10/6/11

Insurance?? Hahaha...

Last week, Friday kot,time tuh petang around 5pm la macam tuh,
ada sorang mamat ni call  cakap dia wakil insurance from cimb,

aku dah konpius dah, because aku geram, tak kan lah senang-senang je,
cimb boleh bagi nombor handphone customers dorang macam itu je.
macam ni conversation aku dengan makhluk giler nak menipu tuh


Se*** : hello, encik ismail ye, kami wakil dr insurance CIMB nak bagi tahu encik pasal insurance, boleh bagi kami masa dalam 5 minit tak?

Aku : OK,boleh

Se*** : ok lah, encik ismail,perbualan ini dirakam kan ye,encik ismail,
bla bla bla ( citer gebang sal insurance kepala hotak dia tuh dlm 2 minit macam tuh lah )

Aku : ooh ok ( sambil tangan surf CIMB website & salin nombor se*** ni,
buat muka tak nak layan even dia tak dapat tengok pun muka aku,haha )

Se*** : encik ismail, bla la bla, pot pet( motif sebab tak ingt sgt dia cakap apa,
siap tanya jawatan apa,& aku kerja mana)

Aku : ok lah encik, sy ada banyak kerja ni, boss sy panggil, kalau call nanti boleh?

Se*** : boleh-boleh encik ismail,nanti saya call balik encik ismail ye,

Aku : ok, terima kaseh ( dengan harapan, jangan harap aku nak pick up call kau lagi, bodoh! Haha )



Lepas itu, aku surf internet & call CIMB, ini bukan nombor CIMB pon,nasib baik aku tak tertipu, kau nak suh aku transfer duit guna internet banking kan?

BUDUH lah kau! Kau ingat aku tak sekolah! Hahahah

Seswai lah,aku saved nombor kau SE*** dlm handphone aku,

KAU MMG SE***!! HAHA..ops, tetibe emosi lebih! Haha


time dia call, aku dah siap-siap google dah, huhu


ni lagi, ramai gila orang ngadu pasal ni

haaa,hamik kau! kau nak jadi setan sangat kan! huh!



p/s : berhati-hati lah pada yang pakai internet banking itu, kadang-kadang kita tak sedar, duit kita dah hilang dalam akaun..teruk betul orang macam ni.aish!
lagi pun aku pernah kena dah dulu macam ni, sebab tu aku naik angin sgt!
dosa weyh tipu orang ni!



peace!!! lalala~

4 comments:

Anonymous said...

nasib baik bijak... heheheheheeeee

is_isaac said...

hahhha..maseh :)

linalucx said...

i pun pernah kena mcm 2,
tp bila dh mls lyn, letak jer phone dkt tepi. bg dia ckp sorng...hahahaha...

is_isaac said...

lina : ye ker?haha, padan muka,ok gak, nk wat cm tuh gk lah! hahaha