5/15/12

Budget Singapore Trip - 5/5/2012

Assalamualaikum semua! Masa yang dinanti kan untuk aku update satu lagi travel aku untuk tahun ni,nampak cam hebat je, asyik travel, padahal lepas balik travel terpaksa tahan perut sebab duit dah takde, tapi takpe asalkan kita enjoy kat tempat orang.huhu

Singapore memang negara yang best, even negara nya kecil, dari segi kemajuan nya memang hebat lah, terpegun kejap kat Singapore, even jalan kat sana tak semua tempat aku pergi, tapi aku dapat lihat lah sepanjang aku duduk dalam MRT tu,nampak environment kat sana best! Bersih dan Aman je.heh!

Actually, we all bertolak pergi singapore dengan train, actually our train pukul10.30 malam, tapi train delay, pukul11.30 malam baru we all naik.
Kite orang amik couch yang included katil tuh, memang best lah,even time nk tdo, goyang-goyang skit lah,tapi not bad,aku langsung tak boleh tidur, walaupun aku kepenatan sebab sabtu tuh, aku bangun awal dan bekerja! Nampak kan betapa rajin nya aku berkerja, smpai tak boleh nak tidur.heh!

Perjalanan ke woodlands,ambil masa agak lama, lebih kurang pukul 8 pagi baru we all sampai,lebih kurang dlaam 8 – 9 jam jugak lah..aku yang tak boleh nak tidur ni, asyik tengok jam je, bila lah nak sampai,before nak pergi, aku berangan dalam train nak tidur,bila bangun-bangun je,matahari terpancar kat tingkap train tu kejutkan aku, tapi harapnye, sebab aku tak leh tidur! Feeling filem sangat! Haha!

malas nye nak taip panjang, usha gambar jom untuk first day trip ni!


tangkap dengan dinner kite orang dalam train! hohoho! dinner tak nak kalah! nak mcdonald jek! hohoho~

yeah! satu pic lagik!,time ni tengah tunggu train tak sampai! delayt 1 jam! KTM - KTM biler lah nk improve ni! huhuu

yeayy! dalam train! masa untuk tidur, satu katil sorang! best! tapi time nk tidur goyang-goyang skit lah! tak silap tambang ke woodlands, singapore ni dalam RM46 untuk katil bawah, RM40 untuk katil atas! tak silap lah! because aku pun dha lupa,huhu!

2 comments:

mr.syazwan said...

bestnyeeeee

naik keta api lagi tuuu

huuuuuuu

is_isaac said...

hahah
goyang-goyang!
peningggg~