8/11/11

topik : perkara-perkara yang tak sengaja dibuat di bulan puasa.?

yeay! hohoho~ gelak sakan sikit..harini dah 11 hari kite berpuasa kan..cepat giler masa berlalu..pejam celik,pejam celik,tetiba je dah nak raya.cuti pun dah tahu bila, masa untuk booking tikect flight balik kuantan .yahooo!( eh sila jgn perasan tengku ismail,kau naik bas je, sorry terfeeling naik flight lak. )..

harini, tiba-tiba jari-jari gatal nak buat topik ( sendiri buat topik,sendiri jawab,so ada aku kesah?haha )..
oklah, ni nak citer nie.bulan puasa ni,banyak benda yang kadang-kadang aku tak sengaja terbuat even benda tu membatalkan puasa ( hello,tak sengaja,tak batal puasa ok,hehe )..

1)Minum air di pagi hari
yang ni kadang-kadang tak sengaja, biasa first day puasa lah kan,yelah, kadang-kadang tak sedar time tu dah puasa,boleh lak tuang air minum dengan rakus sekali ( minum air pun dengan gaya rakus,ish )..tapi yang ni betul-betul tak sengaja..haha..


2)Korek-korek
psttt..bukan korek yang bukan-bukan la, korek yang "tet"..haha..alaaaa,sorry tak sengaja, sebab dah biasa bersih kan lombong bijih tiap hari, that's why jadi rutin harian,tak kan nak biar 'membijih' kat dalam 'tut' banyak-banyak..tul tak? haha..


3) Buat ketupat
alamak..time bulan puas ni, time ni lah ada somebody kasi aku panas..kan tak pasal-pasal luah perasaan kat teman-teman rapat,tak ke jadi buat ketupat nama nya di bulan puasa..pls ingore thid kind of things ye?haha..


4) Mimpi tak kering,hehe

weyh-weyh..ni memang tak sengaja ni weyh..! sedar-sedar dah macam tuh, tak sengaja ni taw..huhuhu..tapi tahun ni,Alhamdulillah, belum lagi..hahaha..(sila jangan gelak, entah-entah,ada je sama cam aku)..tapi yang penting tak sengaja and tak batal puasa ye..yang sengaja tu,elok-elok ah bertaubat,hihihi~



p/s : harini,takde "google-google cari makan",sebab aku tak tahu nak makan apa..hehehe~