10/21/11

wordless friday

what goes around comes around.!!

saya ok! saya sabar! saya tenang! saya bodo! yeay :)


p/s : itu sahaja post untuk harini.sekian

10/19/11

wordless 'wonderful' wednesday!

haaa,kau ada?


document yang bersepah-sepah!

banyak nye nak kena tengok,nasib baik yang bersusun dua kat belakang tuh,
semua dah settle, tinggal nak filling jek.
tapi ada lagi 2 file nak kena check!
patut ke aku nyanyi lagu rossa part korus ' ku menangisssssssssss'
huhuhuh..
boleh ke siap this week sampai habis,next week nak cuti lama,aku tak nak kerja bertimbun-timbun lagi..waaaaaaaa!! hahaha :P



p/s : thanks pada mr fuuuuyoo because ajarkan aku pasang banner nuffnang kat blog! thanks buddy :)

10/17/11

saya tak tahan! aduh duh duh..

Salam guys
sorry, tajuk post macam entah apa-apa,hahhaa..

ok, Monday datang lagi dengan hari yang penuh keceriaan ( tangan di dada,mata ke atas)
banyak giler kerja kot nak kena buat, dengan document berlambak-lambak
atas merja aku untuk di review, adoi, letih la macam ni,
aku dah rasa macam nak rebus semua document ni,
pastu nak buat jus document..haha..sedap kan?

Ahaks.alaaa..lupa pulak nak bagitahu,haha.semalam,
aku dah amik dah jubah konvo, perghh..
best tak terkata time try tuh, punya lah excited ,
kalu boleh nak jerit dalam toilet sambil try jubah tuh,
because excited sangat ( sila kawal diri, bukan kau sorang je konvo mail oii,hihihi ) huhuh..
sepatut nya ada raptai semalam,tapi tiba-tiba rasa malas lak aku nak gi,
biar jelah,lagi pun, aku punya giliran lmbat giler, beratus-ratus kot, huhu..

Semalam,rasa best,harini, rasa tak best sebab serabut bnyak kerja,
aku kena settle kn semua kerja sampai siap this week,
kalu tak, masak lah aku next week, confirm bertambah-tambah kerja aku..
because, next week, aku nk gi konvo,
dah apply cuti 2 hari ( unpaid leave ok, sabor jelaaaa )..
pastu family vacation lak, yahuuu..best nye,
next week my family nak datang shah alam..yeay!..

Tak sabau nak berjalan-jalan,nak bergambo sakan,
sampai biar abis memory card handphone ( nak beli kamera tak mampu, huhu )..

aku tak tahu kain tengah ni nak pakai macam mana,hoho

muka cam malu-malu sikit,sbb ramai org,dalam hati excited giler!!,haha
 
 
 
 
 
p/s : selamat konvo untuk semua kawan-kawan :)

















    

10/13/11

MC punya cerita

hai hai hai..today is thursday, bukan wednesday,semalam tak update blog sebab aku MC,
huhu..aku rasa tak berape nak sihat,kepala macam pening-pening sikit lah.
terus pi klinik ,jumpa doctor.
yang tak boleh blah doktor tuh cakap kat aku macam ni

doctor : dah berapa lama kerja?

aku : baru empat bulan doc.( sambil buat muka tak sihat )

doctotr : awk ni baru kerja,jangan asyik MC jek.jaga kesihatan baik-baik
 tetibe padahal aku belum nak minta MC lagi,macam tahu je niat sebenar,hihi)

 aku : errrr doctor, ni first time saya minta MC,selama kerja tak pernah pun MC
 ( mmg la,aku asyik unpaid leave jek! )...errr..doctor mintak MC untuk harini boleh
 ( lalala~  selambe je  aku mintak MC,huhu )
hukhukhuk...


p/s : parents aku kat kuantan tak tahu aku MC smlm, hehe..saje tak nak bagitahu, lalalla~

10/11/11

Hari mengantuk sedunia

wahhhhhhh~ mengantuk giler harini.
ni kes sebab tidur lewat lah semalam ni..sob sob..
biasa kul11 or 11.30 dah tidur..
ni semalam tidur dalam pukul12.30.
abis lewat 1 jam.
bangun pagi tadi pun rasa tak cukup tidur
mengantuk giler!!
nak taip entry ni pun rasa mengantuk.
waaaahhhh..aku mengantuk!!! nak tidur boleh tak bos????
heeeeeeeeeeeee..



tidur tidur ayam,lalala~ hahah

p/s : lunch hour kul1 ni tak nak lak aku tidur.aiya!!!!

