10/28/09

dilema~~

adoi, tensen la pulak aser..
exm dah hmpir, byk mende x cover..
hmm..skrg ni dlm dilema,aku nk pndh @ x from that house..adoi..konpius seh..mtk opinion....

10/20/09

final exm mggu dp..arghh..byk x stdy lg....

adoi, mmgu dpn ni tanggal 29th oct, aku start final exm..risau al, dah la aku x cover pape lg nih, so..cm ner ak nk wat..

seriusly, ak da x thn la nk duk kat umh tuh, koz aku aser x aman, i need a lot of privacy...

tp ptt ke aku tggl kn umh tuh..cz aku raser berslh lak dgn housemates aku yg len, tp at the same tyme, aku risau dgn stdy aku yg entah ke mana, dulu tuh, ader ar gk stdy2..tp skrg ni, da kurg..

ape la yg ptt aku wat..sem dpn, tggl kn umh tuh, atau, stdy harder n biarakn dorg nk wat bisink..adoi..blurrrrr.....

10/9/09

Eddlee fried chicken?? ape tuh?cm KFC gak ker? sedap!





Pas kls td aku n apiz ingat nk p tgk2 baju kat bundle, koz apiz ckp ader byk baju baru, so kte org xcited giler la nk g, alih2..tutup la..adoi, kciwa toi…so, kte org g la mkn kat eddlee fried chicken, spe org klntn mybe dy tahu la restoran ni, but aku seriously, aku xtaw ape la eddlee fried chicken ni, upe nye satu restoran yg sediakn ayam grg as a main food, but I think is oklah, not bad, at least ader gak la org tmptn yg brani nk tonjolkan dlm bisnes cm ni, jgn la ingat kFC je laku based on ayam ni..ok gak la eddlee fried chicken ni, sdp n murah gak..
Spe2 yg teringin nk mkn tuh, eddlee fried chicken ni ader byk cwgn especially akt area kB la, yg aku mkn ni kt tmn splash..dkt je dgn kb mall..ley la dtg..bersih pon bersih n also HALAL…huhu..
Smpt gak ar aku snap pic kt cni,huhu..tgk lerr…

p/s : cm promoter lak aku ni, aik cm slh koz je ni, bek amik marketing,ahahha


jamuan raya di uitm kota bharu…


hehe, ari ni perut aku agak kenyang lol, mklum la, kat kampus KB ari ni, uitm wat jamuan ari raya, mcm2 mknnn ader, sdp ciot, kire cm best gak la..jmt dwet aku ri ni,huhu…
aku pon jd salah sorg yg tugas kat situh, keje nye simple jek, just duk kat dpn kiosk tuh tlg2 tgk kan lauk,hahaha…aku n awe jga bhgn nasi minyak..ley thn gak la, nasi minyak sgt sdp n kire laku gak la nasi minyak tuh ari ni, mklum la, rmy yg lapar nk mkn,hehe…

and then , kte org satu kls sempt gak la snap pic dgn pengarah kampus uitm kelantan nih, waa..bkn sng nk dpt tgkp dgn dato pengarah nie, eceh, bgga siot..
jom makan..

p/s : pic dgn dato pengarah tu xsmpt lol nk mtk kat fida,adoi..

public phone, hmm~~ lme xgne..



ok lah nk la cter ckit sal public phone nih..actually, aku nk kait kan isu ni pon when aku apiz n amin g kb mall mlm ni, aku tgk ader 1 public phone kat dpn 7-11 kat kb mall..so, duloo2, kite kalu nk kol kwn2 kite nk tnye sal keje sekolah salu gne public, yg plg skit hati tyme biler nk kite kol ader lak mat2 jiwang n minah2 jwg asyk duk gayut 23 jam kat situh,haha..sronok sgt la biler ingat balik…duloo, tyme aku xde hp aku kol mber aku n borak2, aku just masuk 20-50 sen jek, tp ader org ckp kalu nk kasi lme kite kne tkn # and * baru la dpt ckp lme skit, da la aku asyk tkn jek smpi lenguh2 tgn, nk nye borak lme2,ahha..public phone ~~~public phone, xde da org nk gne ko skrg nih..
posing kat public phone, hello~~~
p/s : pnah skali gne public phone, biler hp aku xde line ari tuh..huhu

