9/28/11

masak-masak : SAUSAGE LOVE! yummy!

hello semua! selamat petang,ok hari ni,chef nak tunjuk satu resepi terbaik punya
its called 'sausage love' , buat dengan kuasa cinta yang menebal,
serta bentuk yang sangat romantik ye,haha.
sila cuba buat di rumah ye kawan-kawan ( feeling-feeling chef jap, huhu )

ok,ini bahan-bahan nya

BAHAN-BAHAN
1) sosej aka hot dog ( jenama ape pun tak kesah, yg penting halal dari jakim ye?)
2) telur puyuh ,takde telur puyuh pun tak pe, telor ayam pon boleh, telor manusia, tak boleh! tet! haha
3)minyak untuk menggoreng ( minyak cap buruh ke, minyak tesco pun boleh, janji leh goreng )
4)lidi @ pengcukil gigi ( yang baru punya, jangan yang dah dicungkil gigi ye,haha.geliii )



LANGKAH PERTAMA : potong sosej di tengah-tengah,pastu buat macam bentuk di atas,dan cucuk dengan lidi,atau pengcukil gigi pun boleh laa


sedap dan menyelerakan kan??


LANGKAH KEDUA/ TERAKHIR : goreng sosej tuh, pecahkan telur kat dalam bentuk love tuh,jangan sampai terlalu masak, letak sos cili or sos kat nando's pun boleh. Dannn SIAP!!!!
Senang kan??? huhuhu..jom makan! :)


p/s : cita-cita dulu nak jadi chef, hihihihi~

4 comments:

IMANSHAH said...

sedap tu

ain revival said...

comeyy la weyh..buat breakfast kat org tersayang msti sweet jep..HAHAHHA

macam ku kata said...

serius kreatif..x penah lgi nengok orng masak sosej bentuk love...mesti sedap..hehehe;-)

athirahmazlan said...

naisss! balik nih boleh try! :)