10/10/11

Monday punya cerita

Tadi pergi kaunter bank islam untuk bayar yuran konvo

Adoi..lama giler kot nak tunggu.sempat aku gi makan dulu
baru nombor aku di panggil.

Huhu.. Tapi yg best, aku suke no giliran harini,1189
Nice number rite ?
11 tu tarikh lahir aku
89 pulak tahun aku lahir.

Tengok ramai gila orang kat bank islam, aku tunggu lama,
 tapi time aku bayar sekejap je kot
Tak sampai 5 minit.aiyaa!

Btw : Enjoy da day lah.. Happy Monday guys :)

 

nice number! like like like :)





p/s : psssstt! favicon dah berubah..cantik.i like :)

10/8/11

happy saturday people :)

yeah! today is saturday..!
eh sabtu kan cuti, ape lagi,lepak rumah la.
ok,tapi aku tak pun, aku kat office nie
kerja beb! OT OT!
kena tabah kumpul duit.
haha..enjoy your saturday with happiness :)
jom sambung kerja :)





p/s : jarang nak upload kat facebook photo2 camwhore ni sangat da,ramai sgt like, nanti cam bangga diri lak, lalala~ :P

10/7/11

so hot!

panas nya harini..ahaks!
ok, time aku post entry ni,hujan mulai turun,
so ,dah sejuk dah, hihihi~
tadi kena pergi bank, so, aku tunggu kat dalam kereta jek
that's why panas, because my officemate tuh tak kasi buka aircond
thats so HOT!! brow!! haha :P
panas,panas,panas! hohoho~
lalala~




p/s ; hah/kau ada?takde kan? hihih~

peace!!!

10/6/11

goood nite semua!

camwhore jap before nak tido! haha
nite people! hahaha





p/s : nite!!! haha :)

Insurance?? Hahaha...

Last week, Friday kot,time tuh petang around 5pm la macam tuh,
ada sorang mamat ni call  cakap dia wakil insurance from cimb,

aku dah konpius dah, because aku geram, tak kan lah senang-senang je,
cimb boleh bagi nombor handphone customers dorang macam itu je.
macam ni conversation aku dengan makhluk giler nak menipu tuh


Se*** : hello, encik ismail ye, kami wakil dr insurance CIMB nak bagi tahu encik pasal insurance, boleh bagi kami masa dalam 5 minit tak?

Aku : OK,boleh

Se*** : ok lah, encik ismail,perbualan ini dirakam kan ye,encik ismail,
bla bla bla ( citer gebang sal insurance kepala hotak dia tuh dlm 2 minit macam tuh lah )

Aku : ooh ok ( sambil tangan surf CIMB website & salin nombor se*** ni,
buat muka tak nak layan even dia tak dapat tengok pun muka aku,haha )

Se*** : encik ismail, bla la bla, pot pet( motif sebab tak ingt sgt dia cakap apa,
siap tanya jawatan apa,& aku kerja mana)

Aku : ok lah encik, sy ada banyak kerja ni, boss sy panggil, kalau call nanti boleh?

Se*** : boleh-boleh encik ismail,nanti saya call balik encik ismail ye,

Aku : ok, terima kaseh ( dengan harapan, jangan harap aku nak pick up call kau lagi, bodoh! Haha )



Lepas itu, aku surf internet & call CIMB, ini bukan nombor CIMB pon,nasib baik aku tak tertipu, kau nak suh aku transfer duit guna internet banking kan?

