6/30/11

office dah block blogspot!!! sakit nya hatii aku!!

harini aku baru nak update blog aku, dah la tak boleh blah tuh, aku dah siap karang baik punya dalam word & paste je kat new post..
alih-alih time aku nak upload pics keluar mende nie " bad request"
WHAT THE FISH!!!!
bengang nya...baru nak start update & active bloG terus kena "block" dah..
sakit nya hatiii..sekarang terpaksa la jarang-jarang update + denagn internet kat rumah yang slow tahap siput "pig" nie..aduyaii~~ tension nya....!!!


lepas nie jarang lah nak update, tak pon lepas nie depends on my mood jelah if nak update!!! grrr..!
tak puas hati tol lah! sekat aku nak berkarya nie! huh!



p/s : mood nak marah! grrr~ bye! :(

6/29/11

Rindu KB..

Sedih siot..dah lame tak rasa suasana belajar kat uitm kb..rindu classmates..rindu housemates..rindu nak main fb sambil dengar lecturer ajar kat kelas ( adehh terkantoi lak yg ni,hakhak)..macam-macam aku rindu.


One of the most memory yg tak boleh lupa bile 'study' kat MCD malam-malam time study week..oh gosh! Nostalgic bah!

Even bawak buku berkoyan2 and lagak cam student excellent dapat dekan every sem la kan study kt MCD tu hakikat nya masa kami tbuang dengan borak2 ntah apa-apa sampai tengah malam..haha..



Duduk KB best sangat taw..tak macam kat uitm machang ( kul11 dah tak boleh kua,even ada 7-11 kat luat uitm machang tuh kan)...bebas giler..yang syiok..makan murah..jalan-jalan tak payah nak keluar duit beli tambang,jalan kaki sudah..biasa port lepak sambil minum cool blog ( aku panggil ice blend bijik2 klik SINI sal coolblog yang nyummy tuh ) kat kb mall,parkson n tesco..even tak semegah pavilion,klcc or sunway piramid i love the environment,tak payah nak pening- pening nak naik apa nak bayar tambang berapa cakap je bila nak gi onthespot je keluar tanpa fikir panjan..hahaha..rinduu giler..

rawaida & awe tnjuk peace

aku buat-buat kira,berlakon je lebih,huhu

senyum tak ikhlas,noni pura-pura jawab call

wifi free,ape lagi, sambil study layan FB,hakhak

awe dengan gaya pelajar tekun lagi berhemah, hihi

macam biasa,pose mesti dengan gaya seolah-olah stress sangat ;p
Zaman masa belajar sangat best..rinduuu nye..kat atas nie ada some pics yang kite orang tangkap sambil 'study' kat MCD dulu.oh rinduuuuu nye...kalau ada mesin doraemon kan best.huhuuu...

 
 
p/s : rinduuuuu nak belajar kat mCd,hakhak..

6/28/11

pizza time.!

huhuhu..nasib baik harini tak puasa,ape lagi, dapat makan pizza la pulak kan..nyummy,sedap ok.!
layan pic jela~
sedap sampai meleleh2 ayak liur..


p/s : thanks pada suppliers yg belanja pizza ini, huhu..sedap siot! ahaks!

yeah! got name tag!

hohoho~ saja nak bagitahu..
before dis, aku just guna kad kosong je kalau nak access mana-mana pintu kat office nie.
finally, after the induction,i've taken picture from HR depart and posted kat my new name tag..
even, pic nye tak handsome sangat (ok, sila percaye, dan jangan gelak )..
i'm satisfied,atlist name tag dapat prove kan yang aku pernah kerja kat shapadu..huhhu..

sila jangan gelak pada gaya aku yg melebih-lebihan ketika camwhoring dan menonjolkan name tag aku kepada tontonan umum..weeeee~
tadaaa~

muke tak leh blah ketika camwhoring,sila jangan gelak, kalau tak nak kene sepak,hahaha




p/s : huuhuh..bukan niat menunjuk2,sekadar berkongsi gambar gembire, tapi kalau ada mulut-mulut jahat cakap aku menunjuk-nunjuk terpulang..just jawab " ADER?ADER? AKU KESAH..lalala~ "

6/27/11

Camwhore : posing handphone baru,lalalaa~~

OMG! hakhak..
motif nak tnjuk handphone baru ( tak baru jugak, dah sebulan dah,huhu )
dah lame x camwhoring, so, ape ag, gunekan kelebihan camera dr acer aspire 4715z utk tonjolkan aksi2 manje aku bersama galaxy ter'syg.hakhak..
dan Tadaaa~~ ini lah hasil nya..huhuu..


wallpaper pon pic sendri,hakhak..kau ader?

konon2 cam tengah jawab call ( nampok benor nipu nye,hakhak)

buat-buat macam dapat messaging..hahah..kau ader/




p/s : lalaalal~~,sentap?terkesima?mulut2 ternganga nak kutuk?