10/8/09



my close fren in uitm..hmm~~~

ok, ni aku nk introduce lak sal close fren aku kat uitm ni, actually duloo dy ni rumate aku kat kolej gak..so biler kat umah sewa ni, but dy xduk kat umahsewa pon, aku pon still rapt dgn dy, even kdg2 ader gak mende yg aku bengang toi dgn dy,ehhe,beser la tuh... nme nye hafis aminuddin, seorg yg outspoken, stiap word dy tuh sgt pds, smpi menusuk ke jantung aku,haha...

tp nk wat cm ne, mmg prgai dy cm tuh..dy pon baik gak la, selaloo tlg aku jikalau aku d dlm kesusahan,hehe..yg plg best skali, start si hapiz ni bli motor, aku dgn dy ar yg asyk ke hulur ke hilir bejlan2 skitar kelntan ni...huhu..

nti biler aku da tingglakna bumi klntn ni, msti aku xlooper la dgn c hapiz yg kdg2 sengal nih,hehe..sorry piz, classmts aku ckp dy ni kdkut, tp aku aser dy x kdkt pon.ok je dy, mybe dorg x knl apiz ni dlm2 kot,huhu..

kalu c hapiz ni bacer msti touching nye,hahaah..xkn kot/?

huhu..

p/s : xkn nye dy nk touching, dy bkn ader prasan,toi x pih??
ahahhaha
my housemates ~~~

oklah, ni nk cte r lak sal roomates aku kat rumah sewa kte org kat kB nih..huhu..
actually, aku bru je join dorg even aku knl gak dorg when i kat kolej machang dulu,..

kat umah, beser la, masing2 sumer ader pragai masing, so aku x kesah la dgn tuh sumer, tujuan aku nk publish sal housemats, aku pn, juz nk introduce dorg kat cni,hehe...
so, kalu housemates, aku xpuas aty..ak nk wat cm ne, ni kn blog aku, so ikut ske aty aku la nk tlis ape, huhu..

kte org satu rumah ader 8 org penghuni, and ter bhagi kpd 2 kos, 4 org kos finance, including me, n 4 org lg kos marketing...

so, aku nk knl kan dorg satu persatu tuh agak pnt lol, so, aku just nk show gmbr n status dorg je,hehe...

yg ni lah pic dorg, actually gurls akt situh tu sumer nye dak2 yg duk kat blkg umah kte org,hehe, tp kte org sumer baik la dgn dorg,sgt peramah n ske hulur makaann kat kte org,huhu...

yg duduk kat sofa tuh tuan rumah sewa kte org, tp kte org da agak mereka mcm bapak n mak kte org sndri..ehhe... yg muder2 kat sblh kiri tuh sumer nye housemates aku..tp ader sorg la xde dlm gmbr, sory man muker ko xde, ko xdtg umah apih, xdpt la nk bergmbr smer2,huhu...

bju merah kat dpn tuh, nme nye AZMI, status in a relationship...

baju biru tuh nme AMIN,status single mot,huahua...baju pink skit tuh nme nye AWE, status,hak milik kekal H,haha..baju kuning tuh, ZUL @ PA, status..ntah..xtaw lol..
baju merah kat dpn ni lak, nme nye YAT, status sudah berpunyer yg kt blkg tuh kamal ( baju belang2 biru ), status, xtaw..TTM,ahhahaha....


tu je lah yg ley aku cter ckit, so msti da knl da housemats aku kn..len kali publish sal len lak..haha..

p/s : aku je status single lg.haha..oppsss!!

10/7/09

memory matrik2 ( kenangan dgn roommates )..





