8/26/11

godaan wanita secantik neelofa..hehe

aduyai, kalau jumpa neelofa di face to face,konfem aku nak ngorat nie, hehee..
neelofa..asal la u ni cantik sangat..
huhuhu~
she's gorgeous..i like :)

yang ni cantik

bawa jumpa mak aku,konfem lulus nie, ahha

cun gilerr






p/s : tak leh lebih-lebih,bulan puasa..hehe..i'm just adore her.takde la lebih2..haha

credit : ohbulan.com

8/25/11

internet banking

hiii~ today nak cakap sikit sal internet banking,sejak dah kerja ni kan, my salary was credited thru bank,so aku kena buka account bank untuk memudahkan urusan gaji la.tp best guna internet banking nie,especially CIMB nie, because it is totally secure, & easy la..aku nak buat apa-apa pun senang, sekarang tak perlu merungut pergi kedai runcit nak beli topup celcom, guna cimbclicks aje..yeay!
last but not least, aku leh tengok duit keluar dan masuk, tak sia-sia lah kan kat stay department finance if tak pandai jaga duit sendiri..keep it up cimb.! hohoho~

user ID cannot la view kat sini,bahaya maaa..hehe


p/s : yang lain guna bank apa?internet banking macam mana?ok tak?huhuhu

8/21/11

monolog di bulan puasa

orang cakap,apa yang kita buat dekat orang,pasti akan kena pada kita balik.
bak kata orang putih " what goes around comes around'..rasa-rasa betul ker?
kadang-kadang aku pernah terfikir juga, setiap apa yang orang buat kat kita, kita tak perlu membalas nya, sebab benda tuh akan berbalik pada kita semula.

even kau buat jahat la kat orang lain, dah orang lain tuh jadi mangsa teraniaya kau, kau gunakan dia secukup hati, passti at the end of the day,ko akan terima balasan yang sama macam kau buat kat orang lain.
yes, that's true..
because menda pernah berlaku pada family aku, even mak aku yang diam dah pasrah apa orang buat kat dia, dia tetap tabah & cekalkan hati terima seadaanya orang buat dekat dia.
sumpah! aku sangat sedih bila mak aku ceritakan pada aku & adik aku, time aku kecil-kecil dulu,dia selalu disindir dan macam-macam orang aniaya mak aku.( aku tak kan mention sapa yg aniaya,because it is too privacy)..tapi sekarang mak aku cukup lega,akhirnya,apa yang orang lain buat pada dia, semua dah dapat balasan masing-masing..


aku sangat2 bersyukur pada Allah swt,kerana dapat emak yang sangat cekal dan tabah menghadapi liku-liku hidup ini.she's my idol, kadang-kadang aku tak cukup kuat nak terima apa yang orang buat pada aku, selalu diperbodohkan seperti budak-budak tahun lima or disindir, diperli,yeah! i admit that, some people suka memperbodohkan aku, buat aku macam orang bodoh yang tak tahu apa-apa.tapi lihat la sekarang,semua tuh Tuhan dah tunjuk, setiap yang berlaku pada aku, pasti ada balasan nya..tak semestinya kau akan berada di ATAS sepanjang masa, sampai masa jatuh tergolek+berdebuk gak ko kat BAWAH kan..

aku manusia yang tak sempurna,ada banyak kelemahan,tak bagus dari semua aspek,tapi janganlah gunakan kelemahan orang lain untuk kau bangun mendabik dada, dan buat muka bangga kau dapat memperbodohkan orang lain.tak baik macam tu ye.

sebab kau kena ingat,setiap yang berlaku, pasti ada balasan nye.
"what goes around comes around'
remember that peeps! bye!.

luahan hati & dapat banyak kata-kata semangat..





p/s : thanks guys! :)

8/19/11

karut-karut pagi ' friday'

hi morning semua.hohoho~ pagi yang ceria..almaklumlah harini kan friday.
yeay! esok cutii..hehhehe..boleh la bangun lewat sikit esok, huhu..
haaaaa..harini, aku nak share something la, actually, aku tak pernah dengar nama this country,i dont know la it is 'spam' or betul-betul real peep yg view.btw, thank you sebab view.
actually, aku nak tahu,country ini kat mana ye/huhuhu..
aku teringin gak nak view blog 'orang' ni,yelah.dia dah view.apa salah nya aku view blog dia juga..
hohoho~ nama country ini sangat unik,kena try cari kat google map for this country.ahaks!

country apa ek?benua mana ni..huu~


p/s : selamat berpuasa pada semua,pejam celik, today dah hari yang ke-19 ramadhan,esok dah start 10 malam terakhir Ramadhan.Alhamdulillah..