ADA AKU KESAH?AIMAN PON TAK KESAH,hahaha ~~

coklat from london..hikhik~~

hakhak, pagii guys..
even mood aku harini tak berapa nak baik.
ce teka,ce teka sebab ape tak baik ( because today is monday!! bukan tu saja ye, ada orang telah meNYEPAH-NYEPAH kan meja aku yang aku dah kemas cantik punya
before aku blah dari office jumaat lepas! )
hangin kan, kalau orang gunakan tempat kita, tapi tak pandai nak kemas balik ( respect barang orang lain,apa punya orang lah! )

eh terlebih emosi lak pagi2 nie,
today, aku puasa ( wah,sentap tak dengar statement nie,aku pose hari ni, huhu )
bos aku bagi kite org satu department coklat from london, even aku xtaw lagi result aku dpt tak ole-ole from the contest ( hopefully dapat,amin )..
tadaaaa~~
sedap je nampak..esok jelah boleh makan, huhuh..nyumy!

yummy,sedap kan..even jenama dah biasa tengok,tapi from london kot..kau ada?hahaha.




p/s : tak sabar nak makan esok! huhuhu~~

6/26/11

bangun pagi,gosok gigi,terus mandi,main lappy,lalalalaa~~


Morning guys...tadaaaaa~ pagi suda..hari ni aku bgn awal..tak nampak kat pic tuh,mata sebelah je baru tbukak..hahaa..ahad kene bangun awal..because nk train supaya pagi esok dapat senang bangun gi kerja..hohi~ lapar lol..may bfast...lalala~~







P/s: ni pic pagi ni ok..fresh ag..bukan smlm punya..nmpk kacak kn dari smlm.haha.kau ada? kalau ada pon..ada aku kesah?haha~~
Published with Blogger-droid v1.6.8

6/25/11

"SEGMEN : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London"




tadaaa~~ first time nk masuk contenst thru blog nie, before dis x pernah join..nak join, sbb nak dapat ole-ole,hehe...

Actually terjumpa blog encik Ady Budika nie ,thru blog Aman Ibrahim nie, because dia adalah follower pada pengomen tegar blog saya iaitu faiz farish nie, huhuhu..simple kan cmne leh terjumpa, hakhak..
please nak ole-ole tuh, xkesah lah mi bandung ke, sirap bandung ke,
nasi goreng bandung ke ( eh ada ker? )..kuih karipap bandung ke ( ok, dah start ngarut,lalalaa~ )
SAYA MAHU OLE-OLE ITU,hehehe ..



p/s : sape2 nak join, click di SINI ye...that's ol..bye2..~

morning semua....!!!! haha

Jam bru kul11..bgn2 terus snap pic bru bgn tdo ( fresh lgi pic ni,ahaks)..cutii la guys..come on la..kene la bgn lewat sikit..kalau weekdays.konfirm bgn awal giler.i love weekend,boleh bangun lewat..hahaha......have a nice days guys..nk pi mandii..perut pon da lapar nie...weeeeeeeee~~ :p
Published with Blogger-droid v1.6.8

6/24/11

hepy bufday my daddy.!

hohoho..daddy! daddy! love u,love u!
actually, ni bkn sugar daddy ( kau ingt aku ni anak ikan, haha)
today is my " ayah" bestday..sje je tulis daddy,nmpk cam omputeh sikit kan.
ni tarikh birthday bapak aku 24 june 1960,muda kan bapak aku lagi?mude kan?mude ( baik cakap muda, kalau tak nak kena ketuk,haha)..
tahun ni aku kat shah alam,kalau kat kuantan, confirm aku dengan adik aku dah pergi beli kek dah nie, kite orang biasa sambut 4 orang je taw,
yelah, family kite org kecil aje ( lagi sikit lagi bagus, kek boleh kerat empat, ahha )..

gambar sekadar hiasan ( tq uncle google,huhu)



p/s : btw, hepy birthday ayah,kami semua syg sangat kat ayah..hehe...