ok lah, ade lg lah 1 bende yg aku xkn looper la biler kat mtrik tuh, when I 1st having fun and sleep 1 bilik dgn my best roommates ..ok, actually, I hv 3 roomates, dorg mmg best n seswai la dgn aku..kire cm ngam la..even sometimes,aku slalu gado2,ehhe…
1st ly nasrool, yg ni from Selangor, tp x ingat ape nme tmpt nye, x silap sijangkang ( ape mksd tmpt tuh ek?looper da ), c nas ni la yg plg rapat dgn aku, kte org slalu smer2 la kalu nk g maner2, biler nk solat subuh,msti dy kejutkan aku, biler dy x bgn,aku lak kejutkan dy, and then ader satu maser tbe2 je aku jd x ngam dgn dy, mybe aku cpt traser dgn ape yg dy ckp kot, but, lme2 tuh aku n dy da ok balik la,huhu..…
yg 2nd ni, nme nye nabil, aku ske pggl dy bell,he is from shah alam,huhu.. yg ni mmg rajin sgt stdy n rajin balik umah.ahha..bell ni pon kdg2 wat aku x ske dgn pragai dy, cz nmpk cm selfish, but when I know him deeply, bru la aku taw,mmg prgai dy cm tuh, seriously, awl2 aku xske kat dy, but, lme2 tuh, aku ske dgn dy, dy baik gak upe nye, n ske wt lwk2 kat bilik tuh.sronok sgt..kalu dy xde, aser cm kosong je bilik tuh..huhu..
3rd ly, c hafiz, aku kat bilik pggl dy nuek, cz dulu dy ske nynyi lgu anuar zain smpi terlompt2,haha.. yg ni stahun muder dr kte org, so dr sgi prgai pon kte org dpt expect dy x bpe nk mtg dlm wat smthg yg perlukan org2 yg lebiy tua cm kte org ni wat,ahha..hafiz ni pon baik gak, he’s from setapak KL, peminat Liverpool yg giler2 nye, kalu x tgk bola sal Liverpool mmg sah, huhu…dulu b4 nk abis mtrik, mmg aku cdiy giler la, cz xdpt jmpe dorg lg…aku la plg sush dorg nk jmpe, cz aku sorg je area phg, dorg sumer area KL n Selangor je..
biler ingt memory kat mtrik,aku slalu ingt roommates aku, mcm2 ader klakar+cdiy,lwk+poyo+sengal, sumer ader…cz kat dlm bilik la, aku kongsi cm2 dgn dorg..borak smpi pg,basuh bju smbil dgr lagu, wat ketupat smer2, kutuk2 ‘abg’ ,ahah…berbuker poser smer2 n outing kat bndr masjid tnh tuh mkn kfc smer2..haha…kalu roommates,aku bcer, hrp2 dorg still remember that moment, n never forget the memories…hmmm~~.. cdiy ciot..
p/s : sush la nk jmpe korg,aku xpect dpt kat uitm shah alam, dpt la jmpe korg slalu,but I’m in kelantan,so far far away..huhu

10/6/09

memory matrik ( classmtes, yg rumates lom post lg )...huhu..

actually, aku lg ske mtrik dr u ni, cz kat mtrik la 1st tyme aku duk luar dr phg n bergaul dgn org lain..aku raser suasane kat mtrik lg besh..
biler ingat classmates aku yg lme2 tuh, mmg sronok sgt..kte org sumer 1 kpale, even nk g maner2 pon sumer nk g sme2..
smpi la praktikum aku dpt praktikum terbaik, cz kte org mmg care each other la..



but, bkn aku ckp classmates aku kat u ni xbest, dorg pon best gak, but hubungan classmates aku kat mtrik dulu lg rapat la..
kalu kat u ni, aku just baik dgn certain2 jek..
hmm.. tp, kne postive kn dri sndri la, kat ne2 pon g, sumer nye different,
so, even kat mtrik lg besh, aku still ingt memory kat
uitm nih biler aku da grad nti,yelah, mcm2 gak mende kat uitm ni aku wat, n kat mtrik aku x dpt nk wat dgn classmates aku...hmm....cm sdiy ar plak...

p/s : rindoo giler kat korg k la aku mention ar nme korg kat cni...ayu,ija, fareez,amin,wahayu,nadya,nad,ying,may,fang,atikah,effa,hajar,ain and muna...huhu..korg mmg bets la..
poser di bln syawal~~..hmmm~~~

mggu pas, aku poser dgn housemates aku, sje je nk poser..
b4 dis, aku xnah pon poser bln2 syawal2 nih, sje je la nk wat kelainan thn ni, mybe perot aku da kenyang sgt kot mkn..haha..

so, aku nk cter bkn sal aku poser, tp sal aku bkak poser,hahaha...

