7/13/11

buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali.

buat baik salah, buat jahat pun salah.. apa yang tak kena ya?
jangan jadi terlalu baik, nanti orang akan ambil kesempatan pada kita ( betul ke.?)
i dont know..why me?why me? kenapa aku ye?
sometimes, i dont like myself,because bersikap terlalu baik dengan orang ( yelah, sape nak jadi jahat kan?)
tapi bila buat baik,orang akan ambil kesempatan pada kita..
padan muka kat diri sendiri aku juga, ( itu lah, mak aku dah pesan, kita kalau buat baik, biar berpada-pada, jangan sampai terhutang budi, nanti tergadai body.)

what the hal? terggadai body?bukan menjual diri kat tepi-tepi lorong, means, banyak lah kudrat yang kita terpaksa hulurkan pada orang,sebab kita dah terhutang budi.
sedihkan..aduyai, sampai bile nak macam nie. penat lah! exhausted & tottaly tired to follow that..

i want my life back, wanna back to basic.. tapi ada peluang lagi ker? ya Allah,
tolong lah hambamu ini ya Allah.. tenangkan lah hati aku,menjalani liku-liku hidup.
Allah pasti sedang menguji ketabahan aku..
ya, aku tak kuat, aku tak tabah.tapi pada masa yang sama,

aku tetap teruskan kehidupan seperti biasa,even hati tak seronok,buat apa yang kita tak suka.
cemburu dengan burung-burung,bebas tanpa fikir masalah..
tak perlu fikir menjaga hati ornag lain, tak perlu fikir banyak hal yang melibatkan hati dan perasaan..
ohhh, sedihhh nyeeee~