11/21/12

Sakit hati

hati tengah sakit.
tapi macam biasa.SABAR SABAR SABAR!

geram sangat! Ya Allah! kuatkanlah kesabaran aku!
tapi sampai bila! ;[

BYE!

11/19/12

Goodbye Goodyear



Entry kali ni..aku nak share skit lah..my experience masa aku kerja kat goodyear..aku kerja sini as customer care consultant..seriously ak memang tak sangka cam ne aku leh masuk CSD.awal2 dulu rasa susah kot kerja ni..sebab nk kena deal dgn customer..ada dpt pujian,makian membuatku rasa kosong kosong*tetibe*..aku kerja sini tak lama,start bulan january smpi lah 5hb october bulan lepas aku tinggalkan company ni..kat sini seronok..
sebab call centre nye x byk kerja.hihi..hari2 aku suke datang opis..balas email customer,answer call..whole day boleh main youtube n facebooking je kan..hahha..tp kalau seronok..kenapaku harus pergi..ni sume sebab aku nk dptkn experience baru ( sighhh..)


my ex-CSD team,ada lagi, tapi time ni ada yang cuti
last working day received chocolate & wish card..hikhik~
I have to move on..takkn aku nk stay kat sini lama2.aku kne improve diri aku..tp sepanjang  9bulan kat sini..aku seronok..aku dah boleh belajar how to attract people..how to deal with people..korang ingat senang CSD ni..kena byk bersabar..sebab tuh..bila aku da join company bru..aku boleh adapt dengan situasi ni..bila org call & bising2,aku dah boleh control the situation..klau dulu2 masa aku kat first company aku dulu kat shapadu..asal orang da bising..aku dah tak boleh buat kerja da..yelah sah2la menggelabah kan..huhu..itu lah..sume nye dah jadi memory..bos aku tak rela nak kasi aku pergi..tapi demi nk dapatkan experience..aku mmg kena pergi..ak nk belajar benda baru..tak mahu stay pada tempat yg sama terlalu lama..once bila aku da get all the experiences yang a ku nak..insha allah i will stay longer n tak nak cari2 kje lain lagi da..huhu..good bye goodyear.. goodbye goodyear CSD..gonna miss u guys :')

9/10/12

Paperless



Hi Monday blues!! Topic harini nak citer skit..siapa suka melukis?siapa pandai melukis?or siapa berbakat melukis..Alhamdulillah,aku ada bakat melukis, since aku sekolah rendah lagi, aku selalu join drawing competition, kalau bab-bab lukis jangan harap korang nak menang.aku sah-sah dapat nombor satu or dua! *bangga diri jap*

tapi ada lak aku nye weakness tuh,melukis bukan main lagi lah cantik *orang cakap lah*..mewarna FAILED! Hikhik~ serius aku memang K.O kalau aku start colour..maluu wo! Bakat konon! Ceh! Tapi hampeh! Hikhik~ kat sekolah rendah pun, cikgu bagi kepercayaan untuk melukis kat dinding sekolah secara halal*bangga kan?*

Actually..time form 4 time we all nk decide nk masuk aliran ape tuh kan, aku nak sangat masuk aliran sastera yg lukisan or graphic computer tuh,tapi sebab aku nak my future lagi cemerlang*maksud aku takde lah aliran art ni takde future* I just followed my mom’s advice to join the sains perakaunan,Alhadulillah dah jadi orang juga aku..huhu~ dah kerja beb!

Ok berbalik pada drawing-drawing ni,I memang like sangat,sampai form 5, aku ingat lagi, budak kelas sains biologi, datang kat aku, suruh aku tolong lukiskn dorang cell-cell dalam badan manusia dalam note dorang..so disebabkan aku ni minat nye pasal..aku memang tolong lukis kan! Free of charge! *nyesal tak charge,kalau tak aku dah kaya,hikhik*JOKING!..

