7/9/10

makan-makan chim chum di food village


lazt sem, b4 esok nye aku nk balik..my frenz and i ( cewah, ckp omputeh ar plak )..g la mkn chim chum ni, actually, hapiz yg bwk, mule2 tuh aku xtaw , ape kejadah la chim chum ni, ala2 stemboat kot, btw, sgt2 puas aty mkn..hoihoho...

lokasi nye di jalan pengkalan chepa kot kalu xsilap, n nama tempat nya food village, nti kalu sape2 nk dtg mkn, dtg lah jgn malu2, sgt berbaloi, around rm15 seorang kalu xsilap...konsepnye lebih kurang macam flaming steamboat jugak lah! huhuhu

and, kami habiskan maser mkn di situh selama 2 jam,.hak3..n aku lah juara mkn pd malam tuh, ahhahahaha :)


p/s : to awe, kamal n hapiz, korg dah kalah, aku lah juara mkn, ahahhahaha :P

Esoh d TC, lalala~~



Hehe..bru2 ni, esoh classmate aku kt KB dtg mlwt aku di tempt keje, so, aku dgn bngga nya membawa esoh dan kakak nye berjln2 di sekitar tc, ahha..layan~~~

Reunion pengawas sekolah menengah paya besar, ehhe..

Tyme aku form1 until form3, aku jd pengawas, hahaah,lwk ah bile ingt balik tyme jd pngawas, yelah mcm2 ader prob..nk kne susun jadual, jaga tngga xkasi budak2 naik, pdhal kat bgnn atas tuh berlmbk2 studnt ader, ahha..adoi, kelakar tol..tp biler dah masuk form4 n form5 aku x minat la pngwas, leceh la..aku nk kne wt keje cm tuh, aku aku pon stop la..hehehe... So, aku pon x da jrg kontect dgn kwn2 dulu, yelah msg2 dah bljr jauh..baru2 ni, aku sempt la p reunion dgn dorg, xde la rmy sgt yg g, tp dpt gk la jumpe dak2 ni..tu pon kebetulan dorg wt kat teluk chempedak, tmpt aku keje, so dpt la jmpe dorg even skjp.yelah xley la nk lme2, coz aku keje, sib bek mk sdre aku sporting kasi aku jmpe korg jup, huhuhu..

aku sgt gembire ar, dpt j
umpe anda sume, huhu.. ni sume idea shifa la, kalu aku x jmpe dy kat facebook ari tuh, konfem aku xjmpe dy skrg ni, ehhee...thanks to huda, ros, shifa, amar, fareha, fauzi, zulkifli mamat,
hehe, korg mmg besh...aku sonok gile jmpe korg, heheheh..masing2 dah lain, dulu muke bebudak giler lah dorg ni, skrg cm mak n bapk org dah, hahahahha...
p/s : alamak..lupe ar nk upload pic tyem aku jd pngawas kt school duloo, hek3

Exam yg sgt susah..akhir nye..sume lulus..Alhamdulillah


Aku plg takot sem4 ari tuh, yelah aku terlalu aktif masuk kelab mcm2, nk kjar sijil, smpi x smpt nk stdy lebiy...sem3 xpayah ckp ar, aku x stdy sgt, pastu pdn lah muke sendri result jatuh teruk..aku plg takot kalu kene repeat jek, kalu ley aku nk abis stdy on time, xnk repeat..risau sgt...biler check result, alhamdulillah aku lulus sume n pointer aku naik ckit dr sem lps..xpelah, at list lulus sume..mmg silap aku pon biler result aku jd cm ni kn..so, no wonder lah jatuh teruk..aku dah try wt da best b4 nk exm tuh, so ni yg aku dpt..aku redha, xpe, sem 5 ader lg kn..kene improve ag..insya Allah..tengku ismail..u can do it, chaiyo’

RM500 tip! Wooo.totally surprised! Heheh :P

Yg ni plg aku aser mcm terkejut la, yelah aku xpnah pon dpt dwet tip sebyak ni spjg aku keje dgn uncle aku ni, beser dpt gk ar dlm rm5, rm10 plg byk pon rm50..yg ni rm 500, wahh..ter kjut giler, mmg rezeki dtg bergolek siot, huhuhu..ape ag, dah dpt dwet ni, aku pon joli la, yelah dwet dpt sedebuk cm tuh, rugi ar x joli kn, hehehe..tp aku x lupe gk nk kasi kat mak bpak aku tw, ehhehe..lebiy2 tuh aku joli sendri la.Alhamdulillah, hehehe :P
Btw, nk gtw, bkn aku sorg je dpt, sorg pkerja ni pon dpt n mak sdre aku pon dpt gk..
But i still remember ckp customer tuh, sume nye dah tertulis di atas ( sambil tnjuk jari kat atas ), dy ckp, pas ni aku akn bertuah , n hopefully ape yg dy ckp sume btol, huhuhu~~ ( tp kite kene still percaya dgn tuhan kite juga Allah swt...)

p/s : kpd hafiz ( ex roommate aku n classmate aku) ko sgt kuasam ko ckp aku jd anak ikan coz dpt tip sebyk ni,wak lu, ahahha

Dating dgn my mum?? lalala~~~


Bulan5 ari tuh, aku dpt gaji, so, aku x taw nk gune kn dwet aku nk wt pe kn, so, sbg ank yg baik ( lalala~~ ), aku blnje mak aku mkn kat pizza hut, kte org mkn dgn kenyang tyme tuh, xlarat nk jalan, ahhahaha..., yg plg lawak, yg aku tulis dating ni coz, tyme aku nk kua dorg ckp aku p dating, pdhal aku tgh kua dgn mak aku, ahhaah, nmpk sgt la, org2 kat cni cpt kasi pndgn negative, nmpk kua dgn pompuan, awek, bodo tol...len kali tgk tol2, jangan main nak terjah jek..dah malu, pdn muke kau, hhahahahaha..to my bro n bapak aku, s0 sorry xdpt nk blnje, tu ar, spe suh xnk ikowt, huhuhu,

P/s ; aku xtaw ar takot ader org ckp aku ni blgak cm anak org kaya lak bile p mkn kat pizza hut, lalala~~