beser aku bkak poser kat umah, so aku pn ajak la c amin tuh g bkak poser kat tesco kb, ley thn la mknn nye, so aku pon mkn la claypot n amin pon order claypot jugak..hmmm sdp gak la..even kte org ter buke lmbt cz x dgr azan kat tesco tuh...huhu..

kire puas ati gak la..huhu...aku ni kalu bab mkn2 nih, mmg aku ske sgt..hehe...
sedap x??

p/s: claypot + bandung cincau ais-krim+ 2 big apple donut = RM10.60..mhl ke ek???

kasoot oh~~ kasoot....

actually, aku xtaw la nk post aper ari ni, cz smbil aku nk update aku nye blog, aku nk kne cri byk info for my asgment, adoi, byk toi, nk ken cri bel lg, mgt lg, pstuh nk kne hafal skrip mandarin lg and nk jwb kuiz fmi lak esk..adoi, byk nye keje, mmapoo ke aku nk wat sumer keje nih..adoi...

so, aku nk share je, koleksi kasot aku, spjg aku ader kat uitm nih, kire byk gak la, duloo, ne la ader kasut byk2 nih...skrg ni je, almaklumlah..dwet da byk,ahha..
dwet pinjmn je pon..
lgpon aku kn keje part tyme, so aku pon ley la bli pape yg aku nk,huhu~~

so, korg usha la yek, xde la best pon...huhu..
  

p/s : kasut je byk, tp jrg jek gne, asyk gne yg sme jek.huhu~~

uitm di hatiku???hmmm…of crse lol….


Actually, xde cter pon sal uitm nih, just nk gtw yg..aku blajar akt uitm kB, blk2 biler owg tnye aku duk uitm klntn msri dorg ckp, “ oh, uitm machang?mstilah x..aku kat uitm kB la…mklum la,aku duk uitm cwgn je..xde la owg nk pndg sgt..len al aklu uitm shah alam yg agh tuh kn…
Honestly, aku bersyukur la,aku di tempt kan cni, cz bru la, aku taw budaya owg klntn..dorg pon ok gak peh..owg luar ske pk –ve sal klntn..dulu aku cm tuh gak..but, now..aku raser klntn nih is wonderful contry pe…alah stkt xde pggng wyg je, ape la sgt….toi x kelantanese??

p/s : alah..xyh nk g pggng wyg, copy je cter kat mber, pastuh tgk kat lptop, jmt dwet..huhu…

aiskrim2..hmm..yummy..



hmm, lme gak x mkn eskrem best nih, td aku p kdai nk fotostat smthg, so aku pon teringin la nk nk mkn eskrem ni, so aku n classmate aku si esoh aka miss caca tuh, mkn la eskrem TROPHY, sdp gilo eskrem ni, x cye, ni haa bukti kte org mkn ais krim….yuhuu~~~hmm..i lovin’ it….huhu..mkn aiskrim trophy dgn esoh..huhu..

study= tension=pnt=hmmm~~ no komen…

aiyo, pnt gak la aku mggu ni, cz byk assgment nk wat n byk lak test n kuiz bkl muncul, lg 3 mggu lak, final exam..aiyo, byk lg aku x cover nih..so, aku kne bertindak dr skrg..gooo~~~~

p/s : byk asgment nk wat,adoi, x ter update la blog aku nti,huhu…

tabung burger???? Nk burger???hehe~~~



hmm..ari ni, aku kuarkan lah sumer dwet syiling aku, x lah byk sgt.. aku kuarkan pon cz tabung burger aku da penuh la…tabung aku ni bkn nye besar sgt..so, better aku kuarkan n pi tkr jd dwet ketas..hahaha….
dr td aku kire- kire, hmm…dpt gak la rm28.50..ley la nk blnje nih..huhu…
ish..x ley, aku nk jmt cermat dow, byk sgt da aku blnje skrg nih..so, tabung ni pon ley jd slh satu alternative nk jmt cermt cz, biler tgk tabong burger ni,hmm..aser cm nk isi dwet je kn? Even , x kuar bunyi pon biler masuk kna dwet,ahaha…
bljar jmt crmat, masuk dlm asb..huhu
p/s : dlm byk2 tabong, tabong burger ni lah, yg aku pnah byk dwet, sblum ni tabong tembikai, x nah di isi pon..ahhaha…

