12/30/11

Shapadu's Gifts for New Year

tadi baru saja our corporate  manager gave us satu department ni 'flash drive' 2gb
sambil diringi ucapan 'hepy new year" kat semua orang kat department ni,huhuhu~
ok ok ok,tak perlu lah nak kecoh bagai, setakat flashdrive 2gb je kan hadiah new year aku.

tapi yang buat aku excited,because logo pada flashdrive tuh,hehe.
nampak simbolik la,shapadu is my first workplace, of course lah aku rasa best,
yelah, aku kan tinggal lagi beberapa minggu je lagi untuk aku tinggalkan shapadu ini
buat selama-lama*nangis jap*

goodbye shapadu,banyak kenangan kat sini,tapi hidup harus diteruskan
aku mencari rezeki di tempat lain pula*sambil buat muka tabah*
kenangan dengan shapadu tak mungkin ku lupa,

Alhamdulillah,dah  1 tahun 2 bulan aku kat shapadu ini rupanya..huhu..
banyak kenangan pahit & manis kat sini*manis banyak dari pahit ok*
now,masa untuk berhijrah ke tempat yang lebih baik bagiku*eceh*

rindu shapadu! rindu staff finance!rindu nak datang lewat! rindu  nak baca doa pagi! rindu kantin shapadu even tak xbpe sedap*ops! tetibe!*
rindu semua semua semua orang kat shapadu ni lah!!! * sambil tangan melambai senyum nampak gigi*
hehehehe...

ada pengepit tie,button & flash drive yang dapat tadi.semua ada logo shapadu.



p/s : tempat baruku??huhu..rahsia lah dulu,tak suprise lah bagitahu sekarang,huhu

12/29/11

Azam 2012?

Pejam celik,pejam celik,dah hujung tahun dah rupanya,cepat nya masa berlalu,umur pun dah makin meningkat tahun depan * deng! Tambah satu angka lagi* ahhhh tidak!*orang nak bajet muda sepanjang masa*


Rasa mcam baru je lagi 2011 teringat lak yang ,aku still ptractical,jadi student uitm,tup tup aku dah habis belajar dan kerja dah pun.haiyo! besau dah tanggungjawab nie! Eceh!

So, tahun 2012,dengan ini aku berazam untuk mula berjimat cermat dalam menguruskan kewangan*ayat kasi baik skit*

Yelah, aku kan dah kerja, ini lah masa untuk aku simpan duit sendri ( tetibe teringat hutang PTPTN belum bayor lagi* ,so, tahun ni harap-harap aku berjaya lah menunaikan azam aku untuk lebih berjimat cermat*ting! Bunyi duit syiling masuk tabung*

Lepas ni,cannot cannot cannot bazir-bazir  dan duit joli tak hengat dah! Aku dah banyak membazir dah nie so lepas ni ,kena lah simpan duit, tup tup tetibe nak kahwin,aku nak cekau duit kat mana kan?hehehe~

Alahai, melepas lah nak beli bju-baju baru ke apa*ucapkan selamat tinggal pada kedai-kedai baju*..humm..haa, tapi kalau sekali sekala nak beli baju,ape salah nye,ye dop? Hihi~

aku rasa satu azam dah cukup kot untuk aku, sebab tiap-tiap tahun azam aku tak pernah jadi,lalalaa~

So, harap2,2012 menjadilah azam aku.amin~



p/s : kalau tambah satu lagi azam,azam nak tambah berat badan, boleh?hihi~

12/20/11

Merokok? Perlu ke?

Korang merokok tak?merokok tak? Actually ape motif merokok ni ye? Orang cakap nampak macho?
Tapi nampak macho ker? Habis aku tengok gurls merokok tak nampak macho pun, hancor ada lah kot,

ada satu lagi cakap merokok dapat melepaskan tekanan?aik,tertekan sanagt ke? Ada banyak cara lain nak lepaskan tekanan rasa nya. Erm..