8/17/11

kenapa cam nie..??aku sedihhhh..

Aduyai..apa kena dengan aku??aku ini sentiasa dapat masalah..aku selalu buat masalah..dari dulu lagi,macam-macam hal aku buat.kena tipu dengan orang ni,kene perbodohkan dengan orang ni,macam macam lah..pening la..aku nak hidup aman damai.aku tak nak masalah banyak kat aku.start dari uitm lagi,banyak he masalah aku.macam macam hal aku buat..ya Allah,bagilah aku ketenagan dalam hidup..memang aku tabah hadapi semua masalah ni,ada hikmah disebaliknya..tapi kenapa aku je,orang lain aku lihat tak punyai masalah macam aku..ahhhh sedih nya macam ni.aku tak suka keadaan aku..ya,aku memang sengal,macam macam gelaran aku dapat yabg tonjolkan kebodohan dan kelemahan aku..sampai bila nak macam ni..ya Allah ya Tuhanku,kau berikan lah aku pentunjuk padaku untuk teruskan hidup dan tabah menghadapi dugaan hidup ini ya Allah...
Published with Blogger-droid v1.6.8

8/15/11

meleleh #6

OMG!!! layan pics ini..~ hohoho~

strawberry celup coklat..argh! meleleh sangat

tea time!


abc sedap siot

yang ni ada aiskrim lak tuh..tidakk!!








8/11/11

topik : perkara-perkara yang tak sengaja dibuat di bulan puasa.?

yeay! hohoho~ gelak sakan sikit..harini dah 11 hari kite berpuasa kan..cepat giler masa berlalu..pejam celik,pejam celik,tetiba je dah nak raya.cuti pun dah tahu bila, masa untuk booking tikect flight balik kuantan .yahooo!( eh sila jgn perasan tengku ismail,kau naik bas je, sorry terfeeling naik flight lak. )..

harini, tiba-tiba jari-jari gatal nak buat topik ( sendiri buat topik,sendiri jawab,so ada aku kesah?haha )..
oklah, ni nak citer nie.bulan puasa ni,banyak benda yang kadang-kadang aku tak sengaja terbuat even benda tu membatalkan puasa ( hello,tak sengaja,tak batal puasa ok,hehe )..

1)Minum air di pagi hari
yang ni kadang-kadang tak sengaja, biasa first day puasa lah kan,yelah, kadang-kadang tak sedar time tu dah puasa,boleh lak tuang air minum dengan rakus sekali ( minum air pun dengan gaya rakus,ish )..tapi yang ni betul-betul tak sengaja..haha..


2)Korek-korek
psttt..bukan korek yang bukan-bukan la, korek yang "tet"..haha..alaaaa,sorry tak sengaja, sebab dah biasa bersih kan lombong bijih tiap hari, that's why jadi rutin harian,tak kan nak biar 'membijih' kat dalam 'tut' banyak-banyak..tul tak? haha..


3) Buat ketupat
alamak..time bulan puas ni, time ni lah ada somebody kasi aku panas..kan tak pasal-pasal luah perasaan kat teman-teman rapat,tak ke jadi buat ketupat nama nya di bulan puasa..pls ingore thid kind of things ye?haha..


4) Mimpi tak kering,hehe

weyh-weyh..ni memang tak sengaja ni weyh..! sedar-sedar dah macam tuh, tak sengaja ni taw..huhuhu..tapi tahun ni,Alhamdulillah, belum lagi..hahaha..(sila jangan gelak, entah-entah,ada je sama cam aku)..tapi yang penting tak sengaja and tak batal puasa ye..yang sengaja tu,elok-elok ah bertaubat,hihihi~



p/s : harini,takde "google-google cari makan",sebab aku tak tahu nak makan apa..hehehe~

8/10/11

Wordless Wednesday #2








p/s : bayar zakat ye kawan-kawan :)

meleleh #5

tadaaaa~ jumpa lagi dalam rancangn "google-google cari makan" haha..
macam biasa lah kan..mood time bulan puasa nie,asyik fikir nak makan je.
so, seperti yang dijanjikan,masa untuk post makanan apa yang aku teringin gilerss ( air liur kasi meleleh sikit) nak makan bulan puasa nie.hhaha..biasa-biasa kita cari makanan yang masin-masin je.

