih~

JueAndikaSuria said...

Mampo tgk gamba je kite...jeles eh...

is_isaac said...

jue- alamak jgn cam tu..insha Allah nti boley pergi..huhu

Zamri A. said...

Bugis Street mmg awesome!! :)

is_isaac said...

zamri : kan! best giler! haha