Alhamdulillah, aku tak pernah try nak hisap rokok because nafsu serakah aku tak pernah terlintas nak merokok, entah kenapa rasa tak bernafsu langsung bila nak hisap object berasap tu,ape yang best sangat ye.*confuse!*

Orang cakap merokok ni,negative impact kita dapat lihat pada raut wajah sesesorang,orang yang merokok nampak tua.bibir akan kehitaman,erk!
So, tak payah la merokok! Tak mendatangkan apa-apa kebaikan pun, duit terbakar! muka nampak tua! Bibir pun hitam! Penyakit pun datang.betul tak?

This is my opinion, untuk perokok tegar terpulang lah nak terus merokok atau tak.
tak salahkan nak bagi pendapat kat blog sendiri..lalala~

Itu sahaja post harini!

#okbai!




p/s : harap-harap aku takkan cuba untuk merokok sampai lah aku mati.

12/19/11

Androidolic – MangaZoo

Hai guys,dah nampak tak my entry title kat atas,yeah, I’m an androidolic ( android+holic)because I’m totally addicted sangat kat operating system ( OS) yang namanya android ni,even I never try to update my OS from froyo to Gingerbread yet,I think froyo dah cukup best*ok mula memuji diri lagi*


Ok cukuplah intro sikit pasal android kat koghang,now I nak bagitahu satu application from android yang best ah, memang sejak aku pakai data plan ni,aku suke buka application ini ( tak sampai sebulan data usage dah reached), it’s called ‘mangazoo’,sampai FB pun aku rasa macam malas nak buka sangat,huhu~bye-bye FB,lalala~

Siapa suka manga sila angkat tangan macam saya?yes, the spelling is true ye,manga bukan buah mangga ataupun majalah mangga yang gambar artis-artis pose tepi kolam renang pun bukan ye*ok fine,aku mula start mengarut*.manga ini adalah sejenis hidupan liar yang mempunyai gigi tajam* ok aku tipu*adeh, malas lah nak explain,korang baca definition kat SINI lah ye*hahaha,gila kejam suruh  WIKI je,maafin saya,saya malas nak translate, hihi~

mangazoo ni one of favouritas application dalam my handphone, OMG! The application has a lot of comics to read, say goodbye to kedai-kedai buku yang aku selalu sedekahkan rm4.80 untuk buku komik and makcik kedai yang selalu buat muka macam nak lempang aku time aku nak baca free.*boooo*

Tak kira di mana jua anda berada di rumah,di pejabat,di dalam bilik termenung mahupun di warung nasi kandar, anda boleh baca komik ini sambil ketawa berdekah-dekah, menangis tersedu-sedu,meroyan tak tentu hala,menjerit terpekik terlolong-lolong*ok finish!* dan macam-mcam lagi mengikut mood & kesesuaian tempat! Dengg! Boooo!

Dalam ‘mangazoo’ anda akan puas hati untuk membaca ribuan komik-komik dari jepun yang sangat menarik serta mempunyai lukisan yang sangat cantik! Awesome! Five star given,tet!! So, lepas ni, tak payah la nak beli buku komik lagi, I just read through online,at the same time kurangkan penebangan pokok-pokok balak! Yeah! *duta alam sekitar mula memberi ucapan*,hihi~


Siapa-siapa yang suka sangat baca komik tu, don’t worry, this is application you can download through Android market*ops for android user only*,hehehe. search kat market 'mangazoo' nanti keluarlah.

tapi ada something yang aku upset sikit lah,bila tengah syiok baca,tetibe internet yang 'high speed' ni tetibe putus,alamatnya, korang kena ingat balik la page mana korang baca tadi,yang tuh leceh sikit,features lain dah memang kebabom lah!

those comics in English,so don't worry, takde makne nya aku nak baca komik ni dalam tulisan kanji jepun,yang satu benda pun aku tak paham! Konnichiwa! *ok tetibe!*


zoo lah sangat kan! haha



p/s : maaf entry terlalu panjang menaip! Excited sangat,lalala~ officemate saya beli ‘motorola xoom’ saya diam sambil memandang pilu”aku tak hado”,hohoho~