6/22/11

ka-ching.! ka-ching!

tadaa~ bunyi duit syiling nie..
tengah-tengah bulan, maksud nya?
jeng-jeng...POKAI! haha!
takde la pokai pon actually..
just kekurangan duit..huuu~
baru kerja kan.mana pandai manage duit ( alasan je ni).
so, cara terbaik..
breakfast + lunch = duit syiling~~ huuuu..
rasa-rasa cukup tak duit syiling nie sampai hujung bulan nie..huu~










bye2 my syiling~


 p/s : syg nak guna actually, because, aku dah simpan start aku parctical hari tuh da..huuu~

lame nya tak melukis..huuuuu~

actually, aku ada satu bakat terpendam ( ececeh.konon2 cam bagus kan statement nie)
aku pandai melukis tau,dulu kecik2 cita-cita nak jadi arkitek, sebab dapat melukis,
sekarang aku jadi apa?kuang-kuang..nak buat macam mana, bakat melukis, memang ada,
tp fizik K.O doe.
huhuhu...
rinduu nye, lame giler tak melukis, dulu sekolah menengah rajin lah melukis,sambil-sambil tengah buat homework kan, sekarang takde masa lah nak melukis ( sampai mak aku marah, banyak melukis dari buat homework )
sekarang aku busy dengan kerja ( busy ye, busy,pening-pening ye) susah nak melukis dah..
rinduu time dulu-dulu..sanggup pergi mydin nie, nak beli kertas A4 paper nak melukis punya pasal
sekolah menengah tak payah cakap la kan..wajib setiap buku teks confirm kene conteng dengan "bakat" aku tuh kan,haha..dulu, kalau takde pensel & A4 paper, macam tak selesa jek..huuhu..
time cikgu suruh buat kerja yang lukis-lukis ni kan,cam fizik ke kimia, konfem classmates aku minta tolong aku lukiskan untuk dorang, memang ramai suruh, tapi aku suke,huhuh ( ikhlas la kan,hehe )..kalau subjek bio lagi la banyak-banyak lukis, mesti budak kelas lain ( kelas aku tak amik bio) suruh aku lukis part2 dalam-dalam badan manusia, best giler, aku puas dengan melukis..sometime, lukisan aku jadi cantik sangat ( kalau mood baik ), tapi  lukisan aku jadi cam harem je ( ni kalau bad mood, haha )
meja-meja yang cantik kat makmal tuh pun penuh dengan lukisan aku ( haha, vandalisme ok! )..
time sekolah rendah lagi lah, sampai cikgu bagi chances melukis kat dinding sekolah ok ( kau ada, wah2 rindu nye, mesti dah takde dah lukisan aku tuh )
masuk contest lukisan kat sekolah, konfirm lah aku menang kan, hohoo~~
nnti kalau lama tak melukis, mesti lukisan aku dah tak secantik dulu..
nanti nak beli printer yang leh scan tuh, nak upload lukisan lama-lama aku dulu, huhuh...


p/s : best nye..dulu-dulu, drawin' is my besties ever ,tapi sekarang..erk..! no komen laaa :P

6/20/11

it's not about the money money money.!

it's not about the money,money,money..
eh eh eh, tetibe lak nyanyi pula kan ( mood dah elok semula, HBP agaknye dah turun kot, hihi)
ni nak citer nie, huhuhu..
tengah-tengah bulan nie..
duit takde wei..huhu.
sesok dah nie..
duit sila turun dari langit sekarang,,!
mulai hari ni, minggu ini..
aku nekad,nak berjimat! ( jimat lah sangat kan..)
hari ni lunch dah guna duit syiling dah..waaaaa~

cepat lah hujung bulan.nak duit.!!!!

yela mr.perfect.!

aku memang betul pantang dengan orang yang suka kutuk-kutuk orang nie ( nak pulak, klau kutuk aku kan )
PERASAN BAGUS!!..kau sempurna sangat ke?
blah la..sakit hati betul..pagi-pagi dah buat aku sakit hati..
dah la hari ini isnin..lagi mood nak kerja cam hampeh jek..
asyik bengang jek, macam mana lah, aku nak kurang stress aku & high blood pressure ni lagii...