Form 5 and form 4 time nak SPM gak lah, aku ni sambil study, aku duk melukis je kerja nye..,mak aku tengok cam study,tapi sebenornye,sebok melukis je..hikhik~  aku sanggup pergi mydin nak beli A4 paper padahal nye nk dapat duit belanja RM10 je satu minggu, 1 ream tuh, satu bulan lah abis sume kertas tuh aku conteng,aku cakap mak aku A4 paper nk buat note, padahal sume aku conteng duk lukis..hikhik~’


aku suke kartun, aku suke tgk kartun jepun, namapk cam kawaii sgt ok! Even aku tak suke k-pop!*tetibe k-pop masuk dlam ni,takde kene mengena langsung*.. kalau text book sekolah, abis sume subjek,aku conteng,haha,time nk pulang kat sekolah semula, kena padam balik..time cikgu membebel kat blkg, aku sebok duk menconteng,

Hikhik~ sekarang untuk mengurangkan penggunaan kertas yg sangat teruk dari aku,aku download application from android market called as ‘PAINT JOY untuk melukis..sekarang tak payah nk bazir-bazirkan kertas conteng-conteng kan..sgt paperless ok! Hikhik~ak xde la pandai sgt melukis, just nk try2 conteng tuh boleh la.colour tak pyh ckp, mmg hancus..huhu~sekarang guna jari pun boleh untuk melukis, ingat guna jari utk luruskan rambut je.huhu~ aku pun da boleh guna jari taw! Aha.. kalau kat office, nk lepas geram conteng, guna je PAINT kat windows tuh melukis..huhuhu~

Tapi when u started drawing ni kan, ko rasa cam seronok je..basically, ur drawings depend on your mood, kalau mood aku baik cam rasa tenang je,comel je aku lukis.LOL..huhu..bye!

kalau yang kaler2 ni, aku guna paint..guna mouse time lukis..dulu rasa susah lukis guna mouse..adik aku cakap sebenarnye senang je,janji mouse tuh and mouse pad korang tuh smooth je..huhu..

kalau yang black & white tuh, aku lukis guna paint joy android market..hikhik~
sebab tuh colour tak cantik sangat..huhu~



 
















p/s : ada banyak lagik, tapi yg lain tak cantik & tak sesuai.. ngeee~

8/27/12

Tepat Sekali!

hahahaha..nak tergelak biler aku main application kat facebook ni.
memang tepat kena atas dahi sebijik..
application 'TOP SECRET' memang pandai teka perangai aku.
bila aku baca, tetap aku rasa nak tergelak.
actually yang sikap,perangai,kelemahan & kekuatan tuh,aku rasakan memang 100% tepat! haha..

aku memang garang skit ( skit jelah ).tapi baik hati tuh banyakkkkk sangat! hahaha!
malas nak bergaduh tuh memang betul, sebab aku sentiasa amalkan 'redha' je apa orang nak buat, kalau betul-betul bergaduh tuh, memang lama gila la nak baik semula! hikhik~
kekuatan dalaman tuh memang betul, sebab hati aku memang keras skit, haha..hati kering.hikhik~
kelemahan tuh pun betul, aku memang suka ikut kata hati biler buat apa jenis bendaaa..ahhh maluuuu~ semua dah tahu my 'TOP SECRET' LOL.

p/s : ala,ni semua kebetulan je kan..biasa main2 mende2 ni kat facebook..suka suka jek! lalala~

8/9/12

tembak tembak Ramadhan

tajuk pun takde kaitan..saja nak tambah post baru.
lalalal~
lagi pun, aku nak asah balik skil melukis aku..hiih~
best jugak lukis guna paint,even susah nak kawal mouse.
oklah kan! huhuh! jimat kertas dah sekarang, kalau tak, zaman sekolah dulu-dulu,
tiap2 bulan pergi mydin beli satu ream A4 paper untuk melukis..ngeh2! :P

lalalal~


p/s : tu saja post harini! bye! LOL

8/8/12

Wordless Wednesday - Ramadhan

hari-hari camni lah aku kalau bulan puasa ni..huhu

ngantuk!!! cepatlah pukul5!!

8/7/12

Facebook Timeline Officially!

akhir nye,ape yang aku tak nak menjadi juga akhirnye! adoii~
facebook timeline..!!!
susah wo, nak cari cover photo yang sesuai tuk timeline ni..
dah la status-status bagai,ada ke kiri ke kanan.
leceh!
bye-bye facebook lamaaa~ i rinduuu uu~ bye!

takde photo baru nk buat cover..huhu.karut tul!


p/s : Ramadhan ke 18 dah harini..Alhamdulillah :)