10/5/09

assgment???arghh…serabot…

3th 0ct 09…waa, aku raser tension giler da nie..mau nye nk tercabot kpale otak aku.biler ingat’n byk keje nk wat..aku xtaw la aku ley settle kn keje2 ni cpt ke x..adoi..susah toi…

Tp, dlm keadaan yg serabot cm ni..smpt gak la, aku p mkn2 kat medan selera mpkb , hang out dgn mber aku, si awe tuh kt situh..fulamak, mknn nye mmg sdp n byk lak tuh..
Aku order mi hailam n air laici n awe lak order nasi grg paprik, tp aku mmg terkezut cz mknn yg kte org tuh mmg byk..smpi x termkn..huhu…len kali nk p lg nih..huhu….

p/s : mi hailam n air laici kne rm5.korg raser murah ke x ek?hmm`~~~

my electronic stuffs that I loved….hmm~~~

">
Ok, skrg nie, aku nk share la ckit…brg2 berteknlogi aku yg plg aku syg la kat dunia nih..huhu….kalu xde brg2 nie, ish..raser cm x ley nk hidup la..huhu…
1stly, mstilah hp aku..aku da lme da bli hp aku ni x silap aku bli pd 21st ogos 2008..skrg aku still pky.. sony Ericson k530i, function hp nie mmg best cz ader 3g, n aku ske sgt tgkp gmbr..ahha…


2nd ly, my laptop la,..yg nie kalu aku x on stiap ari mmg x sah..even aku asyk gne wrelss kat tmpt len,huhu…tp mmg aku syg giler la lptop ni..aku just pky laptop yg beser jek..bli pon gne dwet ptptn yg aku dpt, aku bli lptop ni thn lpas x silap, 15th ogos 2008..sumer nye untk wat asgment kn??Huhu…Harga nye..hmm…..ley lah.. rm1899…


3rd ly,huhu…my mp3 player..actually, bru je bli mp3 nie..murah jek..xde la mhl sgt smpi aku x mmpoo nk bli.huhu…hrge nye rm68, itu pon bli kat pc fair…yg nie..mmg aku ske lyn tyme dlm bus ..nk lak tyme blk kg..jmt sket btry hp aku..huhu….

p/s : byk gak dwet aku laburkan nk bli brg ni..hmm~~~

10/4/09

makan-makan

 
..makan2..

p/s : asyk mkn jek, bdn x nek2 gak..huhuhu..




p/s : hmm..penat dow..asyik tgkp gmbr je 2 hari ni..hahaha
konvoi bmb 3fa uitm kB

waa..2 hari konvoi ni mmg wat perot aku kenyang giler nk mam dow..huhu.. ok lah..mkn pon sdp n all the classmates join this convoi..

actually, aku x lah raser nk join awl2 tuh cz rser cm borink la.. tp biler da start tuh raser tu xcited gler..ahhaha...
ader byk gak alh.pic smpt aku snap kat open house classmatez aku nih..huhu....bez..

p/s : sate umah dayy, sdp siot..

10/3/09

open house...

wa..ari ni..kenyang giler peroot..koz byk gak la open house yg aku g ...
sronok sgt..even ader la mnde2 yg wat aku hangin..huhu...

pagi2 buta kte org da konvoi ramai2 p rumah classmates kteorg, nme nye asanah, pastu g lak umah cik nabila n last skli kt umah lecturer kte org yg sportin' abis dow...huhu...

tyme raye nih la, aku raser sgt bes..waa..
mmg ley jd kenangan la dlm hidup aku nih....ahhaha...

p/s : duk lme dlm toilet, cz sakit pert, byk sgt mkn,hahah...shuhhh...

10/1/09

coca cola facts...arghh jgn minum coke lg...!!


" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.




Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :




1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!





2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?




3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!





4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.





5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.




6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.





7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!





8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!




Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.





Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.





9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!





10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.





Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk menghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.





Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!




Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut


.



DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!





Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?





Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.





Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala! ]Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!!, time raya, time parti, time kenduri, time
bola piala dunia dll.






p/s : lepas nie aku x nak dah minum coke..tp, aku slalu p mcD lol..hmm...




hari raye..?

aku raser sgt cdiy skit lol..cz aku terslh bli tiket terlalu ' awl'..
org len da balik..awl2 aku jek sorg duk kat umah sewa tuh sorg..wua3...
at least dpt balik la kn?

ok la..nk cter la ckit sal hari raye kat kg aku tuh..
kg aku tu x lah jauh maner..kire 1 jam lbiy pon da smpi..
kat felda chini4 jek..

hmm..actually..aku ske sgt raye kat felda nih..cz environment nye dgt bes..msyrakat yg mementingkan sifat kejiranan yg tggi lol..
ok la...


aku balik kg waktu tgh hari.pdhal esk nye nk raye da..
kire aku xtlg pape pon kat umah atok aku tuh..
aku just smbg tdow balik jek..
hahah......

pagi2 raye tuh..
hmm...aku raser x bertuah cz aku terbgn lmbt n terlepas solat raye adidilftri..

rugi nye la kn?
nk wat cm ne..

pastuh..aku g la kat kubur untk ziarah arwah nenek ak y meninggal 12 thn lps..
raser cdiy al..

cz biler kte mlawat kubur nih..
mula la raser insaf n ingt nk mati..aduhh....

after p kubur tuh, barulah aku g braye kat kg tuh..sgt best..aku tyme raser ni..msti wajib nk mkn bahulu n kerepek pisang..sdp sgt dow..hahah....

p/s : beser2, tiap2 thn msti aku g braye dgn bpak sdare aku kat umah kwn2 dy..but this year, aku ikut mak aku je braye kat umah2 jiran,ahha...da besar kowt...huuhu

teka teki..teka tekok..hahaah..mcm2 da..

1. Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?

Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air
terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

2. Banyak- banyak binatang…binatang apa keluar haid…

jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu…keluar HEAD….tak paham jugak.ala kepala le..

3. Dlm bnyk2 binatang….. bntg ape yg bertelur dan beranak…..kira 2 alam la

niiii….. ha jwp2…. …siput babilaaaaa…..ye la siput bertelur…babi beranak….

4. Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?

Jawapannya ialah Sungai Besi…Ha…ha…ha…

5. Kereta dengan motor, mana lebih tua?

jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat…

6. Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?

jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

7. Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin…

huruf TA dan YA laa… kan jadi TAYAR tu

8. kasut apa yang paling keras?

Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa…muhahaha..lawak ka?

9. Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?

jawapannya ialah meter bas tulah

10. Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin …ahhh sape dapat jawab????

jawapannya ialah…huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

11. Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?

orang india tu jatuh lah…. keh keh keh!!!

12. Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu dibagi pulak pada 3 org..baper seorang dapat ?…kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan ..

jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atau
tak…hehehhe mesti dapat sorang sebiji

13. benda apa kalau naik tak turun dah?
jwpn dia umur la.ish…ish…

14. KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN?
SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUT
TAYAR HADAPAN

15. cuba teka, mouse komputer , jantan ke betina?

jawapannye betina ler..pasal dia pakai pad.hehe

16. Ada sekor gajah dan sekor kancil,berjalan2 dalam hutan.Suatu ketika,mereka terjumpa sebuah titi. Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut runtuh.Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah………

Gajah patah apa rasanya ya???? Gajah PATAH BALIK kot!

17. Dalam banyak banyak lembu,lembu apa yang semua petani cari

lembu yang hilang lah . kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal lembu.

18. Hidupan apa didalam laut paling tua.

jawapannya udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha–ha–ha–ha–

19. Cube teka ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring dia berdiri…….?

jawapannye tapak kaki la……

20. Banyak2 ikan, ikan apa yang pemalu…

jawapan nyer :ikan sardin.sebab nyer dier duduk dlm tin..

21. ANDAIKATA ANDA TERJUMPA MAYAT MANUSIA DAN BANGKAI HAIWAN YANG MANA SATU ANDA PERLU TUTUP DAHULU?

JAWAB..JAWAB JGN TAK JAWAB..DUA-DUA..SALAHLA.. TAK TAHU..TENTULAH HIDUNG..