today, kita layan dessert pulak..eheh..actually..aku ni favourite gila kat cake,cake ape..??
yaaaa betul.."chocolate cake".oh tak dapat bayangkan, setiap slice cake yang masuk dalam mulut tu,mampu buat hatiku berbunga riang,coklat-coklat nya pula meleleh ke ladang gandum..dan jadilah cococrunch
( eh silap skrip,lalala~)..cakap banyak pun tak guna..kita layan pic jelah yang aku google tadi..
weeeeeeeeeeeeeeee....!!


perghhh..coklat nye meleleh~ sedappp..slrppp

yang ni lagi meleleh tak ingat..waaahhh...godaan nieee ( sambil taip,sambil meleleh)

arghh..tekstur-tekstur kek yang sungguh sempurna ( bermonolog dalaman sebentar )



p/s : asal time bulan puasa nie, blog aku dah jd macam version "jalan-jalan cari makan'',
tapi aku nye "google-google cari makan"..yehaaaaaa~ :P

bebelan di hari rabu.hakhak~

ARGHH..! lama gila tak update blog dah bersarang bagai dah blog aku ni ( buang sikit sawang-sawang kat dalam blog ni,huhu )..aduyai,kerja semakin berlambak kat office ni,tak ada masa nak update blog,pastu nak melayan 'somebody' yang memang menguji tahap kesabaran di bulan puasa ni lagi..aduyai~
hohoho~ tapi dont worry, aku still leh jadi "lelaki kacak yang tabah' lagi ok ( sila jangan gelak)

even aku ni selalu diuji dengan cabaran-cabarn dan dugaan,aku still boleh happy.dalam hati ini perit je tahan sabar,tapi kat luar ni, masih mampu ketawa berdekah-dekah..hohoho ( ketawa ala-ala pakcik krismas sikit).
baru ingat nak update entry memeleh #5 sekejap lagi,even aku rasa tak ada selera langsung nak makan,berbuka pun rasa biasa-biasa saja,hehe..entry meleleh #4 tu aku dah berjaya laksankan, aku balik rumah hari itu,aku suruh mak aku masak mee kari untuk berbuka,tercapai hasrat nak makan mee kari, memang meleleh la..huhu.

today hari ke10 puasa, sekejap je kan, tinggal lagi 20 hari lagi nak sambut lebaran ( skema lak pulak ayat lebaran ni,haha )..pada masa yang sama,kita nak sambut hari merdeka.yeay! merdeka! merdeka!.
bulan ramadhan ini marilah bersama-sama mengerjakan amal ibadat, pada yang sudah kerja tu,zakat dah bayar ke belum.?kalau belum cepat-cepat bayar zakat ye? ( poyo, sebab  first time bayar zakat ).

wahhh..mentang-mentang lama tak update, panjang gila aku tulis harini..bosan gila nak baca kan..korang bosan?ada aku kesah/aku tak bosan pun, hihi..

8/4/11

meleleh #4

ok macam biasa harini..hahhahah..favourite food today is " mee kari" hahaha..
sedap nye kuah mi kari yang panas-panas tuh,sambil berbuka makan mi kari,nak pulak, kalau ada fish ball nye banyak ya amat..fuh! mengancam!

yang ni sedap nie..

kuah tuh nampak sedap je..hihihi~

perghh..banyak nya 'sampah sarap' dlm mi kari ni..huhu


p/s : amacam.?meleleh lagi..sabar.. dah nak dekat berbuka dah kan..hihihi~

How much is your website worth?

haaaa.rasa-rasa berapa harga bloG korang.?.aku tak sangka blog aku ni bernilai juga,tapi takde la banyak sangat..sape-sape berminat nak cek harga blog korang.sila cek DI SINI ... huhuh..
not bad la kan?lalala~

source : http://violencexx.blogspot.com/


p/s : cepat-cepat kira..hehe

8/3/11

Wordless Wednesday

angan-angan kosong..hakhak


p/s : esok nak post entry meleleh #4 lak..hahaha~

meleleh #3

Selamat berpuasa semua..wah third day ramadhan..huhuh..haaa,macam biasa lah kan, tangan ni dah start gatal nak ‘google’ pics sedap-sedap sempena bulan puasa ni.today, aku teringin nak makan “ayam madu bakar”.OMG..sedap ya amat ok..aku time kerja part time dulu kat restoran area kuantan tuh, ayam madu bakar ni wajib makan tiap-tiap hari..Aduyai~ baru tengah hari,perut dah mula buat concert bruno mars dah nie..hahaa..guys,sila jangan marah saya kerana post pasal makanan di tengah hari ni yek.sekadar cuci mata je..puasa lagi nie..Layan~ huhuhuh.

