5/24/11

my new handphone..hehe


huhuh..act x expect nk beli samsung galaxy s nie..bajet2 cm nk samsung ace..
tp alih2 biler dah dpt hp nie..hp ni sgt awesome..cool!
yg plg syiok touch screen ( xpnah pky touch screen actually tuh yg cm jakun bagai)..
huhuhu..
OS nye lak gune Android 2.2.before dis, aku xthu lgsg sal android2 bagai nie..tp siyes aku maseh try cri ape ag yg besh sal hp nie..syok wo.hrga pon aiya.btw sgt2 berbaloi beli.x rugi..

samsung galaxy s..I lOVEEE UUU.MUAhhhhh!!! hahaha..

nk survey hp nie nye spec..visit kat sini ...

fakta tentang tidur..( wajib baca untuk kaki tidur) haha ..

special utk org2 yg suke tdo cm aku ni ha..hihihi..tido tuh penting..ZzZZzz..
  • Tanpa makanan, manusia boleh hidup selama lebih kurang 14 hari, tetapi tanpa tidur, manusia hanya boleh bertahan selama 10 hari.( aih,aku rela mkn dr tdo..hehe )
  • Mamalia yang paling lama tidur adalah Koala (22jam), Kelawar (19jam) dan tenggiling (18 jam) manakala mamalia yang tidur paling sekejap pula adalah zirafah (2 jam), rusa (3 jam) dan gajah Asia (3 jam lebih sikit). hihihi..aku leh tdo smpi 12 jam..haha
  • Apabila Dolphin tidur, hanya separuh otaknya akan nyahaktif, lagi separuh digunakan untuk membantu proses pernafasan.-Ooo..itu mcm kaa..
  • Mengikut kajian pakar, 1 daripada 4 pasangan tidur di katil berasingan.-single bed is da besh,hikhik..
  • Bermimpi adalah normal tidak kira ianya mimpi ‘indah’ atau ngeri. Mereka yang tidak bermimpi selalu dikaitkan dengan masalah peribadi atau personaliti.-aku tiap2 masa x mimpi..ade maslh aje..hehe
  • Perkara yang berlaku ketika tidur ialah otak akan berehat, sel-sel rosak diperbaiki dan mengeluarkan hormon-hormon tertentu.-hormon.?lalala~~
  • Selalunya 70% dari mimpi seorang lelaki adalah tentang lelaki yang lain dan 30% tentang perempuan manakala bagi seorang perempuan, 50-50 tentang lelaki-perempuan lain.-aku mimpi yg ..tet!!! haha :P
  • Selalunya kita hanya akan bermimpi tentang seseorang yang kita pernah lihat tidak kira sama ada masih ingat atau tidak.-betul2.!

putih pulak dahh..

hehe..sory,.tetibe puteh ni nmpk cm cantik ag smart bg aku..ak nk tukar ah jd puteh lak..hehe.
ag pon nk jd kn blog ni nmpk simple2 jek..xnk crowded dgn bende yg ntah pape kn ( konon2 cm mature la kn,haha )..putih kn suci jek..huhuhu..
so..ader ah widget2 yg aku remove..xnk laahh byk sgt..ringan ckit blog nie nanti.hehe..bru sng nk view..
dah lame aku x update blog nie..hadoi..xde mase..bz keje la..
dah ader adnroid ni..
leh la update thru phone jek..insha Allah..chow.!