8/3/12

Berbuka Puasa di TGI Friday's Setia Mall

salam semua..selamat berpuasa..harini dah masuk Ramadhan ke 14.
haa, nak citer ,semalam aku pergi berbuka puasa kat luar.
niat asal , nak makan seoul Garden..
alih-alih bertukar 'hawa nafsu' makan kat TGI Friday's..
seriously, dah la mahal,tapi ok lah kan..ni first time aku makan kat TGIF ( malu,huwhuw )
orang cakap tak halal, so,ragu-ragu, tapi semalam siap dorang tunjuk Halal Certificate lagi, so tak perlu ragu-ragu untuk berbuka di sini.Yeay!


selepas makan berkongsi-kongsi,i have to pay RM50! ( melayang RM50 dalam satu malam tuh saja,adehh ).
Actually, portion food kat sini sangat besar,aku makan tak habis,yelah,perut aku kan kecik jek,mana nak abis makan! before makan tuh, hawa nafsu tengok makanan semua nampak sedap.last-last tak habis..sangat-sangat membazir..huhu
ni nak share photos makan kat sana,saje je,bukan niat nak berlagak
sebab ni blog aku, suka hati aku lah! LOL..bye!



muka memasing sebelum tiba nya makanan.LOL
aku makan Chicken & Shrimp Diablo Pasta.harga! RM29.90!*pengsan kejap*
Salad ni sedap,harga RM10++ *bangun dari pengsan* huhu
ni lak Mushroom Soup,yang ni sedap..tak abis,sebab dah kenyang,tak sedap dah,huhu*air liur meleleh balik*
bukti makan kat sini,nanti cakap aku ni tipu lak.LOL








p/s : bulan puasa ni makan kurus aku rasa..huhu~

8/1/12

Wordless Wednesday - Raya Special

Raya tahun ni plan nak beli baju warna ni..
ok tak??
Komen?

pandai tak aku lukis guna paint! hehehe! :P


p/s : hari ni dah 12 Ramadhan..Alhamdulillah! huhu!

7/23/12

Nenek yang paling saya sayang telah pergi selama-lamanya ;(

jam 7.30 pagi,hari rabu - 18 July 2012.
Akhirnye, nenek yang saya sayang dari kecil sampai kini,menghembuskan nafasnya yang terakhir.
apa yang saya kesalkan, saya tak sempat berada di sisinya ketika dia menghembuskan nafas terakhirnya,
time tuh,saya masih on the way balik ke kuantan.
Ya Allah, saya hanya mampu sedekahkan Al-fatihah kepada Arwah Wan saya .
semoga dia bersemadi dengan aman di 'sana'..

thank you soo much pada yang ucapkan takziah pada saya di facebook tempoh hari!
thanks kalian.. :(



p/s : selamat menyambut bulan ramadhan buat semua umat islam :')

6/26/12

Entry sedih untuk saya..

Entry sedih pagi ni..actually nenek aku dah lama tak sihat since aku form 3 lagi, time tuh aku pun same-same sakit. aku panggil nenek aku wan.

tak tahu macam mana,wan aku sakit secara tiba-tiba,dia tak boleh bergerak & dan start sakit sampai lah sekarang.dulu badan nye berisi sangat,sekarang makin kurus yang sangat-sangat mendadak.

ape yang aku sedih, mak aku bagitahu yang nenek aku kena potong kaki,memang terkejut because before this wan aku dah kene potong 3 jari kaki dah.

wan aku sangat baik orang nye,since aku masih kecil aku mesti ikut wan aku kena mana je dia pergi.
bayar bil,pergi bank ambil pencen, jalan-jalan pusing malaysia,jalan-jalan cari makan, mesti wan aku bawak aku sorang.yelah, aku kan cucu sulung, dorang cakap cucu kesayangan.

lagi pun, aku cucu dia yang paling dengar kata,paling tak lawan apa dia cakap.
aku tak pernah kena marah langsung dengan wan aku! hebat kan?huhu..

sekarang bila wan aku sakit macam ni, aku tak dapat teman dia kat hospital, sebab aku dah tak rapat dengan wan aku since aku start masuk kolej kat melaka,sambung belajar kat uitm sampai lah aku kerja kat shah alam.but i still love her soo much!

semalam kaki nya dah dipotong, aku tak dapat bayangkn macam mana keadaan itu,seriously aku sedih dan hanya mampu berdoa pada Allah supaya kesihatan nya bertambah baik dan beransur pulih.

saya post pasal wan saya di facebook, ramai bagi kata-kata semangat.Alhamdulillah!
thank you so much for you concern guys :)





p/s : happy Tuesday guys :')

