7/5/11

Buat blog untuk apa.?

Aku buat blog untuk share ape yang intresting dalam kepala otak aku,tu aje.huhu..aku suke blog sebab blog bebas, kau letak pics apa pon, ko nak letak kaler apa,orang lain tak perlu kesah, ko berhak atas sume yang ko nak kat blog, letak je apa kau suke ( janji tak menghina atau mengutuk orang lain secare terang-terangan)


Tapi kalau blog aku nie, awal-awal dulu, aku buat layout hitam,sebab nampak kemas, pastu aku ubah layout jadi gambar awan, nampak cam segar jek, finally, aku buat layout putih kosong macam tuh jek, sebab aku nak nampak simple, senang orang view,tak perlu letak widget banyak-banyak sebab nanti blog aku jadi berat ( ini pendapat aku, kalu blogger lain nak letak widget banyak2 terpulang )

Simbolik nye, design blog aku ni, aku saje buat header pic tuh nampak cam sekeping gambar yang ditampal guna pelekat,kira macam aku tampal gambar atas kertas putih la,nampak simple and smart kan? ( kan?kan? cantik kan? Baik pujiii )..pastu font, aku buat kaler biru pekat ( konon-konon macam warna pen biru,because aku kalau buat note time study dulu, harus pen biru, pen hitam, tak cantik )..

Kalau warna merah,kalau,aku buat dalam kurungan, kira macam,cikgu tengah mark jawapan exam la, haha.poyo jek.so, aku berpuas hati dengan blog aku.setiap blogger pasti nak blog dorang nampak cantik and menarik untuk diview. Aku buat blog, bukan nak kejar traffic nuffnag ke ape ker,aku just nak post kat internet untuk jadikan sebagai memories, if bertahan lame, dapat la aku tengok kenangan muda-muda kat blog aku kan.aku taknak famous-famous pon, sekadar jadiakn diari untuk simpanan hari tua,haha ( cewah, macam good-good je statement)


pic dari uncle google :


p/s : i LOVE bloggin' ahaks! :)

Ada apa dengan doraemon.?

Doraemon..sape minat tengok doraemon?aku minat giler ( kebudak-budakan nya aku,hihi~ )..tapi sekarang dah jarang lah tengok, sebab aku jarang tengok TV, kalau dulu, hari sabtu je, konfem kul7,aku dah tunggu depan tv, pas layan sin chan baru layan doraemon..ahah


Tipu lah sape cakap tak kenal doraemon, dari aku kecil, sampai sekarang, hidup aku mmg banyak dipengaruhi dengan kartun doraemon, ahha..suka tengok alatan-alatan ajaib doraemon dalam poket nya..kalau kat alam nyata doraemon wujud, konfem, aku nak jadi nobita..senang hidup aku..Jimat kos, nak gi mana-mana je, guna pintu suka hati kan..haha..best-best.

Aku banyak simpan komik-komik doraemon, pantang Nampak kat kedai buku, aku sambar terus, balik-balik rumah mak aku tanya komik ni dating dari mana, aku cakap, aku pinjam dari kawan, padahal beli sendiri ,berbulan-bulan ada kat rumah ,baik betul kawan kasi pinjam lelame kan..haha..







pic credit to : uncle google


doraemon & the gang..aku benci suneo ( berlagak nak mampos! haha )



p/s : Aku tengah ketandusan idea nak update blog,sebab tuh tak pasal-pasal citer doraemon pon jadi satu post hari ni, uhuhu~

aku ada donload episode terakhir doraemon, sedih siot biler baca, memang doraemon ni bagi impak yang besar la.nanti aku cari link pasal "last episode of doraemon' tuh..sedih giler..huhu~layan.