6/19/11

aku nak privasi.!!!!

sangat-sangat bengang dan tak suka!!
ye betul, bukan aku punya..
tp please respect me.!!
sangat-sangat2 mengganggu ye..!!!!
btw..THANKS!!!!

takpe-takpe, sabar-sabar-sabar..!!!

mood : memang bengang tahap! ( ish, rasa nak mencarut jek! )

6/16/11

my practical place and now my first workplace..

aku dulu2 la kan practical kat sini la..
ehhee..pastu pas dpt offer dr CFO untk terus sambung jadi pekerja..
awal2 tuh memang fikir banyak kali gak nk terima..
akhir nye aku terima juga..huhu..
cari experiences dulu ye..
btw, kerja kat sini best because of environment la,coz dah kenal ramai orang,,hehe.
tapi klau kerja tuh,hehe..tension la sikit..enjoy the pics!



snap pic kat depan office, hehe

ni kek last day abis prac..hehe..maseh officemates sume.huhu..
p/s : actually, byk lagi pics, sikit2 dah la ye..x buat kerja lak aku ni kang, huhu ;P

6/14/11

kenapa tak boleh balas komen nie..???

sory guys yg letak komen2 kat blog aku nie..
especially faiz farish tuh kn..
sory doe..
aku nak balas komen, tapi tak boleh lak..
blog nie dah buat hal ker...waaaaaa...!!!!

p/s : nti try check kat umah la, komputer office nie buat hal, sebab aku salu upload photo ikut office kot..uplaod secare haram..hihihi~~ padan muke aku..aduhhh~~

6/8/11

medical check up

adeii..nak citer sedih nie..huhu
td aku gi medical check up..
nk test tekanan darah..tapi tekanan darah nye tinggi..
oh tidakk..sampai nurse tuh suruh aku baring segala nak bagi aku relax jek..
tp tak boleh, tekanan darah tetap tinggi..
aku dah risau..tapi aku cakap mmg normal tekanan aku memang macam itu bila setiap kali aku nak buat medical check up or derma darah..

dulu mata aku paling clear lagi segar..nampak nombor yang jauh-jauh pun aku boleh baca..
sekarang, dah tak nampak sangat da..kabur doe..
oohh tidak..risau nye..
td check pun, mata kanan aku memang dah tak nampak huruf2 yang bawah2 tuh..
mata kiri je ok..
aku tak nak pakai speck..
tolong..tolong .. T.T



p/s : ni sume gara2 tekanan kerja ker..abis lah aku..

6/6/11

serabut.! macam nak balik tidur sekarang juga!

tak suka monday..why?
started to work again..
otak serabout gila ni.
sabar jelah..
tension.tension..tension..arghhh..!
nak cuti..nak rehat tenangkan otak yang tengah serabut nie.
huh!

6/3/11

Computer Mouse in Different Shapes

cantik kan mouse2 nie..geram je nk rembat satu..walaweyh..!
layan aje ye...hohoho














SUKE YANG NIE!!!

YANG NIE PON SUKE GAK!!!

WAHHHH!! YG NIE AKU TERGODA SGT2..!!!




p/s : amcam? tergoda tak.?haha

6/2/11

stress giler.....!

aku tak tahu nak cakap apa dah..
aku betul2 STRESSSS!!!!!! skrg...
Ya Allah,kuatkan lah hati hamba mu ini ya Allah...

Alaska Ice festival

dah lame aku x upload pictures aku sendri..actually mmg nak..tp aku mls nk trnsfer masuk pendrive nk upload kt office nie..banyak dah pic hensem2  ( hensem ker?kau ada? )aku simpan je dlm laptop..nti ader wktu aku upload la pic aku semula..hehehe.
so, layan jelah pic yg diforward maseuk dlm inbox2 aku ni haaa..layan aje ye...
huhuhuhu...













p/s : smart siot..jom gi alaska winter nnti.haha

6/1/11

Geneva Autoshow

interested?tergoda? nafsu bergelora melihat kecantikan kereta-kereta ini?haha..rembat la weyh..
aku x mampu lagi..hikhik.layan aje ye...











p/s : mampu layan jelaaa..nak beli..jauh skali..insha Allah kalu dah senang nanti..huhuhu