6/12/12

yeay! dapat nombor 9! haha

hi morning guys! lama tak update,
last update pun entry yg aku masuk contest teka duit dari MK syahir blog

yang paling tak sangka, aku dapat top10, haha..
aku orang yang kesembilan teka paling tepat! haha.

sje nak eksyen skit, kalau bab teka-teka ni, aku memang hebat ok!
dulu pernah menang hamper, sebab teka kacang taw! haha ( tetibe pulak nak berlagak,mentang-mentang dapat teka hampir betul )..huhu

 mesti tak caya aku top10,tak pe-takpe,aku tunjuk bukti nya..LOL
tengok link ni! hohoh~

klik sini! klik sini! klik sini lah!!





p/s : saje nk kecoh.ada?ada? tak de kan? wakakaka! Bye!

6/4/12

CONTEST APAKAH? : TEKA DUIT TABUNG



 hi hi..hari ni aku joined satu contest from MKSyahir
excited nk join masa blogwalking tadi..
rasa-rasa berapa jumlah nya..
aku teka ada :


RM 287.60



tagged to  > mr fuyooo



p/s : harap-harap betul,huhu..saya pakai bil..so, kalau menang kena dpt cash la..LOL :D

6/1/12

facebook saya akan di blocked!

assalamualaikum wbt.
morning semua..
ok topik yang aku nak tulis hari ni adalah berkaitan dengan facebook..
yeah,facebook..boringg kan..kenapa tak cerita sal lain, balik-balik facebook.
kalau kat facebook tuh, aku ni memang pengelike tegar, ada je post, konfem aku like.
so,semalam,aku over sangat like post orang lain,tetibe facebook bagi warning..
giler lah! siap pesan, kalau aku like lelaju lagi, aku akan di-blocked! haha! lawak giler..
tak caya?
jom usha photo ni! bye! hoho~

nampak tak?pelik ni..facebook kan sinonim dgn 'LIKE' takkan nk like lelaju pun kena blocked..huhu

luahan hati di facebook.LOL :P




p/s : itu aje! esok kerja even cuti umum! yahuu! suke! byeee~ :D

5/31/12

info : Awas Jangan Termakan! Steak Dari Najis Manusia.

assalamualaikum..
ok,harini aku nk update sal satu info yang aku dapat from my frens,dia ada email info pasal steak dari najis manusia! Ya Allah, baca,naik geli siott!
so, info ni sangat menarik untuk dikongsi bersama-sama.
let's cekidauttt!

ADA minuman kopi diambil diambil dari najis binatang , [Kopi Luwak (Najis Musang) Yang Lawak. Perlukah ...]
 kini steak sedap pula dibuat dari najis manusia.

Seorang pengkaji Mitsuyuki Ikeda, dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis.


Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bakteria yang banyak. Menurut beliau, setelah membuat kajian didapati bahan buangan manusia mempunyai jumlah protein yang tinggi.

Warna merah pada daging burger itu diwarnakan dengan pewarna artifisial untuk membuatkan ia nampak segar, menarik dan kelihatan seperti daging burger yang sebenar dan menggunakan perasa soya sebagai bahan tambahan untuk memberikan rasa sebenar daging kepada najis yang diproses tersebut.

Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.


63% protein, 25% karbohidrat, 3% lemak dan 9% mineral merupakan kandungan yang ada dalam daging ini. mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan bahan tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan.
   
Tambah beliau, masalah utamanya bukan dari segi kesihatan tetapi dari psikologi manusia iaitu daging ini dibuat daripada najis. Ditambah pula dengan kos pembuatannya yang rumit menjadikannya agak mahal membuatkan harganya 10 hingga 20kali ganda lebih mahal daripada daging lembu biasa.

Namun, itu hanyalah kos untuk kajian dan mungkin apabila kajian ini selesai harganya akan boleh dikurangkan supaya setanding dengan harga daging burger biasa. Jika tidak, ia tidak akan di pasarkan. Katanya lagi, daging burger daripada najis manusia ini kurang lemak dan rendah kalori. 



erkkk! jijik giler!

tengah buat research la ni..

macam mana lah,kau boleh makan! wekkkkkkk~

shittt burger??what the fish?????? bluekkkk! ( muntah lagi )




sumpah, geli gile,r time nak taip entry ni pun,rasa mual ya amat ( tapi degil nk taip gak).geli siot! nak muntahhhhhh~ nk gi toilet jap sambung muntah~ bluekkkkkkkk~








p/s : nanti ada info menarik,aku post lagi, huhu~

5/29/12

Hati rasa kosong dan kosong..

