12/29/11

Azam 2012?

Pejam celik,pejam celik,dah hujung tahun dah rupanya,cepat nya masa berlalu,umur pun dah makin meningkat tahun depan * deng! Tambah satu angka lagi* ahhhh tidak!*orang nak bajet muda sepanjang masa*


Rasa mcam baru je lagi 2011 teringat lak yang ,aku still ptractical,jadi student uitm,tup tup aku dah habis belajar dan kerja dah pun.haiyo! besau dah tanggungjawab nie! Eceh!

So, tahun 2012,dengan ini aku berazam untuk mula berjimat cermat dalam menguruskan kewangan*ayat kasi baik skit*

Yelah, aku kan dah kerja, ini lah masa untuk aku simpan duit sendri ( tetibe teringat hutang PTPTN belum bayor lagi* ,so, tahun ni harap-harap aku berjaya lah menunaikan azam aku untuk lebih berjimat cermat*ting! Bunyi duit syiling masuk tabung*

Lepas ni,cannot cannot cannot bazir-bazir  dan duit joli tak hengat dah! Aku dah banyak membazir dah nie so lepas ni ,kena lah simpan duit, tup tup tetibe nak kahwin,aku nak cekau duit kat mana kan?hehehe~

Alahai, melepas lah nak beli bju-baju baru ke apa*ucapkan selamat tinggal pada kedai-kedai baju*..humm..haa, tapi kalau sekali sekala nak beli baju,ape salah nye,ye dop? Hihi~

aku rasa satu azam dah cukup kot untuk aku, sebab tiap-tiap tahun azam aku tak pernah jadi,lalalaa~

So, harap2,2012 menjadilah azam aku.amin~



p/s : kalau tambah satu lagi azam,azam nak tambah berat badan, boleh?hihi~