22. APAKAH BENDA YANG KITA POTONG IA TETAP AKAN PANJANG?

HA JAWAPANYA MESTILAH KACANG PANJANG KAN. TAKKANLAH DAH POTONG KITA KENA PANGGIL KACANG PENDEK TAK SESUAI TAU. hehe..

p/s : ntah pape kn teka teki nih..huhu..adoi..
the climb- miley cyrus

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa


p/s : lagu ni best giler dow..lyn abis..ske dgr tyme nk titow..ahha, lyn klip video skali,huhu

video

9/30/09

testin' n testin'..hmm....

Korang laki ka pompuan..this is the fact!!

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita,
diantara keunikan itu sudah tentulah otak manusia..

dibawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama.....
Sila lakukan dan jangan cuba menipu diri anda sendiri .
Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS






dah selesai? Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!







OK? berapa banyak?
tiga? (anda tentunya seorang lelaki!!!)

baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula..
Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah ini...
otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".
Keajaiban kejadian atau silap mata?
Sesiapa yang dapat megira kesemua 6 F's pada permulaan ujian
memiliki otak PEREMPUAN Cuba la dengan kawan2 anda untuk meguji setakat mana kebenaran perkara ini.."

ni tyme aku g beraye kat umah mber lme aku..
rye ke brape ntah ni..ke4 kowt...

omar..adoi seh.lme gler ar kte org x jmpe...
huhu...

mber2 sekolah menengah aku mmg best n gempk giler..
that's why..
aku mmg rapat giler dgn dorg..


sjk sek men smpi la skrg..kte org still maintain as a frenz..

toi x dudes??
huhu....

p/s : sian kat omar, terpksa memasak mi grg utk kte rog tyme mlm tuh..sedap siot.huhu

taw kah kamoo???


1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..
YKK bermakna Yoshida Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..


2. bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun. Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.

3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!! Coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.

4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik ikan yang telah diproses.

5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan.

6. Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..

7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan sedikit filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya tidak dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa dari orang lain.

9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh.Sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana mangsa berada.

10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman berterbangan ketiki anda menggunakan flush tandas.

11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan dpat jawapan 12345678987654321.

12. Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

13. Tanda (#) di keyboard komputer anda sebenarnya dinamakan 'octothorp'.

14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.

15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.

16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara telentang, kita tidak akan tenggelam di dalam pasir jerlus.

17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.

18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan.

19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.


20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun.

21. Mengikut statik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling banyak di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa dan senang dibiakkan untuk makanan.

22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.

23. terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan penduduk-penduduknya.

24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepas anda serta merta.

25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar, kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.

26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10 tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa(10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)

27. Nama sebenar rama-rama (butterfly) ialah 'flutterby'.


28. 90% dari pembaca yang membaca info ini kebanyakannya tidak tahu tentang fakta yang telah diberikan. Keajaiban fakta fakta sebegini dapat menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusykilan minda kita sendiri.

29. Tahukah anda senarai ini tiada no 8.

29. Dan kebanyakan pembacanya membaca fakta ini semasa waktu office... Pelik bukan!

30. Anda pasti menyemak kembali senarai ini sekali lagi untuk mengesahkan tiada no 8. kan?

kekekekeee...!!! OK dah pegi buat keja kekeke...

p/s : yg ni ak amik dr spe ntah..da looper,huhu....menarik kn?




hmm...rabu 30 sept 2009...

raser cm serabot sgt kple otak neh.. ntah lol..mybe nk dkt final exm kowt...
lg 1 bln je lg aku nk kne tempuh final exm tuh..aduyai.risau gak..

byk asgmnt nk kne wt.. n lg 1 kne update la blog aku ni tiap2 ari..baru la gmpk kn?
huhu...

actually.. x taw sgt nk tlis aper cz kekeringan idea.. but aku nk share la mcm2 la xperience aku ni.. spjg aku duk kat dunia ni...
hmm.....

ader 4 asgmnt aku nk kne wat. so mmg bz giler..
adoi.. biler la aku ley lps dr tknan asgment cm ni ek?
but, cm lecturer aku slalu ckp.. tyme kt U ni la kte ader chance nk raser sumer pngalaman ni..bcoz, biler kte da keje nti....
ader cm2 prob lg kte kne alami...
hmm....

btoi ke aper yg dorg ckp tu ek??.....