aku tak suka dengan sikap sesetengah orang yang suka maki hamun orang tak tentu pasal,
habis kau ingat aku ni takde perasaan kau nak maki ikut sedap mulut je.

kalau nak minta tolong, tapi dengan mulut nye asyik nak melahar je, sape je tak bengang.
satu lagi, bila ada yang nak membahan orang je kerja nye, even kau nak gurau pun, beragaklah sikit..setiap masa kot.
abis kau ingat aku anak patung yang ikut sedap mulut je nak membahan.
tapi bila time susah,pandai pulak muka tuh terkumat-kamit nak minta tolong.

setiap manusia kat dunia ni, semua ada hati dan perasaan, tak kisah lah, lelaki ke perempuan ke,semua ada perasaan sendiri.
tapi kalau asyik nak buat orang kecil hati berbekal mulut yang takde insurans tu,asyik nak melahar orang je orang yang baik dan penyabar sekali pun lama-lama akan naik angin.

aku memang seorang yang penyabar, tapi sabar aku ada batas jugak, kadang-kadang aku rasa nak lepas jugak, kalau asyik kena je.aku akui,aku tak sempurna,aku memang bukan manusia yang baik,perangai aku bukan nya baik sangat,teruk jugak, so, apa aku tulis ni, untuk renungan aku juga.

kalau cakap aku ni tak sporting ke apa, lantak lah, kau takde kat tempat aku, apa kau rasa bila kau kena bahan?
bila kena batang hidung sendiri,rasa lah apa yang orang lain rasa.FULLSTOP!!


 

5/22/12

form 1 & form 2 yang skema!

hai hai!dah lama actually, kawan aku tagged photos ni kat facebook!
ni photos masa aku from 1 & from 2, soooooooo skema ( so dilebihkan,tanda sangat-sangat skema lah tuh)..

form 1, still pakai baju putih lg, even time tuh dah jadi pengawas,time tuh still pengawas percubaan!
time ni, siap bersongkok lagi, yelah, pengawas percubaan, nanti kalau tak buat gaya skema, tak dapat jadi pengawas betul ( ohh no, confirm cikgu2 ku di fb, cakap aku berpura-pura baik ketika itu!,LOL )..

bila dah masuk form 2, haha! ni lawak, kekonon nak nampak HAPTODATE lah sangat kan, bila, buat gaya rambut belah tengah ala-ala kumpulan westlife bagai, haha! maluu gila lak biler tengok ni!
tak padan dengan skema! hihih~ form 2,ramai gila pengawas dalam kelas,tapi dalam kelas ni lah yang paling bising,hahah! nampak sangat students tak takut dengan pengawas or pengawas pun join sekaki buat bising! hihii~

aku berdiri dua dari kanan! nampak sangat pendek kena barisan tepi jek! LOL

hoyeah, dah tinggi skit sebab dapat berdiri tengah-tengah sikit,rambut belah tengah! hahah!kacak kan?LOLOL ;p




P/S : apa gelak-gelak??korang ada? hahahah! LOL ;P

5/18/12

GA Lelaki Kacak RM100



Saya nak join sebab saya nak duit, saya tengah kekurangan duit sebab banyak sangat berjalan-jalan,hihihi~
harap-harap berjaya lah ye!
tahniah sebab menjadi pengganti khalis! huhuu! :)


visit this blog too azri.my :)

5/15/12

Budget Singapore Trip - 7/5/2012

hari terakhir kat singapore  & johor bharu ini ,pada pagi yang hening, kami bersiap untuk ke universal studio! yahuuuu!
tak payah nak cari MRT or bus time ni, bus dah siap ada depan tune hotel,amik we all, actually, tempat untuk book or beli tiket ni, kat tepi tune hotel ni jek! nasib baik stay kat tune hotel jek,even takde TV dalam bilik.LOL!
so,start naik bus dlm kul8.30pagi, sampai sentosa island dalam kul10.30pagi..lama kan?sebab kan kastam tuh yang lama skit actually..

masa untuk roller coaster! ahaks!-maaf, takde pic roller coaster! huhu!
jom layan!

bergambar depan tune hotel johor bharu! sudah lah kau tune hotel, TV je besar dalam bilik, tapi tak leh on! huhuh tetibe!

