12/19/11

Androidolic – MangaZoo

Hai guys,dah nampak tak my entry title kat atas,yeah, I’m an androidolic ( android+holic)because I’m totally addicted sangat kat operating system ( OS) yang namanya android ni,even I never try to update my OS from froyo to Gingerbread yet,I think froyo dah cukup best*ok mula memuji diri lagi*


Ok cukuplah intro sikit pasal android kat koghang,now I nak bagitahu satu application from android yang best ah, memang sejak aku pakai data plan ni,aku suke buka application ini ( tak sampai sebulan data usage dah reached), it’s called ‘mangazoo’,sampai FB pun aku rasa macam malas nak buka sangat,huhu~bye-bye FB,lalala~

Siapa suka manga sila angkat tangan macam saya?yes, the spelling is true ye,manga bukan buah mangga ataupun majalah mangga yang gambar artis-artis pose tepi kolam renang pun bukan ye*ok fine,aku mula start mengarut*.manga ini adalah sejenis hidupan liar yang mempunyai gigi tajam* ok aku tipu*adeh, malas lah nak explain,korang baca definition kat SINI lah ye*hahaha,gila kejam suruh  WIKI je,maafin saya,saya malas nak translate, hihi~

mangazoo ni one of favouritas application dalam my handphone, OMG! The application has a lot of comics to read, say goodbye to kedai-kedai buku yang aku selalu sedekahkan rm4.80 untuk buku komik and makcik kedai yang selalu buat muka macam nak lempang aku time aku nak baca free.*boooo*

Tak kira di mana jua anda berada di rumah,di pejabat,di dalam bilik termenung mahupun di warung nasi kandar, anda boleh baca komik ini sambil ketawa berdekah-dekah, menangis tersedu-sedu,meroyan tak tentu hala,menjerit terpekik terlolong-lolong*ok finish!* dan macam-mcam lagi mengikut mood & kesesuaian tempat! Dengg! Boooo!

Dalam ‘mangazoo’ anda akan puas hati untuk membaca ribuan komik-komik dari jepun yang sangat menarik serta mempunyai lukisan yang sangat cantik! Awesome! Five star given,tet!! So, lepas ni, tak payah la nak beli buku komik lagi, I just read through online,at the same time kurangkan penebangan pokok-pokok balak! Yeah! *duta alam sekitar mula memberi ucapan*,hihi~


Siapa-siapa yang suka sangat baca komik tu, don’t worry, this is application you can download through Android market*ops for android user only*,hehehe. search kat market 'mangazoo' nanti keluarlah.

tapi ada something yang aku upset sikit lah,bila tengah syiok baca,tetibe internet yang 'high speed' ni tetibe putus,alamatnya, korang kena ingat balik la page mana korang baca tadi,yang tuh leceh sikit,features lain dah memang kebabom lah!

those comics in English,so don't worry, takde makne nya aku nak baca komik ni dalam tulisan kanji jepun,yang satu benda pun aku tak paham! Konnichiwa! *ok tetibe!*


zoo lah sangat kan! haha



p/s : maaf entry terlalu panjang menaip! Excited sangat,lalala~ officemate saya beli ‘motorola xoom’ saya diam sambil memandang pilu”aku tak hado”,hohoho~

4 comments:

mr.syazwan said...

tu laa pejam pelik pejam pelik baca


pjg x nah buat pjg mcm ni kan?

hahaha


suke dragon ball!

=_=

Zac Rega said...

panjangnye .. takut na bace ~
first time jenguk blog ni ~
acewah ... nice blog . simple
tapi byk citer :DD

konde said...

thanks for share :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

CekbOlat-bOlat said...

toingg ! untunglah -,-"