11/17/11

Konvo time!!

Salam semua.oh sorry guys,lama gila tak update,hehe.actually busy gila lah, habis konvo tuh,memang terasa busy yang teramat lah gila, sampai takde masa nk update blog, hehe*ok,ini alasaa,haha,sebenarnya malas,huhu*


Oklah,dah lama gila kot tak update,so ,ni nak cerita pasal konvo aku yang lepas tuh lah,yelah, jubah dah ambil, tapi gambar-gambar berlatar belakangkan dewan konvo & jubah konvo yang gedabak besar tuh belum lagi aku upload kat sini, heheh*statement cam bangga diri sikit,lalalala,kau ader*

Tanggal 24/10/11 bersamaan dengan hari isnin ,maka dengan secara rasmi nya aku dah grade,kira bangga gak lah sikit,huhuhu..time tuh, aku pergi bertiga sahaja,mak,ayah & aku.yelah, kalau bawak reramai nanti, sedare-mare aku yang lain tuh nak duduk mana an, dah lah hujan kat luar dewan tuh, kesian dorang, so, diorang lepak kat hotel,because only my parents yang boleh duduk dalam dewan.

Serius tak tipu wa cakap lu,time nak konvo tuh tersangat-sangat lah penat,,dengan nombor giliran aku yang berates-ratus tuh, lagi lah,lenguh kepala lutut ni berdiri beratur before masuk dewan,huhuh..tapi bukan aku grade bawah 3 pointer ok,above 3 but no less than 3.5,huhuhu*statement jujur*

Dah la nama started huruf T,so, aku dikelilingi semua orang perempuan yang nama nya huruf S & W ok..huhuhu..tapi serius lah cakap, konvo ni sangat penat lah, dah la tak dapat nak bergambar ramai-ramai satu kelas, because kite orang tak dapat nak jumpa, sesak sangat, lepas tuh, dengan keadaan nak suruh pulang jubah konvo cepat-cepat, mahu nya aku tak penat berlari-lari anak nak pergi pulang jubah,huhuhu..rugi giler lah

Hah, nak cerita lagi,gambar konvo aku pun tak banyak,waaaa sedih nye * padan muka kau,sape suruh time tuh malu-malu, hehe*.takpelah, tak banyak,atleast ada. Eh cop! Tapi ada lagi satu cerita sedih, hihihi,orang semua sebok nak buat gambar studio, tapi aku tk buat pun, huhu,sebab segan,hehe..alah, apelah sangat grade degree je, tak payah lah nak siap gambar studio, lain lah kalu master,ok gak, huhu*statement nak sedapkan hati sendri, hehe* so, guys, enjoice the pictures! Hohoo~*enjoy ke,lalaal*



tengok giliran yang ke berapa.sedehhh,haha


muka tahan panas!

posing dgn one of my besties kat uitm! rindu kau bro! haha

tak tahu motif ape aku wat cmni,haha

gmbr dengan parents,yipii!

my mom & dad,my everything~hukhuk

classmates kat uit,member kamcing! hehe..

time amik ijazah! hhee

sedikit angkuh ye posing time baling topi,hehehe :P




 
p/s : bye-bye uitm~ miss u so much..ahaks!

birthday celebration TATA & 'Mummy'

Huu,bulan 10 hari tuh, ada dua birthday yang kite orang celebrate kat Shapadu ni, first birthday our CFO merangkap bos besar aku, nama nye TUNKU AZLAN ,so, we just called him TATA,short form, aku pulak TiTi,aih, macam-macam gelaarn ada neh, TATA sangat sempoi orang nya,baik sangat sebab dia lah aku absorb kerja kat shapadu ni,dia yang offer kerja tahu,huuhuhu~

Secondly, my ‘mummy’ kat office, actually, she’s one of my officemate, yang sangat baik lagi penyayang,baik gila, dulu time aku practical, dia banyak ajar aku lah *sabar je dengan karenah LAMPI aku,huhu* So, biler aku dah started kerja sini, i just called her “mummy’ kira mak aku gak lah kat shapadu ni*tetibe rindu mak betul kat kuantan, hehe*.last month,we all also celebrate her birthday, So, enjoice the pictures,Semua aku tangkap guna handphone android*sedikit riak* haha..



mami,yang kat tengah-tengah tuh, huhu

aku,mami & nisa

makan-makan kat ayam penyet,hehe

yang ni pulak birthday our CFO,TATA,haha

bos bos!

macam biasa,aku mesti nak interframe,hahaha


p/s : makan banyak, badan sekeping gak,lalaal~

Demam twitter pulak dah!

Kalau siapa-siapa notice, aku baru je install twitter updates kat belah kiri blog aku ni, huhuh~,
aku baru je nak aktif main twitter balik*dah lama buat twitter,tapi tak main sebab tak paham*,

so, siapa-siapa yang ada twitter tuh, follow aku ya? Hehe..jom main twit twit pulak, facebook aku bukak, tapi tak update sangat, haha, entah rasa cam best lak asyik duk main ‘hashtag’ kat twitter tuh, hahaa..facebook, buka untuk like post orang je, hahaa..

dulu serious tak paham macam mana nak main twitter, sekarang sejak dah main ni, baru lah paham sikit,before this aku selalu buka kat computer, lagi pun macam ‘hang’ je kalau buka twitter,sebab updates nye sangat cepat,kadang-kadang tak sempat nak baca post-post,terus dah updated.

Jom tweet-tweet!*bunyi burung*


tweet! tweet! follow bollow bollow ! :)

 
 
p/s : tapi,aku bukan #tahitwitter ,lalala~

Prepaid to postpaid+internet package

4/11/2011,tarikh keramat bagi, number handphone UPAX kesayangan aku sudah bertukar menjadi postpaid, gila,memang kerja gila, aku dah lama pakai number ni, sejak aku kat matrikulasi lagi,
aku pakai pun sebab ni nombor UPAX,nombor pun cantik, even beli dengan kawan harga RM10, dah lah kalu mesej dengan semua nombor 1sen je, sekarang semua dah tiada, ikutkan tempoh boleh guna UPAX tuh sampai aku umur 25 tahun, 3 tahun lagi beb!
Disebabkan perasaan meroyan yang teramat-amat,aku korbankan nombor ni,dan ubah jadi postpaid,huhuh..sedih gila*nyesal dah tak guna,waaaa*,tapi tak pe, yang aku nak cerita, aku dah start pakai postpaid ni,RM50 sebulan+internet package 1gb rm38,
So, tiap-tiap bulan aku kena bayar RM88,kira oklah kot.by the way, sejak ada internet through handphone ni, yang best, nak tweet-tweet pun syiok, even di dalam toilet pun aku bawak,hehe
before this, if pakai wifi, dalam toilet dapat main game angry bird jelah, sebab takde internet,haha.harap-harap bil aku bulan ni tak melambung,rasanya macam tak guna sangat call & mesej ni*muka cuak kalau bil melambung*

U.O.X dalam kenangan..ahhhh sedih!!


p/s : harini aku nak update blog banyak-banyak,haahha