dalam bus, nak gerak ke universal studio di sentosa island! wuhuuuu!

dalam pukul10.30 pagi, kami dah sampai di universal studio! lewat 1/2 jam! lambat bas tuh bawak, padahal sebab aku lewat sikit kat kastam, pegawai kastam tuh, cek nama aku macam mengeja! aihhh! strict giler!
wuhuuuu! dekat depan masuk universal studio ni, tak sah kalau tak bergambo! huhuh

kat sini, ada pelbagai topi,macam-macam ada! tak nak kalah,aku nak pakai topi bentuk king..hehe

key chain yang sangat banyak di sini! hey! satu key chain tuh, 10 dollar taw! mahal! RM25 satu! adehhh! tapi beli gak satu! T_T

kite orang masuk dalam ni, ingtkan ape, rupe nya, monster ni, duk menari, nyanyi bagai,rupa-rupa nya live rock musical,kalau tahu,confirm taknak masuk, huhu

transformers the ride! siyes! memang gila best! sangat-sangat best! rugi sapa tak masuk! kena pakai 3D glasses, siap ada roller coaster lagi dlm ni! GEMPAK HABIS!!! ( saje dicapslock kan ,huhu)

3 orang wanita ini menyanyi di street,nyanyi live lagi! memang best! wuhuuhu! seksi,nampak ,haha!

ok,ni saja letak! aku snap photo depan2! haha! :P
ni time beratur nak masuk transformer ride tuh, panjang ya amat, adalah satu jam lebih kot beratur dalam ni, even pergi weekdays,ramai nye umat manusia! hey! hari isnin kot,korang tak kerja ker?? cop! aku pun tak kerja! huhu!

3d glasses,pakai masa naik ride nanti! giler best! memang nampak real giler lah,yang transformers tuh berlawan-lawan bagai! awesome!

bergambar depan kenangan depan transformers! wuhuuu! ada orang tangkap'n pic sini, siap print kan lagi, tapi kene bayar 20 dollar kot tak silap! tak beli pun! mahal! T_T

aku tak kenal sape lah makhluk asing belakang ni! asyik menari je! so, layan jelah! huhu

yang ni, pun kite orang masuk,yang ni pun ride jugak, kat dalam piramid! yang ni ride yang sangat best! bayangkan korang naik roller coaster dlm gelap, langsung tak nampak ape2! siyes! ni second best!huhuh

depan jurassic park! bahaya! dalam tu ada T-rex!! jangan makan saya,saya belum kahwin! bai!

donkey live! boringgggg! dengar si donkey ni nyanyi & bebel! bosannn! sape nak datang! please! jangan masuk sini! huhu
maaf, saya nak buat muka comel macam pussy cat ni, tapi tak comel! sila jangan kritik saya dengan kerja wahai anonymous! :P

shrek 4D,ni pun best! even tak paham jalan citer,duduk dalam seat yang ada vibration,pastu air terpancut kat depan seat,huhu! sangat 4D! basah baju aku time ni!HUHU

tolong jangan terpedaya dengan keempukan badak air ni! sebenar nye tak empuk pun! menyesal peluk! huhu

madagascar's team! wuhuuuu!

yang ni we all bergambar dekat monster-monster yang nyanyi tadi! boleh lah! mummy tuh seksi! wuhuu!

tadaaaaa! hollywood sangat kan!hihi

bergambar dengan firaun ke ape ntah yang ni!

hai! saya ni bets lover,sila ngorat saya! hahaha

marilyn monroe! awat skirt tak terangkat ni, baru nak tengok! haha,ke nak tolong angkatkan! hhhaha.LOL

yang ni aktiviti masa kat MEMA aka maritime Experiental museum & aquarium Singapore.pandai kan aku buat! hihih

jualan tertinggi kat sini,best lak application ni! saya ni berseni orang nya,wakakaka!

sekali lagi nak tunjuk! huhu!

beli tumbler kat far far away sekali dengan air dalam 16 dollar! mahal nak mapuih! tak pelah!time ni, dah nak balik dah pun!huhuu




itu saja 2 hari satu malam travel kat singapore ni! bye2 johor bharu! bye2 singapore!
nanti jumpa lagi ek!huhuhu!


p/s : maaf takdapat nak beli sourviners kat kawan-kawan,tengok bukti kat gambar-gambar ni, betapa mahal nye barang-barang kat singapore ni,huhu! sorry! ini bukan alasan ok! huhu