BUDUH lah kau! Kau ingat aku tak sekolah! Hahahah

Seswai lah,aku saved nombor kau SE*** dlm handphone aku,

KAU MMG SE***!! HAHA..ops, tetibe emosi lebih! Haha


time dia call, aku dah siap-siap google dah, huhu


ni lagi, ramai gila orang ngadu pasal ni

haaa,hamik kau! kau nak jadi setan sangat kan! huh!



p/s : berhati-hati lah pada yang pakai internet banking itu, kadang-kadang kita tak sedar, duit kita dah hilang dalam akaun..teruk betul orang macam ni.aish!
lagi pun aku pernah kena dah dulu macam ni, sebab tu aku naik angin sgt!
dosa weyh tipu orang ni!



peace!!! lalala~

Anda percaya hantu tak?

Jeng,jeng,jeng, ni nak cerita ni, last 2 weeks,
bapak aku tak pasal-pasal hantar MMS kat aku show pic dia  camwhore (dalam hati, motif tetibe hantar MMS kan?haha )

rupa-rupa nya,dalam pic bapak aku tuh, ada makhluk kat belakang bapak aku tuh,
giler suspen weyh, aku time tuh kat office even siang hari,
terus bulu roma aku mencanak naik, sumpah seram!!
aku zoom pic tuh, memang betul nampak makhluk tuh,dengan taring-taring nya sekali ok.


bapak aku suruh rahsiakan tempat nie, ok aku rahsia kan, secret bebeh!
Jangan Tanya di mana,tapi sumpah pic ni betul dan
bapak aku snap pic ni dalam pukul 3 pagi
( adui, time taip entry ni, tetibe naik bulu roma lagi, huuuuu )


Bila tengok betul-betul, kita tahu, makhluk macam ni betul-betul ada,
Yelah,syaitan dan jin kan makhluk Allah juga.minta simpang,
aku tak nak lah jumpa-jumpa mende-mende cam ni depan mata aku lagi,
cukup lah.huuuu~serammmm~
bapak aku yang suruh upload pic ni, huhu.yang tak boleh blah,
baapk aku cakap,dia nampak handsome, hahaha!
yelah, ke mana tumpah nya kuah kari,kalau tak ke mi kuning kan?lalala~

Korang tak caya, jom tengok pic nie, seram giler..


nampak tak hantu kat belakang tuh, SERIOUS TAK TIPU!!



p/s : tak berani nak view blog malam ni, huuuuuu~

PEACE!!!


my avatar..PEACE!!

harini kerja semua dah siap, bosan duduk office tak tahu nak buat apa kan,
yelah, semalam, aku dah settle'n semua kerja secepat mungkin.
harini duk melepak jap,sementara tunggu kerja yang lain menyusul.
takde kerja,surf internet and create my own avatar.
huhuhu..smart tak?sama kan cam muka aku?
tak sama langsung ker?
huhuhuh~

PEACE!!!!!

p/s : belajar semula cara debit kredit kat buku accounting, hahaha..

10/5/11

wordless wednesday #2

PEACE.!!!!!!!

motif nak tunjuk headphone jek!
hahahahhahaha..
kau ada? tak ada kan?heheh :P
thats ol, ok,bye!




p/s : ngantuk sudah! mau tido! lalala~ nite!

10/4/11

oh tidak! pening datang lagi, ahaks!

Pening datang lagi, aiyayai~ ( sila baca macam gaya, yeay yeay tora datang lagi! )..
ahh pening nie weyh, kena belajar benda baru, kena buat full set of account,
even aku belajar finance nie, aku dah kena belajar account pula..oh nooo!!!


Apa nak buat ni,tolong~ tolong~ tolongggggggg~~,hehehe…

thanks pada officemates yang banyak mengajar untuk buat account
 tapi guna system membuatkan bertambah pening otak aku
( muka buat-buat paham,hakikat nya, blur sampai sekarang,hehee )

Ahh tidak! blur blur blur ,rehat lah kijap,hihihi~

Ok lah, malas tulis lelebih,nak sambung fening-fening lalalalat nie..ahaks!

document yang memeningkan

tempat nampak cam messy-messy sikit kasi nampak cam busy je, haha

luahan hati kat sticky note, ( asyik nak bazir kertas je, haha )

maintain buat muka handsome, even pening,lalala~ kau ada?hahha


p/s : update blog leh pulak, kata pening, lalala~