12/13/11

banjir oh banjir ~

hai monday,hai everyone,hi readers*eceh*
few days ago, aku balik kampung ku di kuantan,
macam biasalah kan, kalau kat kuantan,hujung-hujung tahun ni,confirm rumah aku banjir,sabtu lepas,hujan turun dengan lebat gila,tak dapat nak tengok gerhana bulan sabtu tu,frust sikit.huhu

hujan turun dengan lebat dan menyebabkan banjir di kawasan rumahku
Alhamdulillah, rumah aku memang tak masuk air,sebab aku tinggal rumah tinggi.
ahad tuh,lepas hujan renyai,banjir still ada, my mom & i try la jejalan keliling kampung,konon-konon cam pegawai nak check banjir,sambil aku bawak handphone aku satu, untuk snap photos,hihihi

my mom memang sporting lah, because dia yang snap photos aku,hahah..
kalau nak orang lain memang payah lah kan,hihihi~
enjoice the photos!


gaya je lebey,hujan takde pun, hehe

muka cover handsome,even tak mandi lgi,hihi

banjir di kampungku,huhu

my mom,haha.beg tuh,aku letak handphone,secure skit,takut jatuh dlm air



p/s : banjir memang tiap-tiap tahun..sejukk jek..huhuh

12/9/11

Jalan- Jalan Penang

last two week,pergi Penang jalan-jalan makan angin,tak tahu nak tulis apa,coz nanti confirm penat nak baca,so,just layan these photos je ok? huhuhuu~

gambar real,dapur zaman dulu..3D effect nie,awesome!

atas feri*sambil tahan loya,uwekk*

tunggu train nak naik bukit bendera

alamak,nmpk cam buncit skit,hehe

puncak bukit,nampak jambatan penang

snap photo dengan ular,ops sori,saya sentuh je,haha

peta georgetown

kat muzium

pic tangkap sendiri,hehe

teringin nak naik beca nie

peti pos dedulu,3D effect gak neh

muke senyum tak ikhlas*rasa tak selesa banyak sangat ular*haha

binatang yang paling aku tak sanggup nak tengok..erkkk

kau ada?

pedang pinjam,haha

tak tahu motif berlawan depan tokong ular neh

alalah,sweet je pic neh*puji diri sendri,haha*

gong xi fa chai tetibe,haha

layan jelah...hihih




p/s : last pergi penang 12 tahun lepas,time darjah4,lama dah kot, uhuhu

12/8/11

Ombak rinduuu~

Morning Thursday peeps! Dah lame tak update blog, oklah kali ini aku nak cerita sikit pasal aktiviti aku semalam,haha..semalam aku pergi AEON bukit tinggi semata-mata nak pergi tengok cerita OMBAK RINDU yang ramai sesangat kata citer tuh best kan, yelah kalau ramai sangat duk meroyan cakap cerita tu best & kutipan berjuta-juta bagai,confirm lah rasa curious ak nak tengok cerita tuh.


Duration cerita tuh 2jam 5 minit,dan yang tak boleh blah,sepanjang aku pergi tengok wayang ni ah first time ada delay bagai,so, nak tengok cerita tuh jadi lewat sikit.ayayai..

Aku menghayati cerita tuh dengan perasaan ‘ dalam hati ada taman der’ , serius cakap bila aku tengok cerita melayu mesti aku menguap coz boring*jin notti,mengantuk ya amat* haha..cerita OMBAK RINDU ni even cerita cam slow-slow jiwang-jiwang bagai nie, aku tak mengantuk pulak, punya lah feeling..haha

Btw, cerita neh memang best,aku bagi 5 bintang lah.hahah..nak tengok lagi rasa nya*tunggu version download jelah* hukhuk

Sesape yang belum nengok lagik tuh, sila tengok cepat, aku tengok semalam pun, panggung penuh,nasib baik tak duk depan sekali,alamatnya mendongak lah aku tengok cerita tuh,feeling ombak-ombak nie,confirm takdelah kan..hahhaa..suke suke. Tetibe jadi suka lak kat maya Karin,huhu..but say no to lisa surihani,ntah kenapa aku tak suke lisa surihani,hahah.




p/s : nasib baik blog name aku OMBAK ILHAM,Kalau OMBAK RINDU mesti ada orang cakap aku tiru nama novel tuh,say not to plagiat! haha