8/10/11

Wordless Wednesday #2








p/s : bayar zakat ye kawan-kawan :)

meleleh #5

tadaaaa~ jumpa lagi dalam rancangn "google-google cari makan" haha..
macam biasa lah kan..mood time bulan puasa nie,asyik fikir nak makan je.
so, seperti yang dijanjikan,masa untuk post makanan apa yang aku teringin gilerss ( air liur kasi meleleh sikit) nak makan bulan puasa nie.hhaha..biasa-biasa kita cari makanan yang masin-masin je.

today, kita layan dessert pulak..eheh..actually..aku ni favourite gila kat cake,cake ape..??
yaaaa betul.."chocolate cake".oh tak dapat bayangkan, setiap slice cake yang masuk dalam mulut tu,mampu buat hatiku berbunga riang,coklat-coklat nya pula meleleh ke ladang gandum..dan jadilah cococrunch
( eh silap skrip,lalala~)..cakap banyak pun tak guna..kita layan pic jelah yang aku google tadi..
weeeeeeeeeeeeeeee....!!


perghhh..coklat nye meleleh~ sedappp..slrppp

yang ni lagi meleleh tak ingat..waaahhh...godaan nieee ( sambil taip,sambil meleleh)

arghh..tekstur-tekstur kek yang sungguh sempurna ( bermonolog dalaman sebentar )



p/s : asal time bulan puasa nie, blog aku dah jd macam version "jalan-jalan cari makan'',
tapi aku nye "google-google cari makan"..yehaaaaaa~ :P

bebelan di hari rabu.hakhak~

ARGHH..! lama gila tak update blog dah bersarang bagai dah blog aku ni ( buang sikit sawang-sawang kat dalam blog ni,huhu )..aduyai,kerja semakin berlambak kat office ni,tak ada masa nak update blog,pastu nak melayan 'somebody' yang memang menguji tahap kesabaran di bulan puasa ni lagi..aduyai~
hohoho~ tapi dont worry, aku still leh jadi "lelaki kacak yang tabah' lagi ok ( sila jangan gelak)

even aku ni selalu diuji dengan cabaran-cabarn dan dugaan,aku still boleh happy.dalam hati ini perit je tahan sabar,tapi kat luar ni, masih mampu ketawa berdekah-dekah..hohoho ( ketawa ala-ala pakcik krismas sikit).
baru ingat nak update entry memeleh #5 sekejap lagi,even aku rasa tak ada selera langsung nak makan,berbuka pun rasa biasa-biasa saja,hehe..entry meleleh #4 tu aku dah berjaya laksankan, aku balik rumah hari itu,aku suruh mak aku masak mee kari untuk berbuka,tercapai hasrat nak makan mee kari, memang meleleh la..huhu.

today hari ke10 puasa, sekejap je kan, tinggal lagi 20 hari lagi nak sambut lebaran ( skema lak pulak ayat lebaran ni,haha )..pada masa yang sama,kita nak sambut hari merdeka.yeay! merdeka! merdeka!.
bulan ramadhan ini marilah bersama-sama mengerjakan amal ibadat, pada yang sudah kerja tu,zakat dah bayar ke belum.?kalau belum cepat-cepat bayar zakat ye? ( poyo, sebab  first time bayar zakat ).

wahhh..mentang-mentang lama tak update, panjang gila aku tulis harini..bosan gila nak baca kan..korang bosan?ada aku kesah/aku tak bosan pun, hihi..