perghhh! tak tahan..godaan betul.hehe

yang ni yang pedas-pedas sikit tapi sedappp~

fulamak,meleleh der..!!

p/s : amacam.?tergoda?sabar...lambat lagi nak berbuka ( padahal,aku pon dah meleleh,hihi~ )

8/2/11

Meleleh #2

Hahaha..tadaa~ seperti yang dijanjikan,di bulan ramadhan yang mulia ini..masa untuk tonjol’n beberapa makanan-makanan yang aku teringin sangat nak makan,haha..kali ni,aku teringin nak makan
satay ayam..aduyai` baru tengah hari ini,nafsu bergelora bagai,hahhaha..mana boleh kena tahan godaan nie
(tengok pic2 kat google pasal makanan pun boleh leleh der.haha )..ish,aku kena kuat dan tabah..boleh tahan ni sampai berbuka,hahaha~
sila layan gambar-gambar satay ayam yang sedap in,sila jangan marah saya kerana upload pics ini yek.hoho.tak baik ye marah-marah bulan puasa ni..hihihii..ingat jangan berbuka lagi.lambat lagi.haha..
credit to pak cik google ! layan!



tu dia..meleleh haaa~hikhik..

bakar panas-panas tuh..ayoyoi~


pergh..kuah kacang sedap tak ingat..cam nak 'kekoh' sekarang je,hihihi



p/s : Kepada semua,selamat berpuasa pada harini..yeay! dah 2nd day puasa,sekejap je kan..tak lama lagik dah nak raya..huhu ( tak boleh blah tuh, semalam dah layan lagu raya dah,hihihi).

8/1/11

meleleh #1

Hahaha..kenapa aku buat tajuk entry “meleleh #1” ? ce teka,ce teka? Ok tak payah teka..sebab lepas nie aku akan post tajuk entry yg sama tapi #2,#3 & seterusnye pulak la kan..haha.. Aduyai, di bulan ramadhan nie, sape tak leleh tengok makanan-makanan kan?haha..kurus pahala puasa aku kalau camni,aduyai~ first day puasa nie, aku teringin nak makan “subway” aduyai subway..datang lah dikau kepada ku..Meleleh nie~ hihihi~ Tu jek nak bagitahu yang aku mengidam nak makan subway nie..sedap nyee~ salad tuh yang buat meleleh ayak liuq nie der..kihkih~


segar nye sayur-sayur itu

perghh..dah dapat konfem taknak kongsi nie,huhu

yeay! i create,i enjoy!


p/s : selamat berbuka untuk semua nanti..tinggal 1 jam ½ nak balik..yeay! hihihi~ samat bekerja semua :)
sila jangan marah saya upload pics subway yang sedap nie..sabar ye semua.hehe

Ramadhan datang lagi..yeay!

salam ramadhan semua..Alhamdulilah..bulan puasa yang sentiasa diberkati ini datang lagi.
excited nak puasa penuh tahun nie ( yeay! tahun lepas ponteng satu hari sebab demam,tapi dah ganti).
tahun ni banyAk perubahan..dulu-dulu puasa as a student kAt uitm & matrik,huhu..( empat tahun ye berpuasa as a student)
banyak kenangan rinduu sgt. sekarang tak lagi..aku dah start kerja..tahun ni, dah start bayar zakat fitrah.hoho~ dah start nak bagi duit raya kat budak-budak kecil ( adik-adik sepupu segala, OMG, rmai nyeee! )..duit raya kat mak ayah & sape2 yang berkenaan la ( hehhe,cam banyak je duit kan )..
lastly,nak say "SELAMAT BERPUASA" pada semua rakan-rakan blog, FB,sedare mare,officemates, tak lupa my parents and all yang kenal saya..
maaf jika ada silap dan salah selame mengenali Tengku Ismail nie ye..thanks! :)

bulan ramadhan masa untuk solat terawikh.

time nie, sume makanan nampak sedap..jangan membazir ye kawan-kawan


p/s : yeay! tak sabar nak berbuka,hehe..office hours pon kurang 1/2 jam..huhu..balik awal~