9/28/11

masak-masak : SAUSAGE LOVE! yummy!

hello semua! selamat petang,ok hari ni,chef nak tunjuk satu resepi terbaik punya
its called 'sausage love' , buat dengan kuasa cinta yang menebal,
serta bentuk yang sangat romantik ye,haha.
sila cuba buat di rumah ye kawan-kawan ( feeling-feeling chef jap, huhu )

ok,ini bahan-bahan nya

BAHAN-BAHAN
1) sosej aka hot dog ( jenama ape pun tak kesah, yg penting halal dari jakim ye?)
2) telur puyuh ,takde telur puyuh pun tak pe, telor ayam pon boleh, telor manusia, tak boleh! tet! haha
3)minyak untuk menggoreng ( minyak cap buruh ke, minyak tesco pun boleh, janji leh goreng )
4)lidi @ pengcukil gigi ( yang baru punya, jangan yang dah dicungkil gigi ye,haha.geliii )



LANGKAH PERTAMA : potong sosej di tengah-tengah,pastu buat macam bentuk di atas,dan cucuk dengan lidi,atau pengcukil gigi pun boleh laa


sedap dan menyelerakan kan??


LANGKAH KEDUA/ TERAKHIR : goreng sosej tuh, pecahkan telur kat dalam bentuk love tuh,jangan sampai terlalu masak, letak sos cili or sos kat nando's pun boleh. Dannn SIAP!!!!
Senang kan??? huhuhu..jom makan! :)


p/s : cita-cita dulu nak jadi chef, hihihihi~

Biodata Versi Bajet

ni aku ceduk idea dri blog faiz , hehe..



buat-buat muka kacak kat i-city! kau ader.? hahaha ;P



Nama penuh : tengku ismail bin tengku ibrahim bin tengku ismail
                      ( kreatif giler kan nama,generasi ke generasi ni,haha)


Nama samaran /komersial :  mail,TiTi,ismail,abg is yang kacak ( kau ada.?hehe )

Umur : 22 tahun, tp ramai ingat 19 or 20 ( lalalaa, kau ader?)

Status : it's complicated! tet!!

Tempat lahir : sebuah hospital kerajaan di kuantan pada tahun 1989,lalala~

Pendidikan : baru abis belajo kat uitm kota bharu deh!

Makanan kegemaran : tak kesah makanan ape, janji sedap samapi gua leh tangkap lentok (petai2 yg sewaktu dengan nya, gua tak layan beb! )

Minuman kegemaran : faberet giler epal jus,ribena & laici,tapi kalau kuar makan, order limau ais je ( jimat,lalala~)

Warna kegemaran : putih,merah & hitam ( faveret sgt2 nie,  mostly barang aku related these kind of colours )

Penyanyi kesukaan : depends on lagu la,tapi suke siti ( motif befday sama,),Bruno mars ( lagu2 best giler,asyik memekak lagu dier je), aizat ( yg ni lagu2 best),artis jiwang-jiwang karat tahap boy band,
gua tak layan,sekian!

Pelakon kegemaran :.tom welling ( nampak kacak & nampak smart la, feeling cam nk jadi tom welling jap)
lee dae hae ( my girl, asal ko cute sgt dlm citer tuh), NEELOFA sekali ye ( ahhh jatuh cinta dengan neelofa!! )

Kereta idaman : nak kereta import, hehe.VIOS or camry
                           ( biler nak naik gaji ni!!! Nak beli kete!! )

Cita-cita : hmmm..next!!!

Tempat yang ingin dilawati : ahhh nak gi oversea,London ke, japan ke ,korea ke kalu dapat kerja kat sana & jadi housekeeping kat hotel pun tak pe! ,haha

Tempat yang nak pergi tapi tak pergi2 : hmmm, rumah neelofa,dating dengan neelofa, tido dengan neelofa ( haha )



Perkara yang disukai : lepak2,santai2, karaoke ( sumbang pun takpe, ada aku kesah ), tido ( nak nampak kacak, kena tido selalu der, ahah )


Perkara yang paling dibenci : merokok ( gua tak layan ni der),  orang marah tak tentu pasal , manusia penting diri sendri, marah-marah tak kena tempat,bla bla bla ( luah perasaan tetibe )

No phone : cannot! Privasi! Lalal~neelofa je boleh! ( haha )

email : eastmyle_89@yahoo ( add kat ym, tapi jarang sgt online ym, huhu )

Wanita idaman : cantik cam NEELOFA!! Tapi mesti yang baik-baik je ye ( lelaki yang baik untuk perempuan yang baik,lalala) baik ke kau??lalalaa



p/s : time sekolah dulu, asal nak kenal, mesti minta biodata,sekarang, add kat fb je..haha